directie

Life is more than living









Wednesday, February 10, 2010

Scrisoarea 23


Masinile erau ingropate in zapada.Oamenii erau ingropati in probleme. Sufletele erau ingropate in tristete. Prietenii erau ingropati in iluzii. Visele erau ingropate in pamant. Eu eram ingropata in mine. Amintirile erau la suprafata.

Suna alarma de la telefon. Se trezi.Ea inca dormea adanc. Pe ea o trezeau saruturile si parfumul pielii lui.

-Iubitule cum ti se pare? Iti place?
El deschise usa si scoase alta bluza.

-Iubita, ce zici pe care dintre cele doua tricouri sa le iau azi?

Pegeoul albastru era in service. Pegeoul rosu il astepta afara. Se duse sa curate masina si sa dea drumul la caldura. El constata ca nu mai are guma. Uitase de guma. " Voi lua un Tic-Tac de la ea."isi zise.

Ea cauta tigarile. Gasi un pachet gol. Ar fi vrut sa fumeze. "O sa iau un Dunhill de la el", isi zise.

Cu ochii carpiti fata se indrepta spre masina. Deschise usa si ridica punga ce statea pe scaunul pe care ar fi trebuit sa se aseze. In ea se aflau 2 pachete de tigari Parliament si o cafea…Ea aprinse tigara si deschise pumnul. In palma ei erau 2 pachete de guma Orbit verde...

Fumul tigarii o lua in sus. Ochii ei inecati in apa sarata priveau spre Luna. Mana ei inghetata incepea sa danseze cu foaia alba..

Daniels,

Cineva imi spunea ca exista mai multe iubiri si o gramada de oameni, dar intotdeauna acel Om si acea Iubire. Acel cineva nu crede in irepetabilitate.

In viata asta, in lumea asta iubirile nu se asemana total una cu alta. La fel cum mana dreapta nu e identica cu mana stanga. Fiecare lucru, om, animal, traire, experienta are in sine unicitatea.

Dar desi toate sunt diferite si unice, toate au acel ceva "la fel".

"la fel"-ul asta este ajutorul oferit de Creator Omului pentru a intelege Creatia.

Nu poti sa compari o poveste de amor cu alta, un iubit (a) cu altul (a), o durere cu alta, dar poti sa gasesti elementele comune intre toate. Gasindu-le sufletele incep sa vorbeasca pe limba lor, iar tu poti empatiza, poti intelege, poti ajuta, te poti darui.

Daniels am vorbit cu un fulg sa te sarute,
Orchis noir.

No comments: