directie

Life is more than living









Wednesday, February 10, 2010

Scrisoarea 22

Era obosita de tot si de toate. Era satula de toti si de toate. De oameni, de carti, de muzica, de camera goala, de compatimirea de chici din ochii celorlati, de vorbele de incurajare care nu faceau decat sa ii clocoteasca sangele, de scuipatul "va trece" pe care il aruncau toti si toate, de plictisitorul si absurdul "ce faci?", de toti ce mimau grija,
de. …multe.

Nu isi inchise sufletul ci il ingropase. Numai sub pamant, din suflet poate inflori o floare.
Iar ei ii placeau florile.Enorm.

Ii era greata de la atatea incercari ale diversilor si diverselor de a o intelege, de a intra in sufletul ei, de a o salva,de a o sfatui, de a o ajuta sa se ridice, de a o face sa traiasca.

Nu intelegeau nimic. Erau orbi si surzi. Nu ii critica dar ii lasa in pacea lor. Ea stia ce avea de facut.

Ea nu vrea compatimire, nu vrea incurajare, nu vrea intelegere si nici sfaturi, nu e interesata de parerea celorlalti cu privire la experienta prin care trecea pentru ca moartea unui tanar, al iubitului ei, nu era un lucru care se intampla in fiecare zi, nu era genul de experienta pe care o traieste toata lumea si nici un lucru care se poate rezolva sau care trece o data cu timpul. Tot ce isi dorea era sa fie lasata sa isi caute linistea, sa isi traiasca durerea, sa se redescopere si sa isi adune partile pentru a forma din nou intregul-pe EA.

Singura scapare din Iadul care se deschise intr-o zi de vara era Acceptarea si nu Negarea sau Fuga.

Privi zapada. Pe fatza fetei se puteau zari turturi care ii strapungeau ochii. Curgea sange.

Daniels,

Cunoasterea unui om este imposibila, intelegerea lui cu atat mai mult.

Omul se arata in fata celuilalt purtand o alta culoare si o alta haina.Nu pentru ca ar vrea el sa fie asa, ci pentru ca e in natura lui sa interactioneze cu ceilalti semeni diferit, cu alte culori. In sociologie aceasta caracteristica a naturii umane poarta denumirea de roluri sociale. Unul este omul acasa, altul cu prietenii, altul cu copilul jucandu-se, si desi actiunile sale sunt diverse esenta ramane aceeasi- e om. Si toti membrii speciei se comporta la fel .

Din aceasta perspectiva intre om si cameleon gasim multe asemenari.

Aceasta comunicarea si relationare diversa intre oameni se revarsa si in iubire. S-a scris mult despre existenta mai multor tipuri de iubire.Eu nu sunt de acord cu clasificarea iubirii. Exista mai multe haine cu care se imbraca Iubirea. Si, desi o regasim imbracata cu diverse vesminte care mai de care mai colorate esenta iubiri ramane aceeasi. Iubirea nu poate fi decat Una. Ca si Omul sau Oul. Pe Ou desi il gatesc oameni in diferite feluri: omleta, ou fiert, ou prajit oul ramane tot ou– omul mananca oul.

Omul nu poate fi inteles. Ceilalti pot sa inteleaga o parte din om, o actiune pe care o face acesta, o stare prin care trece, o experienta, un zambet, o vorba, dar nu poate intelege omul pe de-a-ntregul si nici nu poate sa il cunoasca cu totul. La fel cum nu poti sa vezi Natura sau Lumea intreaga. Vezi franturi.Bucati ce doar cateodata oglindesc intregul.


Semnat
Pitica ta
Orchis Noir.

No comments: