directie

Life is more than living









Saturday, February 13, 2010

Scrisoarea 26



Intr-o zi de vineri se nastea un baiat. Intr-o zi de vineri avea sa se deschida cerurile pentru a primi baiatul care traise cu pasiune fiecare clipa din viata. Intr-o alta zi de vineri, un barbat pleca si el spre cealalta lume, spre cel caruia ii daduse onorul militar.

Acum suntem intr-o zi de vineri.

Femeia adormi.

Arata ca inainte. Era imbracat in vesminte aurii. Zbura, dar fara avion. Sari in piscina si apoi tasni ca un delfin. Fata blonda i se arunca in brate. Se sarutara. Ea era imbracata intr-o rochie diafana, formata din fasii galbene cu parul curgandu-i pe umeri. La cei doi indragostiti se uitau femeile care lasasera vesmintele negre si se imbracara in galben.

Femeia se trezi si o telefona pe cealalta femeie.

Energia fetei i se scursese si era secata. Bioritmul ei fizic atinsese punctul critic. Linia creste incet pana atinge punctul maxim apoi descreste tot incet pana la punctul critic. Si iar urca si tot asa. Totul in viata urmeaza acelasi traseu. Urcare si coborare.Omul-Sisif.

Ambitia palpaia in ea. Nu o lasa sa moara. Deschise Wordul si tasta. Inceputul asteapta sfarsitul. Sfarsitul astepta inceputul.

Trebuia sa redacteze lucrarea de dizertatie pentru a incheia ciclul de studii.

Scrisese cu multa greutate. Toate le facea cu multa greutate. Dar le facea.

Cand simti ca inspiratia o parasise spuse stop. Inchise documentul. Si se pregatea sa plece. Gandul o fulgera. Nu salvase nimic din ce scrise in ziua aia.

Se sui in masina. Bagase intr-antaia, isi aprinse tigara, butonul play si ..atat. Vazu farurile in fata. O orbeau. Isi arunca ochii care o dureau in oglinda din dreapta si trase de volan. Moartea nu o lua.

Daniels,

In viata tot ce primesti, tot ce vrei, tot ce speri, tot ce urasti, tot ce iubesti, tot ce te ineaca, tot ce te ridica, tot ce atingi, tot ce saruti, tot ce imbratisezi se plateste. Platile pe care viata ti le cere iti cresteaza trupul si sufletul. Unele rani se vindeca si in locul lor raman cicatrici, altele puruiaza, din altele un lichid rosu se scurge, altele nu au forma, dar omul simte ca acolo il doare.

Ranile sufletului se vindeca prin iubire.Iubirea este o potiune magica formata din ingrediente precum: caldura, lumina,intelegere,compasiune, empatie, protectie,prietenie,muzica,dans,zambete si endorfine.

Ranile apar o data cu nasterea si intrarea in lumea asta. Copilul mic stie cum sa se vindece si sa se protejeze. Simte ca numai imbratisarea parintilor, sarutul mamei si al tatalui ii vindeca ranile facute de tot ce reprezinta viata. Omul Mare uita. Se minte ca toate ranile si problemele se vindeca prin bani, statut social,jocurile online, injectarea heroinei, ingerarea de somnifere, schimbatul partenerilor ca pe sosete, mancatul si bautul in exces.

Sanatatea omului rezida in a iubi si a se simti iubit. Toate bolile fizice si psihice pleaca de la lipsa iubirii in viata omului.

Orchis Noir privi Luna. de pe buzele ei zbura un sarut catre Orizont

No comments: