directie

Life is more than living









Saturday, February 13, 2010

aripile si intelepciunea

"Vechiul om din carne isi poate schimba trupul in lumina fiind altruist, temperat, modest, energic si tacut. Va dobandi intelepciunea dupa ce va fi studiat teoria inaintea practicii, dupa ce va fi citit vechile carti despre spiritualitate si adevar. Cand sufletul sau va iradia iubire neconditionata, omului ii vor creste aripi."-Oreste

adunate de la Oreste

Cand oamenii gandesc e minunat, Cand spun ceea ce gandesc, devin puternici, iar cand fac ceea ce spun au ajuns intelepti.

Prietene, lumea este oglinda in care te privesti!

Simturile neguvernate de spirit devin malefice. Furia gaseste placere in razbunare. Prin slefuirea spirituala, iubirea va gasi placere in toate aspectele vietii.

scrisoarea 27

Pe cer nu era nicio pasare. Albulcenusiu al vazduhului si smoala laptoasa ce acoperea orasul o arunca in zilele insorite ale iubirii lor, cand toate lucrurile erau colorate si lumea frumoasa. Pe atunci nu vedea decat flori, curcubee si rasete de copii. Acum toata carnea de pe ea ii striga numele si tanjea dupa atingerile iubitului ei, dupa imbratisarea prietenului din iubitul ei, dupa mustrarea tatalui din iubitul ei, dupa rasfatul copilului din iubitul ei, dupa grija si protectia mamei din iubitul ei, dupa discutiile partenerului din iubitul ei… Dorul ii macina oasele si ii ciopartea carnea. Silueta lasa dare de sange si de pulbere neagra.

Toata faptura ii era imbracata in negru. Era o vaduva neagra cu par blond si ochii albastri. O vaduva ce nu incetase sa creada in iubire, in viata, in bunatate, in rasetele de copii, in Creatorul Tata, in ochii oamenilor, in sufletele frumoase ce o inconjurau.

Gandurile inotau in capul ei. Le scoase pe hartie sa se usuce.


Motto: Ma doare sufletul

Daniels,

In sufletul fiecarui om se afla parti din sufletele altor oameni: partea din suflet al iubitului, ei parte din sufletul fiintei care ti-a dat viata, parte din sufletul tatalui, parte din sufletul fiecarui prieten pe care il ai, parte din sufletul copilul tau, parte din sufletul fratelui. Acolo traieste un intreg neam.

Acea parte din suflet care se afla la celalalt reactioneaza la ranile sufletului-prieten, la minciunile,la injuriile si la faptele bune facute de acesta, la supararile, frustrarile si neimplinirile acestuia.

Bineinteles ca exista si cazuri in care partea de suflet refuza sa se desprinda din sine si sa zboare catre celalalt. Asa sunt prieteniile de fatada, false. Fara suflet . Sau in alte situatii partea din suflet hotaraste sa se intoarca acasa si asa prieteniile se despart.

Noi doi ne iubim prietenii mult si iubirea aceasta face ca tu sa traiesti in sufletele multor oameni, iar eu sa simt ca mi se bucura sau mi se intristeaza sufletul. Mai tii minte ce incantat erai ca am trecut de proba de foc a prietenilor tai. Nici nu stiu cand am trecut proba aia, pentru ca ma simteam in jurul vostru ca in sanul unei famili.Pur si simplu, un om ca tine nu se putea alatura decat unor oameni deosebiti. Ceea ce iubeai tu nu aveam cum sa nu iubesc si eu. Pentru ca tu te aflai in toate acele lucruri pe care le iubeai.Pentru ca tu puneai suflet....Ca si mine.

Orchis noir
Intr-o pauza, cand lasa lucrarea de dizertatie sa se odihneasca.

PS : Aseara l-am rugat pe gand sa te imbratiseze.

Scrisoarea 26



Intr-o zi de vineri se nastea un baiat. Intr-o zi de vineri avea sa se deschida cerurile pentru a primi baiatul care traise cu pasiune fiecare clipa din viata. Intr-o alta zi de vineri, un barbat pleca si el spre cealalta lume, spre cel caruia ii daduse onorul militar.

Acum suntem intr-o zi de vineri.

Femeia adormi.

Arata ca inainte. Era imbracat in vesminte aurii. Zbura, dar fara avion. Sari in piscina si apoi tasni ca un delfin. Fata blonda i se arunca in brate. Se sarutara. Ea era imbracata intr-o rochie diafana, formata din fasii galbene cu parul curgandu-i pe umeri. La cei doi indragostiti se uitau femeile care lasasera vesmintele negre si se imbracara in galben.

Femeia se trezi si o telefona pe cealalta femeie.

Energia fetei i se scursese si era secata. Bioritmul ei fizic atinsese punctul critic. Linia creste incet pana atinge punctul maxim apoi descreste tot incet pana la punctul critic. Si iar urca si tot asa. Totul in viata urmeaza acelasi traseu. Urcare si coborare.Omul-Sisif.

Ambitia palpaia in ea. Nu o lasa sa moara. Deschise Wordul si tasta. Inceputul asteapta sfarsitul. Sfarsitul astepta inceputul.

Trebuia sa redacteze lucrarea de dizertatie pentru a incheia ciclul de studii.

Scrisese cu multa greutate. Toate le facea cu multa greutate. Dar le facea.

Cand simti ca inspiratia o parasise spuse stop. Inchise documentul. Si se pregatea sa plece. Gandul o fulgera. Nu salvase nimic din ce scrise in ziua aia.

Se sui in masina. Bagase intr-antaia, isi aprinse tigara, butonul play si ..atat. Vazu farurile in fata. O orbeau. Isi arunca ochii care o dureau in oglinda din dreapta si trase de volan. Moartea nu o lua.

Daniels,

In viata tot ce primesti, tot ce vrei, tot ce speri, tot ce urasti, tot ce iubesti, tot ce te ineaca, tot ce te ridica, tot ce atingi, tot ce saruti, tot ce imbratisezi se plateste. Platile pe care viata ti le cere iti cresteaza trupul si sufletul. Unele rani se vindeca si in locul lor raman cicatrici, altele puruiaza, din altele un lichid rosu se scurge, altele nu au forma, dar omul simte ca acolo il doare.

Ranile sufletului se vindeca prin iubire.Iubirea este o potiune magica formata din ingrediente precum: caldura, lumina,intelegere,compasiune, empatie, protectie,prietenie,muzica,dans,zambete si endorfine.

Ranile apar o data cu nasterea si intrarea in lumea asta. Copilul mic stie cum sa se vindece si sa se protejeze. Simte ca numai imbratisarea parintilor, sarutul mamei si al tatalui ii vindeca ranile facute de tot ce reprezinta viata. Omul Mare uita. Se minte ca toate ranile si problemele se vindeca prin bani, statut social,jocurile online, injectarea heroinei, ingerarea de somnifere, schimbatul partenerilor ca pe sosete, mancatul si bautul in exces.

Sanatatea omului rezida in a iubi si a se simti iubit. Toate bolile fizice si psihice pleaca de la lipsa iubirii in viata omului.

Orchis Noir privi Luna. de pe buzele ei zbura un sarut catre Orizont

Friday, February 12, 2010

Ipho(P)enibile

Inutil sa mai spun ca noile telefoane mobile ma lasa complet indiferenta. Iphone-ele nu imi plac deloc.Sunt niste telefoane jucarii obscene la pret. E la fel ca barbatul si curva.De ce sa platesti atat de scump sexul?Il gasesti oriunde.

imaginea de mai jos ma intristeaza groaznic.

William Black

reply

Il stia de ceva timp, de dinainte de a-si aprinde tigarile la unison si de a face schimb de carti. L-a stiut din scriitura. Cand i-a devenit prieten bun a constatat ca intuitia ii functioneaza foarte bine.

El era personajul controversat. Cu replici in care ea citea o inteligenta vie, naturala nu cumparata cu diplome. De multe ori, cuvintele lui scrise o scoteau din plictiseala, o armau, o enervau, o amuzau, o intrigau, o incitau. Dintotdeauna cuvintele manuite de persoane de calibrul asta aveau efecte asupra ei. Nu credea in cuvintele goale nesustinute de fapte, dar nici nu le ignora forta. Le respecta si le punea sub lupa.

Cel mai rau lucru pe care il face un om este sa nu acorde importanta cuvintelor. Cuvintele determina soarta oamenilor: in revolutie multi au murit pentru dreptul de a comunica liber, justitia evului Mediu, Inchizitia a torturat multe suflete doar pe baza unor cuvinte, faptele nu ii interesau, sentinta judecatorului: Vinovat il baga pe om in inchisoare, Da-ul spus la Primar te face un om insurat in fata Statului, Te iubesc poate sa o determine pe o Fata Mare sa scape de virginitate, publicarea romanului Versetele satanice a insemnat condamnarea la moarte a lui Rushdie de catre tribunal islamic iranian. Cuvintele au putere.

Ii cauta ochii. Acolo era adevarul. Cand il privi vazu o tristete ce ii parea cunoscuta. Se scufunda in albastrul privirii in incercarea de a-i gasi sufletul. Tacerea lui si energia pe care o emana erau tipetele unui suflet bun care sangera singur de mult timp. Prin tot corpul se scurgea durere si neintelegere. Simti ca in acel barbat iubirea era prezenta dar totusi absenta. Iubirea lui izvora catre inima caruia ii jurase hrana eterna, dar inima lui era flamanda. Ea nu mai primi hrana de mult.

I se stranse stomacul cand constata ca intuitia a functionat si acum. Era ceva ciudat la barbatul asta. O intrigau amintirile lui din viitor.

-va urma-

WITHOUT YOU



speechless

ayo si patrice .....

ploaia



de peste 100 de ori. azi

tablou: nisip, mare,luna si dj play

energie

Hermes Mercuriu Trismegistul afirma că toate cauzele bolilor rezidă în natura energetică a omului. Sistemul medical al lui Paracelssius s-a bazat pe teoria naturii energetice a omului şi pe teoria magnetismului. "Toate bolile, cu excepţia celor produse de cauze mecanice, decurg din nevăzut” scria el în tratatul său "Paragranum".

Lhasa-



vocile feminine imi plac teribil

scrisoarea 25


Vocea ii tremura. Simtea ca inima ii e inundata si ca nu mai poate sa isi tina lacrimile in el. Trebuia sa le citeasca, lor, celor adunati in Biserica, lui care stia ca il priveste, siesi. Apoi va da drumul si la apa sarata.

…nu a fost doar un prieten, ci un camarad.( deja nu mai putea, cu ultimele eforturi rosti) ”Accepti sa mori doar pentru ceea ce te face sa traiesti”Saint-Exupery.

Lacrimile ii cuceri ochii, obrajii. Golul din el se uni cu golurile din toti cei prezenti. Erau cu totii legati intr-o suferinta care le schimonosea fetzele si sufletele.

Fata simti cum sabiile intrau in ea.Toate odata. Durerea ii manca inima, capul, stomacul, picioarele, pielea, ficatul, plamanii. Nu s-a prabusit. Nu a lesinat. Nu i s-a facut rau. Se pare ca era mai puternica decat crezuse ea, desi El ii spusese in repetate randuri ca vedea in ea o forta rara.

Privirea ii ramasese blocata pe cosciug. Stia ca El nu era acolo. El exista in cei peste 300 de oameni prezenti, iar sufletul lui ii privea pe toti si incerca sa ii ajute, asa cum facuse si pe Pamant.

Sufletul frumos ce salasluia in barbatul de peste 30 de ani care tinuse discursul …vorbea de El ca de un camarad…Il respecta si il iubea pe baiatul de 24 de ani care cum il prindea incepea sa se joace cu ”urechile lui pentru ca erau cele mai bune”.

Creionul zgarie foaia.


Daniels,

Comrade, camarade, camarad, Kamerad, товарищ, tovarishch, "同志" (
pinyin: tóng zhì), shok, رفيق (Rafiq), ընկեր ("unger"),কমরেড is, yèbaw, другар" (drugar), drug, soudruh, kameraad, kammerat, kamarado, toveri, ამხანაგი amkhanagi, σύντροφοςChaver (חבר), kaamred, elvtárs, félagi, Komrad, compagno, 同志 (dōshi)", 동무" (tongmu), другар (drugar), Komrad, нөхөр (nökhör), kasama, camarada, veer, súdruh, tovariš, compañero, ndugu, Thozhare, Yoldaş, đồng chí inseamna mai mult decat prieten. Asa este. Forta si taria de care imi vorbeai nu o poate avea decat un camarad. Vedeai in mine ceea ce stiai ca ai si tu. Din motivul asta nu ne era frica de nimic si de nimeni. Nici chiar de moarte. "Soulmates never die" (Placebo).

Inca de la inceputuri omul nu a putut sta singur si a cerut un alt om de la Creator. Esenta lui Adam si Eva nu se rezuma doar la legatura dintre barbat si femeie, ci la nevoia naturala a omului de a trai langa un alt om.

Atunci cand viata il arunca pe om in vartej numai cu ajutorul celuilalt se poate salva de la inec. Celalalt apare tot timpul, asta este una din legile Vietii. Ajutorul Celuilalt poate veni de la amicul (a) cu care ai trecut prin alte batalii, prietenul pe viata pana cand moartea va va desparti, mama in bratele careia adormeai si din sanii careia te-ai hranit cand erai pui, tatal in ochii careia vedeai protectie sau de la un om strain.

Numai in situatii limita, de viata si de moarte celalalt devine camarad. Prietenii se cern. Unii se pierd in propria lor neputinta si in slabiciunea sufletului altii se incalta cu bocanci si isi pun sepci pe cap. La lupta se porneste echipat.

Camarazii sunt legati unul de celalalt prin aceleasi trasaturi ale sufletului, aceleasi dorinte, aceleasi nevoi, acelasi mod de a privi viata, aceleasi principii. Cei doi se inteleg din priviri si pot asculta gandurile nerostite din capul celuilalt. Camaradul iti protejeaza spatele in timpul unei batalii. Camaradul e intotdeauna un soldat, un om care lupta pentru visul lui, pentru principiul lui, pentru pasiunea lui, indiferent ca e ranit sau nu, indiferent cat de grele sunt obstacolele pe care le are de infruntat. In camarad ai incredere in mod natural.

Cuvantul camarad in multe limbi are o conotatie politica trimitandu-ne cu gandul la regimurile totalitare: nazismul, comunismul.. cuvantul camarad a absorbit in el esenta din ideologia totalitara: inversunarea. Nazisti credeau in Omul pur, Arianul, comunistii in ”muncitorul absolut”,camaradul crede cu tarie in “cucerirea Muntelui”.

Prietenii pe care ii are un om sunt diversi : unii fricosi, alti curajosi, unii asteapta sa ii cauti tu, altii au tot timpul nevoie de tine, unii vad in tine doar urechi de ascultat, sau doar gura care vorbeste, altii isi doresc sa fie ca tine si invidia le mananca ochii, altii cand esti la pamant iti mai dau doi pumni in gura si un picior in stomac ca sa te trezeasca, altii incearca sa iti bandajeze ranile, altii devin brusc sfatuitori, desi pana atunci nu puteau misca un deget fara parerea ta. Dintre toti prietenii pe care ii are un om 1,2 poarta uniforma camaraderiei.

Orchis Noir
Te sarut.


Buzele i se opri pe litera de aur de la mana ei apoi Gandul fetei zbura catre camarazii ei: ingerul, o mama care, desi nu i-a dat nastere, in sufletul ei va ramane pe viata mama, o femeie care poarta codite vinerea, un barbat care a descoperit culoarea neagra, o actrita scunda cat o floare de primavara, mama ei care se lamenteaza tot timpul dar care a invatat-o de mica sa se lupte.



ii imbratisa pe toti si ii multumi Creatorului

Thursday, February 11, 2010

Beigbeder-dragostea dureaza trei ani- 1

personajul principal:Marc

'asa e Marc: face pe scarbosul, in costumul lui de catifea, pentru ca ii e rusine sa fie tandru. Tocmai a implinit treizeci de ani: varsta aia parsiva, la care esti prea batran ca sa fii tanar si prea tanar ca sa fii batran."

despartirea si gandurile lui Marc

"La Dolce Vita? Care Dolce Vita? Unde s-o fi dus? Prea multe amintiri, prea multe lucruri de uitat, e treaba grea sa stergi toate astea, va trebui sa retraiesc atat de multe momente placute, pentru a inlocui frumusetea de dinainte."

"de ce in locul fericirii simple, care imi fusese fluturata prin fata ochilor, n-am gasit decat o complicata degradare?"

'ma imbrac in negru fiindca sunt in doliu dupa mine insumi"

" ce folos sa-ti petreci seara fugind de tine insuti, daca, dupa aia, tot te prinzi, la tine acasa."

"Adevarul este intotdeauna dezamagitor, de-aia minte toata lumea"

"ai vrea sa faci tabula rasa cu viata ta"

" de ce nu vine nimeni la divorturi? La cununie eram inconjurat de amici. Dar in ziua divortului sunt incredibil de singur"

Divortul: prezentare

" divortul este o dezvirginare mentala. Te face barbat"

" La divort, facem pe indiferentii, dar, curand dupa aceea, vine clipa ingrozitoare, cand intelegem ca am trecutd e la " Frumoasa din padurea adormita" la " Nu vom imbatrani niciodata unul langa altul"

societatea actuala

"Generatia noastra este prea superficiala pentru a fi casatorita. Oamenii se casatoresc, asa cum se duc la Mc. Dupa care zapeaza.Cum ati vrea sa ramana toata viata cu aceeasi persoana, in societatea zapingului generalizat? De ce ar fi crutat sentimentul dragostei de schizofrenia generala?"

veermer

panteismul

"Mă gândesc la îndrăzneala panteismului de a-l socoti pe Dumnezeu interior creaţiei sale. Ceea ce ar însemna că Dumnezeu "curge" o dată cu noi. Sfârşitul creaţiei sale ar fi şi sfârşitul său." -Octavian Paler

octavian paler-desertul pentru totdeauna- 3

"Întâmplarea are pentru mine un tâlc anume. Viaţa nu e o operă de artă. E, mai degrabă, un bazar în care găseşti de toate, inclusiv nimicuri. De altfel, nu ştiu cum ar arăta o viaţă care ar vrea să fie o operă de artă. În acest bazar care leagă o naştere de o moarte şi în care unii au mai mult noroc, alţii mai puţin, eu am fost ceea ce se cheamă un visător."

"Experienţa de elev nimerit printre colegi ai căror părinţi făceau parte din înalta societate m-a aruncat şi mai adânc în viaţa interioară"

I miss you


Bjork - I Miss You
Încărcat de DarKwon. - Music videos, artist interviews, concerts and more.

una dintre melodiile mele preferate

Mad about you

scrisoarea 24



Era la master.Ii era rau.Foarte rau. Iesi pe usa si se indrepta incet catre metrou. Avea temperatura si era ametita.

El mai avea putina treaba, o anuntase ca intarzie. Nu-i spusese ca ii e rau pentru ca l-ar fi ingrijorat. Una dintre prietenele ei insista sa vina cu ea pana in Pipera, acolo unde isi lasase masina. Acceptase. Nu pentru ca isi dorea, ci pentru a nu isi supara amica.

Nu cerea ajutorul decat rareori. Invatase de mica sa se descurce de una singura.Ca si El.

Delira si incepuse sa tremure fara oprire. Buzele arse ii rosteau numele. Avea nevoie de El, dar nu era in stare sa formeze numarul lui de telefon.

Prietena ei Il suna.

Cei peste 30 de km de la camp pana in Pipera ii facuse intr-un timp record.

O lua in brate. Ii saruta buzele arse vrand parca sa alunge cu iubirea lui boala din ea. Fata ii simtea inima batand cu putere.

Era aproape lesinata in masina. Dorea sa ii simta parfumul. El se dezbraca si ii dadu hanoracul. Vorbea vrute si nevrute incercand sa faca zambetul sa infloreasca pe chipul ei Adora acel zambet
.


Fata aprinse doua tigari…una ii mangaie buzele in timp ce cealalta era fumata de vant.

Daniels,

Ingerii plang. Apa sarata din ochii lor s-a amestecat cu mizeria din vietile oamenilor si mocirla ineaca orasul. Tristetea din privirea pamantenilor pateaza albastrul cerului. Pasarile, cateva la numar incearca sa tina in ciocul lor sufletele frumoase sa nu cada in noroi.

Daniels, lipsa de respect dintre oameni este ca malul asta din oras. Murdareste sufletele.

Cand doi oameni se iubesc sufletele lor nasc o floare. Floarea poate sa se vestejeasca repede sau niciodata.Floarea asta nu se gaseste nicaieri pe pamant. Nu este o planta ca oricare alta. Este unica si este creata de iubirea dintre doi oameni.Iubirea ce izvoraste din sufletele celor doi oameni si respectul dintre ei o tin in viata pe micuta floare. Din asta se hraneste ea.


De cei doi depinde supravietuirea plantei. Stii bine ca radacinile plantei in mocirla putrezesc. Chiar daca unul dintre cei doi o ingrijeste, o protejeaza de vant si inghet fara ajutorul celuilalt planta incepe sa moara pentru ca nu e nascuta doar de unul ci de amandoi.

Cand unul dintre cei doi oameni il raneste pe celalalt planta sufera.Plange. Sangereaza. Cand unul din cei doi pleaca de langa celalalt in bratele altui om petalele florii incep sa se vestejeasca. Floarea nu mai emana parfum. Iar petalele incep sa ii cada.

Orchis noir
Intr-o zi cand tristetea lumii se revarsa pe chipul ei.

Ingerul privi spre sufletul fetei. Lumina lui hrani floarea, in timp ce aripile ii mangaiau pielea fetei care adormise.

Forsaken

Wednesday, February 10, 2010

replica

"Vad doar ca nu mai pot sa zambesc la ceea ce e ridicol, ca o sa ma impac cu ceea ce nu te poti impaca... Si ceea ce e neobisnuit ajunge curand la un punct in care seamana cumplit de mult cu obisnuitul." (Don Juan sau Dragostea pentru geometrie, de Max Frisch)

LU vara'MEA

in curand la teatrul din Ploiesti

Edith Piaf-ne me quitte pas

Muse -I belong to you

octavian paler-desertul pentru totdeauna- 2

Dar nu sunt sigur nici că mă cunosc, măcar eu, îndeajuns. De ce mă obsedează oare deşerturile? Doar fiindcă singurătatea a făcut parte mereu din destinul meu? Nu cred că explicaţia e pe de-a întregul valabilă, de vreme ce - m-am convins de asta de nenumărate ori - nu-mi sunt suficient mie însumi. Fac parte din specia lupilor-singuratici care nu pot trăi liniştiţi departe de haită.

Un deşert nu-mi sugerează moartea, ci puterea iluziilor de a rezista îndeosebi în condiţii vitrege. Înclin spre convingerea că, departe de a fi funerar, exterminator, deşertul e vital şi chiar senzual. Îţi dă, pe lângă o senzaţie de sete şi de pericol, un fior de viaţă de dincolo de viaţă, pe care n-o poţi încerca nicăieri altundeva. În deşert, filosofia valorează mai puţin decât un burduf de apă, dar cu atât mai preţios e ceea ce nu poate fi anulat.

Mă uitam la apa unui râu. Părea liniştită. Numai în adânc se formau vârtejuri viclene. Aşa e şi viaţa, mă gândeam. Te lasă să crezi că totul e normal şi, pe neaşteptate, îţi pune gheara în gât.

Fără a pierde nu învăţăm să preţuim.

Scrisoarea 22

Era obosita de tot si de toate. Era satula de toti si de toate. De oameni, de carti, de muzica, de camera goala, de compatimirea de chici din ochii celorlati, de vorbele de incurajare care nu faceau decat sa ii clocoteasca sangele, de scuipatul "va trece" pe care il aruncau toti si toate, de plictisitorul si absurdul "ce faci?", de toti ce mimau grija,
de. …multe.

Nu isi inchise sufletul ci il ingropase. Numai sub pamant, din suflet poate inflori o floare.
Iar ei ii placeau florile.Enorm.

Ii era greata de la atatea incercari ale diversilor si diverselor de a o intelege, de a intra in sufletul ei, de a o salva,de a o sfatui, de a o ajuta sa se ridice, de a o face sa traiasca.

Nu intelegeau nimic. Erau orbi si surzi. Nu ii critica dar ii lasa in pacea lor. Ea stia ce avea de facut.

Ea nu vrea compatimire, nu vrea incurajare, nu vrea intelegere si nici sfaturi, nu e interesata de parerea celorlalti cu privire la experienta prin care trecea pentru ca moartea unui tanar, al iubitului ei, nu era un lucru care se intampla in fiecare zi, nu era genul de experienta pe care o traieste toata lumea si nici un lucru care se poate rezolva sau care trece o data cu timpul. Tot ce isi dorea era sa fie lasata sa isi caute linistea, sa isi traiasca durerea, sa se redescopere si sa isi adune partile pentru a forma din nou intregul-pe EA.

Singura scapare din Iadul care se deschise intr-o zi de vara era Acceptarea si nu Negarea sau Fuga.

Privi zapada. Pe fatza fetei se puteau zari turturi care ii strapungeau ochii. Curgea sange.

Daniels,

Cunoasterea unui om este imposibila, intelegerea lui cu atat mai mult.

Omul se arata in fata celuilalt purtand o alta culoare si o alta haina.Nu pentru ca ar vrea el sa fie asa, ci pentru ca e in natura lui sa interactioneze cu ceilalti semeni diferit, cu alte culori. In sociologie aceasta caracteristica a naturii umane poarta denumirea de roluri sociale. Unul este omul acasa, altul cu prietenii, altul cu copilul jucandu-se, si desi actiunile sale sunt diverse esenta ramane aceeasi- e om. Si toti membrii speciei se comporta la fel .

Din aceasta perspectiva intre om si cameleon gasim multe asemenari.

Aceasta comunicarea si relationare diversa intre oameni se revarsa si in iubire. S-a scris mult despre existenta mai multor tipuri de iubire.Eu nu sunt de acord cu clasificarea iubirii. Exista mai multe haine cu care se imbraca Iubirea. Si, desi o regasim imbracata cu diverse vesminte care mai de care mai colorate esenta iubiri ramane aceeasi. Iubirea nu poate fi decat Una. Ca si Omul sau Oul. Pe Ou desi il gatesc oameni in diferite feluri: omleta, ou fiert, ou prajit oul ramane tot ou– omul mananca oul.

Omul nu poate fi inteles. Ceilalti pot sa inteleaga o parte din om, o actiune pe care o face acesta, o stare prin care trece, o experienta, un zambet, o vorba, dar nu poate intelege omul pe de-a-ntregul si nici nu poate sa il cunoasca cu totul. La fel cum nu poti sa vezi Natura sau Lumea intreaga. Vezi franturi.Bucati ce doar cateodata oglindesc intregul.


Semnat
Pitica ta
Orchis Noir.

Tony Parsons-Man and Boy -fragmente

-nasterea copilului-
We don’t really talk about magic.But we can feel it all around.

-conflictul interior al sotului -

How we had got to a place where we threated each other with lawyers. How two people who had been so close could become a divorce-cliché. Was it really all my fault? Or was it just random bad luck, like getting hit by a car or catching cancer? If we had love each other so much, then why hadn’t it lasted ? Was it really impossible for two people to stay together forever in the lousy modern world? I really wanted to know but I couldn’t ask Gina any of that stuff. We were on opposite sides of the world.

Splitting up makes children hide their hearts. It teaches them how to move between separate worlds. It turns them all into little diplomats.

Pat (their baby) didn’t look like me. And he did’t look like Gina (his ex-wife).He looked like both of us. Even if we had ever wanted to, we could’t escape his mother. She was there in his smile and in the colour of his eyes. I was stuck with Gina’s ghost.

-parerea copilului-
My Mummy still loves me, but now she only likes my dad.

-gandurile tatalui lui Harry

This generation had grown up with their own individual little pile of happiness at the top of their shopping list. That’s why they fucked around, fucked off and fucked up with such alarming regularity. This generation wants perfect lives.

-explicatile (viitoarei foste) sotii

-Of course, I love you stupid bastard but I am not in love with you. It means that I’m glad for the years we spent together. It means you’re no longer the man I want to spend the rest of my life with.One day you’ll meet someone you really like.Someone you really love and that’s when you leave me.That’s the way it works.

-aparitia femeii - (viitoarei sotii)

Tears come from my eyes. My child is in hospital

(….) -We’re not married, I said
-I’m just a friend, she said.

She was the only thing keeping me from falling apart..

-parerea lui Harry cu privire la ea

I like you because you are strong but you’re not hard. I like the way you entire face lights up when you smile.I like your eyes. I like the way you know how to talk to a four-year-old kid. I like the way you were there when I needed someone. Evreyone just stood and stared. You were kind and you didn’t have to be kind.

-copilul dupa prima zi de scoala

The teachers have all got the first name. They’re all called Miss.

-prima intalnire-gandurile lui Harry

When you are deep into a relantionship that you expect to last forever it never crosses your mind that one day you will be taking your third shower of the day and getting ready to go out on a date.

-moartea tatalui lui Harry

There was lots that could be done, but there was nothing that could be done. My father was dying.

-parerea ei

I want someone who is going to rub my feet when I get old and tell me he love me even when I can’t remember where I put my keys.

-depresia

He was a brave man, but he couldn’t fight this sadness which came in the middle of the night, this sadness which made him feel nothing could ever be any good again.

-ganduri despre femei si barbati

Men died younger than women.
Men catch cancer more often than women
Men commit suicide with greater frequency than women.
Men are more likely to be unemployed than women.
But for some reason, women are considered the victims.

-discursul mamei lui Harry cu privire la casnicie

It worked between us because we made it work. Because we wanted to work. Because even when we didn’t have money, even when we couldn’t have a baby- we didn’t throw in the towel.You have to fight for your happy ending. It doesn’t just drop in your lap. I think you have got a lot of fight Harry but you beat yourself up sometimes.You have to fight different battles nd not expect anyone to pin a medd on your chest.

-Dupa moartea tatalui-discutie intre Harry si mama sa. -

-How do you manage to carry on after losing Dad?
- You can’t get over it. You can never get over it. I miss him. I’m lonely.Sometimes I am frightened. But you have to learn to let go. That’s part of it, isn’t it?
- Part of what?
-Part of what it means to love someone. To really love someone. If you really love someone then you will know to let go.

Dupa moartea tatalui- gandurile lui Harry

It’s like he’s still there. I can’t explain it. Even though it’s gone, I feel him all around me. There’s just this big gap eher he used to be. It’s like his absence is as strong as his presence.


O carte exceptionala.

Scrisoarea 23


Masinile erau ingropate in zapada.Oamenii erau ingropati in probleme. Sufletele erau ingropate in tristete. Prietenii erau ingropati in iluzii. Visele erau ingropate in pamant. Eu eram ingropata in mine. Amintirile erau la suprafata.

Suna alarma de la telefon. Se trezi.Ea inca dormea adanc. Pe ea o trezeau saruturile si parfumul pielii lui.

-Iubitule cum ti se pare? Iti place?
El deschise usa si scoase alta bluza.

-Iubita, ce zici pe care dintre cele doua tricouri sa le iau azi?

Pegeoul albastru era in service. Pegeoul rosu il astepta afara. Se duse sa curate masina si sa dea drumul la caldura. El constata ca nu mai are guma. Uitase de guma. " Voi lua un Tic-Tac de la ea."isi zise.

Ea cauta tigarile. Gasi un pachet gol. Ar fi vrut sa fumeze. "O sa iau un Dunhill de la el", isi zise.

Cu ochii carpiti fata se indrepta spre masina. Deschise usa si ridica punga ce statea pe scaunul pe care ar fi trebuit sa se aseze. In ea se aflau 2 pachete de tigari Parliament si o cafea…Ea aprinse tigara si deschise pumnul. In palma ei erau 2 pachete de guma Orbit verde...

Fumul tigarii o lua in sus. Ochii ei inecati in apa sarata priveau spre Luna. Mana ei inghetata incepea sa danseze cu foaia alba..

Daniels,

Cineva imi spunea ca exista mai multe iubiri si o gramada de oameni, dar intotdeauna acel Om si acea Iubire. Acel cineva nu crede in irepetabilitate.

In viata asta, in lumea asta iubirile nu se asemana total una cu alta. La fel cum mana dreapta nu e identica cu mana stanga. Fiecare lucru, om, animal, traire, experienta are in sine unicitatea.

Dar desi toate sunt diferite si unice, toate au acel ceva "la fel".

"la fel"-ul asta este ajutorul oferit de Creator Omului pentru a intelege Creatia.

Nu poti sa compari o poveste de amor cu alta, un iubit (a) cu altul (a), o durere cu alta, dar poti sa gasesti elementele comune intre toate. Gasindu-le sufletele incep sa vorbeasca pe limba lor, iar tu poti empatiza, poti intelege, poti ajuta, te poti darui.

Daniels am vorbit cu un fulg sa te sarute,
Orchis noir.

Tuesday, February 9, 2010

UP

un film animat nu un desen animat.

nu il recomand copiilor, ci numai celor mari pentru care promisiunile nu-s vorbe goale.

cei care se imbraca doar in ambalaje frumoase si stralucitoare nu vor intelege nimic din filmul asta.

eu am avut stomacul innodat pe tot parcursul animatiei.
nota 10.


regia:Pete Docter, Bob Peterson

1.

2.


3.

4

5

octavian paler-desertul pentru totdeauna- 1

"Sunt aproape convins acum că omul are, de fapt, trei vieţi relativ distincte. Una, publică. Alta, particulară. Şi alta pe care - în lipsa unei formule mai bune - aş numi-o "secretă". Prin "viaţă secretă" înţelegând nu ceea ce ascundem de ceilalţi, din pudoare sau din interes, ci acea parte din noi asupra căreia nu avem nici un control - cum ar fi obsesiile, fantasmele, visele, subconştientul - şi unde nu ne putem minţi. În viaţa publică şi în viaţa particulară, am găsit o soluţie defensivă, fie şi rea. Dar, dacă împotriva pericolelor din afară te poţi apăra lipindu-te cu spatele de un zid, cum s-o faci împotriva primejdiilor dinlăuntru? Aici, n-am găsit nici un răspuns. Tot ce pot să spun despre această "viaţă de dincolo de oglindă" e că reprezintă imaginea mea cea mai fidelă, azi."

cand nu mai iubesti?

incep prin a spune ca iubirea nu se vorbeste, nu se gandeste, nu se analizeaza, SE SIMTE.
am cules un text de la un om care a iubit, iubeste si va iubi.


"Motto: "Când poţi spune de ce iubeşti o femeie, nu o iubeşti cu adevărat." Garabet Ibrăileanu

Cred ca se potriveste si pentru un barbat.

Femeile au permanenta nevoie de a te intreba: "Ma iubesti? De ce?". Barbatii, nu. Ei, cred, mai degraba simt cand nu mai sunt iubiti. Cel putin, asta mi se potriveste. Sunt introvertit, recunosc. Nu-mi place sa vorbesc despre sentimentele mele, in gura mare, sa le disec si sa le analizez. Prefer sa scriu despre ele, guilty by default.

Cand sunt intrebat daca mai iubesc, ma simt violat in spatiul meu intim si personal. Ala mic, doar al meu, in suflet. Cel care imi rastalmaceste tacerea sau nevoia de a nu raspunde fortat la astfel de intrebari, greseste nepermis. De ce? Pentru ca asta este firea naturii si noi odata cu ea.

Asa ca, daca nu stii daca mai iubesti o persoana, intreaba-te de ce ai mai iubi-o. Daca iti raspunzi automat, dragostea s-a stins. Daca inchizi ochii si doar esti, acolo, poti continua. Cu dragostea."

by Monsieur G.

Carlos Ruiz Zafon-Umbra vantului-pasaje

In clipa in care stai sa te gandesti daca mai iubesti sau nu pe cineva, déjà ai incetat sa il mai iubesti.

-uneori te simti mai liber sa vorbesti cu un strain decat cu oamenii pe care ii cunosti. de ce oare ?
-pentru ca un strain ne vede asa cum suntem si nu cum vrea sa creada el ca suntem.

Toate povestile reale se termina intr-un cimitir.

viata, omul si adevarul

“Alta este viaţa decât aceea pe care şi-o închipuie oamenii. Altul este omul însuşi, decât aceea ce se închipuie el a fi. Altul este Adevărul decât acela pe care-l imaginează mintea omenească…..” – Valeriu Gafencu

Sfantul Grigorie

Episcopul Nyssei intre 330-395.

Daca ar vedea (necredinciosi) la noi peste tot numai exemple bune, ar crede ca Dumnezeu, caruia ne inchinam, este intr-adevar bun. Daca insa vom fi impatimiti si brutali ca fiarele, iar alta data am fi plini de rautati ori am imbraca in firea noastra apucaturi salbatice si inca ne-am denumi crestini doar pentru pricina ca acest nume inseamna imitarea lui Dumnezeu, desigur ca atunci am blama, prin viata noastra, in fata necredinciosilor, insasi numele de crestin pe care-l credem ceva dumnezeiesc.

Daca, bunaoara, ar da cineva unui arbore sau unei bucati de piatra numele de om, ar fi, oare, planta sau piatra aceea om pentru simplul faptula cesta ? Desigur ca nu. Dimpotriva, va trebui cineva mai inatisa fie om si numai in urma sa primeasca numirea aceasta, care este proprie firii sale.

Numirile nu au semnificatia lor proprie nici macar asupra lucrurilor asemanatoare. Astfel, bunaoara, se intampla cand zicem unei statui om, sau unei asemanari oarecare cal. Numirile pe care le dam acestora nu sunt nicidecum niste numiri proprii. Daca voim insa sa numim ceva in adevaratul sens al cuvantului si fara greseala, atunci desigur ca numai firea unui lucru poate sa arate numirea lui cea adevarata. Materia insa, care primeste asupra ei forma de asemanare a vreunui lucru, ramane aceeasi care a fost si mai inainte se se numeste sau bronz sau piatra , sau altceva de felul acesta, adica asa cum era atunci cand artistul i-a dat infatisarea, care a facut-o sa ia forma lucrurlui cu care se aseamana.

Deci, cei care poarta numele lui Hristos ar trebui mai intai sa fie ceea ce voieste sa arate numele acesta si numai dupa aceea sa se impodobeasca cu un astfel de nume.Si dupa cum cineva, atunci cand ar face deosebirea intre un om adevarat si unul cioplitin piatra, nua r putea sa faca aceasta deosebire decat pornind de la insusirile proprii ale omului (caci omului ii va zice fiinta cu judecata si cu intelegre iar statuii ii va zice materie neinsufletita , car a luat forma omului prin asemanare), tot astfel si pe crestinul adevarat il vom cunoaste si deosebi usor de cel care numai se arata ca este astfel, prin insusirile proprii care se vad sapate in firea launtrica a fiecaruia.

Monday, February 8, 2010

Burn After Reading-2008

un film plictisitor si slab.
a ramas corijent, nota 4.
cam atat.

a ca era sa uit regia :Joel Coen (written by) & Ethan Coen (written by)

pe imdb e scris ca: User Reviews: " The Coen Brothers don't make bad movies - they don't know how :)" well they do know. :)

Badea. Mircea Badea.

am ras cu lacrimi.

In cautarea sensului ( profund pe calea sufismului) by Oreste

In perioada indoielilor, observam ca nu ne putem sprijini doar pe dovada simturilor. De exemplu, cand privim cerul, stelele ni se par niste puncte de lumina, apoi cand deschidem un atlas cosmic, aflam ca circumferinta stelei respective este de zece ori mai mare decat a pamantului. Sufistii, esotericii islamului stiu si ne invata si pe noi, ratacitorii pe Cale ca rationamentul persoanei este depasit de o altfel de logica, pe treptele inalte de constiinta. Iata ce spune, Mahomed, pacea Domnului sa fie vesnic asupra lui: "Oamenii sunt adormiti, prin moarte se trezesc".

Carlos Ruiz Zafon-Umbra vantului

pasaje:

Sotii Fortuny
lasara anii sa treaca, innabusindu-si inimile si sufletele, pana in clipa cand, de atata tacere, uitara cuvintele care le-ar fi putut exprima adevaratele sentimente si se preschimbara in niste straini ce locuiau sub acelasi acoperis, unul dintre multele acoperisuri ale orasului infinit.


Lui Julian nu-i placea sa vorbeasca despre cartile lui sau despre sine. (…)Adevarul e ca nu am reusit sa il cunosc in profunzime. Nu lasa pe nimeni sa o faca. Era un barbat foarte rezervat si uneori mi se parea ca nu-l mai interesau oamenii si lumea. (…) Julian traia inchis in sinea lui, ferecat cu amintirile lui si inlauntrul acestora. Ca un prizonier de lux. Exista temnite mai grele decat cuvintele.

Julian traia in cartile lui.Sufletul lui e in povestile sale.

Scrisoarea 21



Albul din jur se uni cu taietura din ea si impreuna creionau o inima. La fel ca cea facuta de el pe cer.

Zapada o impiedica sa inainteze si ii ingheta mainile ce incercau sa inlature neaua de pe marmura rece. Privi florile ce inconjurau crucea si desi erau intepenite de frig isi pastrau culoarea.

Isi inghiti lacrimile cand vazu ochii femeii pe care o iubea enorm. Nu putea sa planga in fata ei. I-ar fi sfidat durerea. Iar durerea femeii era cat lumea de mare pentru ca era durere de mama…

Golul din fata o inghiti si nu isi mai simti picioarele cand ochii ei au intalnit ochii tatalui…

Fata se simtea din ce in ce mai mica…neputinta o micsora

Monstrul suferintei crestea si ii manca pe cei trei. Ingerul de langa ei ii lua in brate.
Dar lumea asta nu avea ochi pentru a-i vedea aripile ce ii proteja si iubirea ce le-o purta.

Lumanarile palpaiau iar Irisul inghetat dar colorat ce se lupta sa supravietuiasca in gerul de afara purta urmele buzelor fetei....

Tigara ardea, iar degetele ei imbratisau creionul. Foaia se intinse cuminte langa ea si astepta scrisul la fel cum o femeie asteapta imbratisarea barbatului ei.

Daniels,

Indragostirea nu se cauta, nu se vaneaza. Nu iti dai intalnire cu ea. Nu o poti cuceri. Nu ai voie sa o doresti pentru ca daca nu are chef de tine te lasa cu ochii in soare. Indragostirea nu te asculta. Nu e interesata de dorintele tale. Nu apare si nici nu pleaca cand vrei tu.

Omul nu are nicio putere in fata Indragostirii.Nu o poate supune, penetra, subjuga. Nu o poate controla si nici monitoriza.

Indragostirea te poseda cand vrea ea. Indragostirea e o felina, o pisica. Nu o auzi cand vine astfel ca nu te poti feri de sagetile ei. Indragostirea face din om o papusa voodoo.

Indragostirea te ia pe sus de aceea ceilalti vad capul tau in nori. Indragostirea te hraneste cu fluturi si din aceasta cauza cel posedat se plange ca simte zbateri de aripi in stomac.
Indragostirea otraveste omul si cel care a baut din potiune simte fie inclestarea gurii fie o agitatie nejustificata in corp.

Indragostirea te tine ore intregi in fata oglinzii vrand sa fi cel/ cea mai frumoasa. Indragostirea te face sa pufai multe tigari, una dupa alta in incercarea de a fuma tot tutunul dorintei din tine.

Daniels, mai tii minte cum ai fumat un pachet de tigari in fata scarii mele in timp ce eu imi probam toata garderoba… sau atunci cand imi cadeau toate alea din mana dupa ce ma atingeai sau cand am stat si ne-am uitat unul la altul nefiind in stare sa scoatem niciun sunet…sau cand ne minunam si ne intrebam de ce a durat atat pana ne-am regasit…

Indragostirea ne-a luat pe nepregatite.

Dor,
Orchis Noir

Floarea de Iris se opri pe obrazul Ingerului mangaindu-l. Se simtea inca parfumul buzelor ei...