directie

Life is more than living









Thursday, February 11, 2010

scrisoarea 24



Era la master.Ii era rau.Foarte rau. Iesi pe usa si se indrepta incet catre metrou. Avea temperatura si era ametita.

El mai avea putina treaba, o anuntase ca intarzie. Nu-i spusese ca ii e rau pentru ca l-ar fi ingrijorat. Una dintre prietenele ei insista sa vina cu ea pana in Pipera, acolo unde isi lasase masina. Acceptase. Nu pentru ca isi dorea, ci pentru a nu isi supara amica.

Nu cerea ajutorul decat rareori. Invatase de mica sa se descurce de una singura.Ca si El.

Delira si incepuse sa tremure fara oprire. Buzele arse ii rosteau numele. Avea nevoie de El, dar nu era in stare sa formeze numarul lui de telefon.

Prietena ei Il suna.

Cei peste 30 de km de la camp pana in Pipera ii facuse intr-un timp record.

O lua in brate. Ii saruta buzele arse vrand parca sa alunge cu iubirea lui boala din ea. Fata ii simtea inima batand cu putere.

Era aproape lesinata in masina. Dorea sa ii simta parfumul. El se dezbraca si ii dadu hanoracul. Vorbea vrute si nevrute incercand sa faca zambetul sa infloreasca pe chipul ei Adora acel zambet
.


Fata aprinse doua tigari…una ii mangaie buzele in timp ce cealalta era fumata de vant.

Daniels,

Ingerii plang. Apa sarata din ochii lor s-a amestecat cu mizeria din vietile oamenilor si mocirla ineaca orasul. Tristetea din privirea pamantenilor pateaza albastrul cerului. Pasarile, cateva la numar incearca sa tina in ciocul lor sufletele frumoase sa nu cada in noroi.

Daniels, lipsa de respect dintre oameni este ca malul asta din oras. Murdareste sufletele.

Cand doi oameni se iubesc sufletele lor nasc o floare. Floarea poate sa se vestejeasca repede sau niciodata.Floarea asta nu se gaseste nicaieri pe pamant. Nu este o planta ca oricare alta. Este unica si este creata de iubirea dintre doi oameni.Iubirea ce izvoraste din sufletele celor doi oameni si respectul dintre ei o tin in viata pe micuta floare. Din asta se hraneste ea.


De cei doi depinde supravietuirea plantei. Stii bine ca radacinile plantei in mocirla putrezesc. Chiar daca unul dintre cei doi o ingrijeste, o protejeaza de vant si inghet fara ajutorul celuilalt planta incepe sa moara pentru ca nu e nascuta doar de unul ci de amandoi.

Cand unul dintre cei doi oameni il raneste pe celalalt planta sufera.Plange. Sangereaza. Cand unul din cei doi pleaca de langa celalalt in bratele altui om petalele florii incep sa se vestejeasca. Floarea nu mai emana parfum. Iar petalele incep sa ii cada.

Orchis noir
Intr-o zi cand tristetea lumii se revarsa pe chipul ei.

Ingerul privi spre sufletul fetei. Lumina lui hrani floarea, in timp ce aripile ii mangaiau pielea fetei care adormise.

No comments: