directie

Life is more than living









Friday, April 9, 2010

Becul

Goana dupa bani inseamna goana dupa faima si putere. Goana asta duce la pierderea luminii din suflet.Banul ca Scop al vietii stinge lumina.In intuneric nu ii vezi pe ceilalti, nu ii auzi, nu ii simti, nu distingi nimic. Doar urli, te plangi pentru ca nu stii cum ai ajuns acolo.Pentru ca te simti singur.Goana dupa bani aduce intotdeauna despartirea.Sfidarea Banului aduce intotdeauna comuniunea, De ce se fac milostenii? Pentru ca in momentul in care daruiesti, gestul in sine uneste cumva oamenii ce aparent sunt diferiti.Unu sarac altu mai avut. Dar actele de caritate nu se fac doar pentru "a da bine" sau doar pentru" am destui bani, sa le dau si altora" sau "ii ajut pe copii astia care au mai multa nevoie". Milostenia inseamna sa il ajuti pe Omul care are nevoie, fie ca e batranul de la colt de strada, fie copilu din camin, fie bunicul care nu se ajunge cu pensia.Altfel caritatea se transforma in goana dupa faima. Si cercul se inchide si becul se stinge.Ajutand sfidezi banul. Il Subjugi.

Credinta adanca alaturi de introspectie ajuta omul sa se scoata din bezna.Dar trebuie ca omul sa isi intoarca ochii spre sine. Sa se analizeze pe sine.Sa se simta.Sa se asculte.In tacere. Ca sa auda soaptele sufletului. Dumnezeu ne sopteste.Raul racneste.

Banul vazut ca scop al vietii si nu ca mijloc de a aduce bucurie celor din jurul tau-familiei, apropiatiilor, oamenilor saraci il face pe om sclav si il face sa scoata vapai de rautate din gura. Nu e greu ca cel posedat de Ban sa aduca injurii celor din jurul lor. Iuda l-a vandut pe Isus pentru bani. Ce simbol! De ce l-a vandut? Din invidie. De unde a aparut invidia? Din dezechilibru si lipsa credintei? Doar atat? Nu. Si din aroganta, orgoliu. De unde a aparut orgoliul? Din comparatia cu ceilalti si din lipsa credintei. Dar Isus l-a iertat pe Iuda. De ce? Pentru ca a vazut in sufletul lui regretul. Pentru ca Iuda, in maniera lui s-a autoanalizat, s-a cercetat si s-a certat. Si Iuda a evoluat.

vindecarea

"Goana dupa diplome, titluri, recunoasteri intretine vanitatea. Sportul preferat al egoului este maratonul printre efemeride. Puterea pamanteana, nedublata de harul ceresc, onorurile, laurii devin niste demoni chinuitori, caci te vor obliga sa-ti irosesti viata cautand sa le pastrezi cu ori ce pret, si inaintea trecerii dincolo de Porti, realizezi cat esti de nepregatit pentru saltul constiintei. N-ai mai avut timp! Inteleptul nu intra in acest joc, prefera simplitatea si duce o viata pasnica. Omul cu adevarat puternic este cel care pretuieste cel mai putin puterea, dar gasim foarte rar asemenea specimene.

"un pahar plin nu mai poate fi umplut cu apa proaspata"! LAo Tze

Inteleptul este privit deseori ca un nebun, dar el stie ca lucrurile stau exact invers. Nu judeca, ci porneste fara nici un gand de recompensa la vindecarea lumii!"

oreste

Thursday, April 8, 2010

balanta si dusmanii

Motto: Daca iubesti cu adevarat pe cineva, iubirea ta e cea mai buna garantie, cea mai buna siguranta pe care o poti avea.

Neincredere in sine si frustrarea sunt cei mai de temut dusmani ai omului. Dusmanii sunt creati de mintea mica a omului in copilarie sau in adolescenta. Uitati-va in spate si vedeti de unde iese razboinicul. De pe campul inverzit sau din barul de la coltul liceului. Dusmanii ataca balanta din omul mic directionand bietul om si mic si mare catre excese.

Excesul dezechilibreaza intotdeauna. Incearca sa nu mananci deloc o zi. Te vei simti slabit si te vei gandi tot timpul la mancare. Iti chioraie matele si te doare capul. Sau manaca mult. Ca Flamanzila. Ce se intampla? Organismul reactioneaza urland la tine.

Acum, omul mare traieste prea mult la job, acasa, la facultate, pe strada, pe scena, in calatorii, in minciuna, singur sau in boala. Acum prea multe balante sunt dezechilibrate.

Priveste un copil timid care se refugiaza in studiu. In inima lui isi doreste sa iasa la joaca cu copiii, dar este prea mic sa sara gardul de timiditate din fata sa. Si se va uita frustrat la ceilalti cum se joaca. S-a produs deja un dezechilibru: 90% studiu, 10% joaca.

Pe holul liceului, tinerii flirteaza. Se fac schimburi de biletzele, de ocheade si de invitatii la petreceri. Omul tocilar ii priveste cu amaraciune. La fel si cel pe fatza careia a aterizat acneea, sau cel, cea care a fost acoperit (a) de tot de grasime. Omul mic, mare isi ineaca amaraciunea in ceva. In sex, in droguri,in bautura, in rautate.Din nou balanta atarna greu. Arunca-te in celalalt zambind si impreuna va veti echilibra.

Oamenii gelosi sunt sau au fost candva prizonierii unei extreme.Si omul gelos trebuie sa constientizeze ca problema este doar a lui, nu a partenerului, nu a prietenului, ei.La fel cum nu e treaba celui iubit ca cineva il iubeste.Este problema celui ce iubeste. Omul gelos se daruieste cmplet celuilalt, dar are asteptari. Si asteptarile pateaza sentimentul curat de daruire.Il cioparteste.Iubeste-l pe celalalt cu toata fiinta ta, dar nu ii cere pret pentru iubirea pe care i-o daruiesti. Uita-te cu atentie la acest cuvant-a darui. Ce cuvant contine?

Acum, mai mult decat oricand sunt o balanta si-n mine si-n astre.
Am ajuns la echilibru crezand.




multumesc deni
te pup
"Omul care este pe deplin fericit nu-si va inchina viata castigului material, caci nu-ti trebuie mare intelepciune sa intelegi ca totul curge.

Un om deosebit traieste mult in interiorul sau, modest si smerit cu cei din jur, plin de respect pentru natura si pe deplin constient de integralitatea planurilor vizibile si invizibile care formeaza viata.

Intelegand Intregul, intrerupand raportul cauza-efect, cautatorul Armoniei va privi intreaga lumea ca si cum s-ar vedea pe sine in oglinda. Nu dispretuieste pe nimeni, nu condamna, ci se comporta altruist. Traind in anonimat si bazandu-se pe propriile puteri, omul intrat in Marea Armonia Universala nu simte nevoia de a-i imprsiona pe altii."

oreste
despre taoism

despre ambitie

Ambitia exista in fiecare suflet. Este un graunte. Pentru ca planta sa creasca are nevoie de mediul propice- Lumina, apa, sol fertil,temperatura adecvata, gingasia si atentia omului daca este planta de ghiveci. Cele mai frumoase plante se prind greu.Asta nu inseamna ca samanta nu este in pamant!Vezi frezile sau orhideele.Buruienile in schimb apar imediat. Si ele nu au nici parfum, nici culoare frumoasa. Ba mai mult, buruiana se dezvolta atat de mult incat acapareaza substantele nutritive din pamant oprind nasterea altor plante. Din sufletul vostru ce planta rasare?

Wednesday, April 7, 2010






Alexander McQueen

Scrisoarea 49



Ganduri nespuse, planuri nefinalizate, aripi frante, vise spulberate, inimi ciopartite, lacrimi inghitite, infuziunii de amaraciune si vinovatie, iubiri interzise, prietenii destramate, amorteala absoluta si soc canceros. Acestea erau cuvintele ce se citeau pe fetele celor care se stransesera in acele nopti lungi si reci de vara pentru a-si plange impreuna durerea. Durerea pierderii unui om iubit.

El, in suflet ii privea pe toti. Gandurile se inecau in el sau se loveau de zidul plangerii. Cine stie?

Un suflet de mama incerca sa tina cu dintii trupul de femeie ca sa nu se prabuseasca.

Mai incolo, un suflet de tata incerca ..ce zic eu aici, nu incerca nimic...era intors in sine si se lasa ars de propriile lacrimi. O lua in brate pe fata si ii spuse:

-Fata mea , nu am putut sa ti-l salvez.... omul-tata pilot vazuse prea multe, dar nimic in comparatie cu imaginea care i se lipise pe retina in acea seara.Imagine ce ii bantuia ochii.

Mai incolo, un tata, o mama si fiul ramas se sprijineau si se imbratisau in durere.

-Moarte furioasa, priveste aceasta familie. Stau impreuna, uniti. Trupurile lor formeaza un zid de compasiune.

Fata....voia sa fie luata in brate ca un copil. Se simtea coplesita.Nu stia ce sa faca, cum sa faca.Ce sa zica, cum sa zica. Nu mai stia nimic. Nimicul...si absolutul.

O femeie cu voce calda si suflet mare si stralucitor ca un Soare se apropie de ea si o lua in brate.
-Miru..nu mai putu sa scoata nici un sunet..


Daniels,

Omul o data cu pierderea unei fiinte dragi... se pierde si pe sine.Acest lucru se intampla doar la moartea unei fiinte dragi.De ce? Pentru ca moartea este ireversibila. Pentru ca moartea este finalul. THE END ca in filme... orice altceva se poate repara, inlocui, recastiga, insanatosi.

Durerea pe care o resimte Omul in fata mortii il omoara. Semnul acestei morti este doliul. Negru si Alb.Non-culori.Non-viata. Traditia ortodoxa stabileste o durata a purtarii doliului, insa timpul pentru suferinta si pentru iubire nu exista. La inceput,suferinta cucereste toate madulare, gandurile, carnea...Omul este coplesit si paralizat de intensitatea si forta acestui sentiment. Cosmetizarea se sterge, mastile se dezintegreaza, hainele sociale cad ...omul ramane dezbracat. Atunci poti sa vezi omul asa cum este el. Atunci vezi adevarul din om. Atunci il cunosti realmente pe Om. Este singurul moment de sinceritate. In aceasta faza, omul nu poate manca, sufera de insomnii..plange in continuu..si are nevoie acuta de cineva care sa aiba grija de el. Are nevoie sa nu se simta singur. Nu trebuie contrazis pentru ca in sine nu palpaie decat o flacara mica de incredere si energie. Omul are nevoie sa fie ascultat, hranit, imbratisat, mangaiat si indrumat. Nu poate sa ia singur decizii. Durerea sufleteasca se propaga si in trupul de carne si astfel omul se plange de dureri de cap, de oase, de masele, de membre, de rinichi...

Treptat, durerea se retrage si ii elibereaza omului carnea. ...si gura. Omul va incepe sa simta foamea..si setea..va putea sa stea singur mai mult timp fara sa faca atacuri de panica...insa, gandurile ataca fulgerator...regretele ii inteapa mintea...realitatea si ireversibilitatea ii otravesc linistea omului. Apar intrebarile si introspectia...In aceasta etapa omul se departeaza de viata sociala pentru a se putea intari si renaste. Energia lui scade...omul se taraie. E obosit. Paralizia durerii este inlocuita cu singuratatea. Noaptea isi doreste sa viseze chipul celui iubit...primeste in schimb cosmaruri. Tanjeste dupa caldura sufleteasca...sau dupa niste brate care sa ii cuprinda trupul ...Se imbata cu credinta ca la un moment dat cineva ii va spune ca s-a trezit din cosmar si ca viata lui va fi ca inainte. In fiecare seara il gasim pe om beat crita de aceasta idee.

In ce-a de-a treia etapa….durerea se retrage toata in inima. Omul poate sa manace, poate sa doarma. Reuseste si sa zambeasca de cateva ori, incepe sa socializeze cate un pic, insa durerea din inima il sufoca. Acum durerea e de nesuportat. Omul incepe sa se roage, sa citeasca,sa isi inece gandurile si suferinta in ceva. Practic, omul se chinuie sa vietuiasca si sa se recladeasca.Atacul dureri asupra inimii provoaca lacrimi amare si taioase. Lumea din jur ajuta durerea. Este aliatul ei. Ochii omului in aceasta etapa vede tot ce a pierdut. Mama care nu mai are fiu. Baiatul care nu mai are frate.Bunica care nu mai are nepot. Tanarul care nu mai are camarad. Fata care nu mai are prieten si iubit. Baiatul care nu mai are tata. Femeia care nu mai are sot. Fina care nu mai are nas.

In ultima etapa omul se naste. Cu alte valori, alte principii, alta viziune, alte proiecte, alte dorinte, alte asteptari.Doliul exterior se retrage in suflet. Sufletul este imbracat in negru si alb. In intuneric si lumina. Incepe lupta cu sinele, lupta dintre bine si rau. Castigatorul poate fi vazut de oricine. Cel care a suferit o trauma se recunoaste dupa cuvintele si gesturile pe care le naste. De Rautate sau de Bunatate.Aici noul om alege pe cine sa sustina si sa slujeasca. Lumina sau Intunericul.

Daniels, am intalnit deunazi o fata cu sufletul intunecat. Din gura ei ieseau vapai negre si urate. Ea si ceilalti care o inconjurau cereau intelegere. Nu i-am putut oferi acelei biete fapturi decat mila pentru ca a lasat suferinta sa ii boteasca sufletul. Am ramas cateva secunde cu ea.Doar noi doua. Era o tanara cu chip frumos dar uratenia de pe limba ii ciopartise chipul. Saraca, mi-am zis. Si am plecat. Aveam lacrimi in ochi si o rana deschisa. Am pus in Cd-Player Dinu Olarasu si le-am scris celorlalti un pa din stele.


Daniels,

Noua ne place Soarele si Lumina Lunii.

Te sarut,
Orchis Noir


Tuesday, April 6, 2010

Motto: " Sa nu te supui etichetelor, sa nu te impovarezi cu planuri marete, sa nu crezi ca toate fraiele sunt in mainile tale, sa nu te lasi subjugat de stiinta. Intelege infinitul si cutreiera fara urma"- Chuang Tzu

Tulburarile, suferinta, razboaiele, intunericul mintilor si al sufletelor se nasc, in primul rand din neintelegerea faptului ca traim in sincronicitate cu intreaga creatie.

oreste


superb

Scala & Kolacny Brothers is a Belgian girls' choir, conducted by Stijn Kolacny and accompanied by Steven Kolacny on the piano. Formed in 1996 and winning the Belgian 'Choir of the Year'-contest in 2000, they have made 5 studio albums, starting with On The Rocks in 2002.

Most songs are covers of well-known bands such as Radiohead, U2, Nirvana, Depeche Mode, Muse, Rammstein, etc.

de cumparat :)
Multa lume de Paste trimite mesaje cunoscutiilor, prietenilor, familiei. A devenit deja o regula sociala. Cele mai multe sms-uri il contin pe iepuras sau vorbesc de Lumina. Pe Iisus l-au ingropat in uitare, desi El de Paste Invie. Dar acesti oameni sunt sinceri. Iisus invie pentru toata lumea dar doar cei care cred in El simt in suflet Invierea.

Eu cred si va spun in a treia zi: Hristos A Inviat!



Nina Simone - Sinner Man
ÎncÄ?rcat de biglu323. - Music videos, artist interviews, concerts and more.