directie

Life is more than living









Monday, February 8, 2010

Scrisoarea 21



Albul din jur se uni cu taietura din ea si impreuna creionau o inima. La fel ca cea facuta de el pe cer.

Zapada o impiedica sa inainteze si ii ingheta mainile ce incercau sa inlature neaua de pe marmura rece. Privi florile ce inconjurau crucea si desi erau intepenite de frig isi pastrau culoarea.

Isi inghiti lacrimile cand vazu ochii femeii pe care o iubea enorm. Nu putea sa planga in fata ei. I-ar fi sfidat durerea. Iar durerea femeii era cat lumea de mare pentru ca era durere de mama…

Golul din fata o inghiti si nu isi mai simti picioarele cand ochii ei au intalnit ochii tatalui…

Fata se simtea din ce in ce mai mica…neputinta o micsora

Monstrul suferintei crestea si ii manca pe cei trei. Ingerul de langa ei ii lua in brate.
Dar lumea asta nu avea ochi pentru a-i vedea aripile ce ii proteja si iubirea ce le-o purta.

Lumanarile palpaiau iar Irisul inghetat dar colorat ce se lupta sa supravietuiasca in gerul de afara purta urmele buzelor fetei....

Tigara ardea, iar degetele ei imbratisau creionul. Foaia se intinse cuminte langa ea si astepta scrisul la fel cum o femeie asteapta imbratisarea barbatului ei.

Daniels,

Indragostirea nu se cauta, nu se vaneaza. Nu iti dai intalnire cu ea. Nu o poti cuceri. Nu ai voie sa o doresti pentru ca daca nu are chef de tine te lasa cu ochii in soare. Indragostirea nu te asculta. Nu e interesata de dorintele tale. Nu apare si nici nu pleaca cand vrei tu.

Omul nu are nicio putere in fata Indragostirii.Nu o poate supune, penetra, subjuga. Nu o poate controla si nici monitoriza.

Indragostirea te poseda cand vrea ea. Indragostirea e o felina, o pisica. Nu o auzi cand vine astfel ca nu te poti feri de sagetile ei. Indragostirea face din om o papusa voodoo.

Indragostirea te ia pe sus de aceea ceilalti vad capul tau in nori. Indragostirea te hraneste cu fluturi si din aceasta cauza cel posedat se plange ca simte zbateri de aripi in stomac.
Indragostirea otraveste omul si cel care a baut din potiune simte fie inclestarea gurii fie o agitatie nejustificata in corp.

Indragostirea te tine ore intregi in fata oglinzii vrand sa fi cel/ cea mai frumoasa. Indragostirea te face sa pufai multe tigari, una dupa alta in incercarea de a fuma tot tutunul dorintei din tine.

Daniels, mai tii minte cum ai fumat un pachet de tigari in fata scarii mele in timp ce eu imi probam toata garderoba… sau atunci cand imi cadeau toate alea din mana dupa ce ma atingeai sau cand am stat si ne-am uitat unul la altul nefiind in stare sa scoatem niciun sunet…sau cand ne minunam si ne intrebam de ce a durat atat pana ne-am regasit…

Indragostirea ne-a luat pe nepregatite.

Dor,
Orchis Noir

Floarea de Iris se opri pe obrazul Ingerului mangaindu-l. Se simtea inca parfumul buzelor ei...

No comments: