directie

Life is more than living









Friday, February 12, 2010

reply

Il stia de ceva timp, de dinainte de a-si aprinde tigarile la unison si de a face schimb de carti. L-a stiut din scriitura. Cand i-a devenit prieten bun a constatat ca intuitia ii functioneaza foarte bine.

El era personajul controversat. Cu replici in care ea citea o inteligenta vie, naturala nu cumparata cu diplome. De multe ori, cuvintele lui scrise o scoteau din plictiseala, o armau, o enervau, o amuzau, o intrigau, o incitau. Dintotdeauna cuvintele manuite de persoane de calibrul asta aveau efecte asupra ei. Nu credea in cuvintele goale nesustinute de fapte, dar nici nu le ignora forta. Le respecta si le punea sub lupa.

Cel mai rau lucru pe care il face un om este sa nu acorde importanta cuvintelor. Cuvintele determina soarta oamenilor: in revolutie multi au murit pentru dreptul de a comunica liber, justitia evului Mediu, Inchizitia a torturat multe suflete doar pe baza unor cuvinte, faptele nu ii interesau, sentinta judecatorului: Vinovat il baga pe om in inchisoare, Da-ul spus la Primar te face un om insurat in fata Statului, Te iubesc poate sa o determine pe o Fata Mare sa scape de virginitate, publicarea romanului Versetele satanice a insemnat condamnarea la moarte a lui Rushdie de catre tribunal islamic iranian. Cuvintele au putere.

Ii cauta ochii. Acolo era adevarul. Cand il privi vazu o tristete ce ii parea cunoscuta. Se scufunda in albastrul privirii in incercarea de a-i gasi sufletul. Tacerea lui si energia pe care o emana erau tipetele unui suflet bun care sangera singur de mult timp. Prin tot corpul se scurgea durere si neintelegere. Simti ca in acel barbat iubirea era prezenta dar totusi absenta. Iubirea lui izvora catre inima caruia ii jurase hrana eterna, dar inima lui era flamanda. Ea nu mai primi hrana de mult.

I se stranse stomacul cand constata ca intuitia a functionat si acum. Era ceva ciudat la barbatul asta. O intrigau amintirile lui din viitor.

-va urma-

No comments: