directie

Life is more than living









Friday, February 26, 2010

Anna Gavalda-Cea care alina

Cartea asta are de toate.E o infuzie de ganduri si trairi. Multe, multe dialoguri si monologuri. O citesc greu, desi mi-a fost recomandata ca fiind o carte-expresso.

"Meseria asta feroce, care iti cere sa te lupti tot timpul, sa convingi si iar sa te lupti? Meseria asta in care nimic nu e definitiv castigat si care,desi merg pe cinzeci de ani imi da impresia ca sunt tot studentul acela buimac,dependent de cafeina,care repeta fara incetare” sunt presat de timp, sunt presat de timp” oricui sta sa-l asculte si care isi prinde urechile prezentand un al nu stiu catelea proiect in fata unui al nu stiu catelea juriu, singura diferenta fiind ca sabia lui Damocles a capatat un altfel de tais odata cu trecerea anilor.

O gramada de tipi vor incerca sa iti ghiceasca forma sanilor si curba fundului si va fi o lupta in toata regula, dar pantecul, pantecul pastreaza-l pentru ce-l pe care-l vei iubi.

-despre ce sa mai vorbim daca nu despre dragoste si despre placere?Despre facturi? Despre vreme?

Ce rost aveau toate noptile astea albe? Viata asta traita in proportie de 1% ? Casnicia asta subreda?Amorteala asta care-i cuprindea cateodata ceafa?Nevoia asta de a inalta ziduri?

-Va simtiti bine?
-Da, sunt doar obosit.

Oboseala asta era o scuza tare buna.De cati ani nu se folosea de ea, tragandu-o strategic peste ceea ce ridurile sale adansi tainuiau. Acest scut atat de respectabil si atat de comod. Ce-i drept oboseala e o chestie sic, un fel de marturie a unei cariere stralucite.E chiar magulitoare. Ca o medalie stralucitoare prinsa pe un piept sub care bate o inima descumpanita.

Vreti sa va spun unde stau? Stau printre amintirile mele....O lume care nu mai exista de multa vreme.."

Lament

Jack





ultimele poze.
Misu e la tine.Cu celalalt jack.
Sa aveti grija de voi.

Hachiko: A Dog's Story (2009)



Povestea reala:In 1924, Hachikō was brought to Tokyo by his owner, Hidesaburō Ueno, a professor in the agriculture department at the University of Tokyo. During his owner's life Hachikō saw him off from the front door and greeted him at the end of the day at the nearby Shibuya Station. The pair continued their daily routine until May 1925, when Professor Ueno did not return on the usual train one evening. The professor had suffered a stroke at the university that day. He died and never returned to the train station where his friend was waiting.
Hachikō was given away after his master's death, but he routinely escaped, showing up again and again at his old home. Eventually, Hachikō apparently realized that Professor Ueno no longer lived at the house. So he went to look for his master at the train station where he had accompanied him so many times before. Each day, Hachikō waited for Professor Ueno to return. And each day he did not see his friend among the commuters at the station.
The permanent fixture at the train station that was Hachikō attracted the attention of other commuters. Many of the people who frequented the Shibuya train station had seen Hachikō and Professor Ueno together each day. They brought Hachikō treats and food to nourish him during his wait.
This continued for 10 years, with Hachikō appearing only in the evening time, precisely when the train was due at the station




Filmul: Hachiko: A Dog's Story (2009)

regia: Lasse Hallström




Replici:

"Mi-a zis sa nu uit niciodata cat de importanta este iubirea si loialitatea"
"Viata poate fi inregistrata,dar inima nu poate fi scrisa"

Un film exceptional. Atemporal. Plin de simboluri. Imaginile au scormonit in mine.

Doar un catel poate sa ii ofere omului o iubire sincera si un devotament ce nu tine cont nici de vremea de afara, nici de moarte, nici de zile proaste.

Nu este necesar sa citesti carti despre loialitate ca sa stii sa o identifici cand o intalnesti sau cand o privesti. Este de ajuns sa ai grija de un catel.

Raman fidela unei idei: numai cine a crescut un animal poate sa inteleaga cu adevarat iubirea dintre stapan si patruped si durerea pe care o simte patrupedul sau stapanul cand unul dintre ei se duce pe lumea cealalta.

Priviti ochii unui animal. Si atunci veti intelege de ce Creatorul le-a facut necuvantatoare.

i let love in

LOVERMAN

Scrisoarea 36

Furtuna pe camp, in oras dar nu in ei doi. El se gandea la avioane si la Ea.

Telefonul fetei licarea.

-Iubita vin eu sa te iau. Asteapta-ma inauntru, nu iesi. Vrei sa iti cumpar ceva? Ai pofta de ceva anume?
-Bine iubi te astept. Da am pofta. De tine.

In oras, imaginea era apocaliptica. Crengile rapuse de vant zaceau pe sosele, stalpii de tensiune erau mahniti pe cer si nu se mai uitau la el ci la ciment, tencuiala de batranete cazuse. Natura era furioasa. Ei erau calmi. In sufletele lor domnea armonia.

Fata se afla la o piesa de teatru si se gandea la El. De fiecare data cand primea mesaj un fior ii strabatea stomacul, inima ii batea cu putere, in nari simtea parfumul lui, iar pe piele parca se derulau imagini cu atingerile lui. Habar nu avea ca afara sosise furtuna. Habar nu avea ca ea, de fapt, anunta cutremurul ce avea sa vina peste trei zile in ea, in familie, in prieteni si in colegi.


Daniels,


Cineva imi spunea ca pentru un om mic ar face orice, dar nu totul. Totul implica si partea urata a lumii. Si pe aia nu o accepta. Altcineva imi spunea ca adevaratii jucatori sunt cei care nu triseaza. Nici pe teren, nici in sala, nici in viata.Vezi Daniels, in lumea mea mai exista si oameni veritabili. Sunt putini. Dar cel putin ma inconjoara. Si impreuna parca parem mai multi.

Sunt multi care sacrifica totul pentru bani. Fac orice, oricand. Pentru hartiile alea colorate. Strang bani. Tot timpul. Vor sa aibe cat mai multi. Nu ii intereseaza ce efecte sociale si psihologice genereaza activitatea pe care o desfasoara. Nu ii atinge mustrarea pentru suferinta pe care o provoaca celorlalti semeni. Muncesc pentru hartii si atat. Scopul Vietii lor e Banul.

Aceaste fiinte nefericite se lasa posedate de bani. In lipsa lor intra in sevraj. Ii apuca disperarea, depresia, nesiguranta. Fara ei, ochii stralucesc de ura, iar mintea turbeaza. Nimeni si nimic nu ii mai poate satisface.

Si chiar daca conturile bancare au multe cifre ei sunt cei mai saraci. Si chiar daca cred cu tarie ca banii aduc fericirea, sufletul lor urla de nefericire.

Daniels,
Azi e o zi insorita. Ma las sarutata de Soare. Stiu ca iti e dor de mine.

Orchis noir.

Wednesday, February 24, 2010

If It Be Your Will



niste versuri emotionante. ascutite.intepatura lor nu doare. electrizeaza sufletul

Michel Houellebecq-Extension du domaine de la lutte

"Fumer

Fumer des cigarettes c’est devenu la seule part de véritable liberté dans mon existance. La seule action à laquelle j’adhère pleinement de tout mon être.

la beauté

Je l’ai plusieurs fois remarqué, les gens d’une beauté exceptionelle sont souvent modestes, gentils, affables, prévenants. Ils ont beaucoup de mal à se faire des amis au moins parmi les hommes.

l'amour

Quai qu’il en soit l’amour existe puisqu’on peut on observer les effets.

le libéralisme sexuel

Dans nos sociétés , le sexe represénte bel et bien un second système de différenciation, tout à fait indépendant de l’argent et il se comporte comme un système de différenciation au moins aussi impitoyable.Tout comme le libéralisme économique sans frein et pour des raisons analogues, le libéralisme sexuel produit des phénomènes de paupérisation absolue.certains font l’amour tous les jours, d’autres cinq ou six fois dans leur vie ou jamais.Certains font l’amour avec des dizaines de femmes, d’autres avec aucune. C’est ce qu’on appelle la « loi de marché ». En système économique parfaitement libéral certains acumulent des fortunes considérables d’autres croupissent dans le chômage et la misère. En système sexuel parfaitement libéral certains ont une vie érotique variée et excitante, d’autres sont réduits à la masturbation et la solitude. Le libéralisme économique c’est l’extension du domaine de la lutte. Son extension à tous les âges de la vie et à toutes les classes de la société. De même le liberalism sexuel c’est l’extension du domaine de la lutte. Son extension à tous les âges de la vie et à toutes les classes de la société. Certains gagnent sur les deux tableaux, d’autres perdent sur les deux. Les entreprises se disputent certains jeunes diplômés, les femmes se disputent certains jeunes hommes, les hommes se disputent certaines jeunes femmes le trouble et l’agitation sont considérables."

a thousand kisses deep

Gauguin-Spirit of the Dead Watching



One of Gauguin’s most famous paintings from his first visit to Tahiti is Manao Tupapau or Spirit of the Dead Watching (1892). The painting depicts Gauguin’s young mistress Teha’amana lying nude, face down on a bed with a stark black figure in the background. He explained, “[Teha’amana]’s terror was contagious… Never had I seen her so beautiful, so frighteningly beautiful” (Wallace 132).

despre dragoste, fericire, divort-Beigbeder "Dragostea dureaza trei ani"

"In prima casatorie cauti perfectiunea, in cea de-a doua cauti adevarul.

Anne mi-a redat libertatea si uite ca eu ii port pica. Ii port pica pentru ca ma lasa fata in fata cu mine insumi. Ii port pica pentru ca imi ingaduie sa pornesc din nou de la zero. Ii port pica pentru ca ma obliga sa-mi asum propriile mele responsabilitati. Am suferit pentru ca eram inchis. Acum sufar pentru ca sunt liber.Carevasazica asta inseamna viata de adult: sa construiesti castele de nisip, dupa care sa le calci in picioare si sa repeti operatia iar si iar, cand stii prea bine ca oceanul le-ar fi darmat oricum. Cel mai greu lucru nu era s-o parasesc pe Anne, ci sa renunt la frumusetea povestii noastre.

Iubesc o fata care nu ma mai iubeste si nu o mai iubesc pe cea care ma iubeste. Ma folosesc de femei pentru ca ma detest pe mine insumi.

Dragostea cea mai puternica este cea neimpartasita.
Ce e mai rau : sa faci dragoste fara sa iubesti sau sa iubesti fara sa faci dragoste ?

Dragostea noastra e frumoasa pentru ca e imposibila. In ziua in care voi deveni disponibila, n-ai sa mai fii indragostit de mine.

Dragostea care dureaza trei ani este aia care nu a urcat pe munti si nici cu a ajuns in prapastii, aia care iti cade mura-n gura. Dragostea nu dureaza decat daca fiecare ii cunoaste pretul si e mai bine sa-l platesti dinainte, altfel risti sa achiti note ulterior.

Pentru a fi fericit ai nevoie de siguranta. Pentru a fi indragostit ai nevoie de nesiguranta. Fericirea se bazeaza pe incredere, pe cand dragostea cere indoiala si neliniste.

Pentru ca sa infloreasca o femeie are nevoie de un barbat ca sa o admire.

Sunt fascinat de extrema tensiune electrica, palpabila, trepidanta, care se poate crea intre un barbat si o femeie care nu se cunosc, fara vreun motiv anume, doar asa, pur si simplu fiindca se plac si se caznesc sa nu o arate.

Sexul e o loterie : doua persoane pot adora sa faca treaba asta cu altcineva, dar sa nu simta placere impreuna. Crezi ca lucrurile vor merge mai bine, dar nu merg mai bine deloc. E o chestie de epiderma, adica o nedreptate.

Nimeni nu vrea singuratatea, pentru ca ea iti lasa prea mult timp pentru cugetare. Or, cu cat cugeti mai mult, cu atat esti mai inteligent, deci mai trist.

Cel mai bun mod de a nu regreta ceva este sa il dai uitarii.

Pe vremuri, casatoriile rezistau in fata unui foc de paie.Azi, casatoriile sunt niste focuri de paie.Societatea in care ne-am nascut este intemeiata pe egoism.Sociologii numesc chestia asta individualism, cand, de fapt, exista un cuvant mai simplu : traim in societatea singuratatii. Nu mai avem familii, nu mai avem sate, nu mai avem Dumnezeu.

Am invatat, mai ales, ca, pentru a fi fericit, trebuie sa fi fost mai intai foarte nefericit.Fara ucenicia durerii, fericirea nu este solida."

anthem

faithless

prejudecati

Prejudecatile exista si in lumea cuvintelor.

MÍLĂ1, mile, s.f. 1. Sentiment de înțelegere și de compasiune față de suferința sau de nenorocirea cuiva; compătimire; îndurare; milostenie. 2. Ajutor, binefacere; 3. Stare jalnică, de compătimit în care se află cineva; mizerie. 4. Bunăvoință, bunătate, indulgență, înțelegere.. – Din sl. milŭ.
pitié
nom féminin
(latin pietas, -atis, de pius, pieux)
• Sentiment qui porte à compatir aux souffrances ou à la faiblesse d'autrui, à le considérer avec commisération, à le traiter avec une indulgence particulière
• Indulgence, pardon ou parfois simple tolérance pour autrui, pour ses actes :
Feel sorry for - bleed for, comfort, commiserate, condole with, console, empathize with, express sympathy, feel for, grieve with, have mercy on, lament for, open one's heart, pity, sympathize, sympathize with


Cand exista atat de multe intelesuri pentru unele cuvinte pentru a intelege cu adevarat ce vrea sa iti comunice celalalt, care este subtextul si esenta este necesar sa soliciti o clarificare, sa incerci sa adresezi intrebari. Cand cel care comunica foloseste cuvantul ca un instrument, un mijloc stilistic pentru a cartografia si fotografia anumite trairi sensurile acelui cuvant se inzecesc.


Acest text a fost scris pentru un om la care tin mult. Apele in care se scalda nu sunt limpezi pentru ca dupa furtuna marea e plina de alge si de nisip.

scrisoarea 35

Iubea imbratisarile.In imbratisare,inimile se ating,sufletele se mangaie reciproc, se joaca si discuta. Cand iei in brate un om il simti. Ii auzi respiratia, ii vezi tresarirea carnii, ii mirosi parfumul, ii descifrezi vibratiile aurei. Atunci se produce un click. Corpul tau fie respinge celalalt trup, fie il accepta.

De cele mai multe ori in fata Lui Minciuna, Falsitatea se evaporau. Nu reuseau sa prinda niciun contur.In fata Lui Ea statea dezbracata. Si nu simtea nici rusine, nici teama. Nici frig nu-i era. El o intuia, o citea, ii cunostea nevoile fara ca ea sa i le spuna, ii oferea sprijinul fara ca ea sa il ceara, ii oferea saruturi fara ca ea sa i le solicite, o poseda cu pasiune fara ca ea sa ii spuna sa faca asta. Nu ii cerea niciodata nimic, dar primea intotdeauna tot ce isi dorea.

Amandoi stiau ca iubirea din ei le deschide mintea si ochii si astfel vad si cunosc nevoile celuilalt fara sa fie nevoiti sa le verbalizeze. Cand ii ceri celuilalt ce iti doresti vraja s-a spulberat.

Ochii erau umflati. Trupul secat. Energia o luase la goana. Mama Tone o simti. O stranse de mana si o linisti. In venele ei intrase afectiunea sincera prin acele degete ce ii citeau durerea.


Daniels,

Iubirea unor oameni il arunca pe cel iubit in temnita. Unul sta afara si altul inauntru. Aceasta modalitate de a iubi desparte si nu uneste, provoaca angoase, temeri si certuri. In inchisoarea creata de iubirea celuilalt, omul fie incearca sa evadeze, fie asteapta eliberarea, fie se va obisnui cu stares si va incerca sa scoata frumusetea din cei patru pereti . Va creea-ganduri, principii de viata, scrieri, scenarii pentru piese de teatru sau film, sculpturi.

Omul din puscaria-iubire poate avea trupul legat sau dezlegat, murdar sau curat, bolnav sau sanatos. Gardienii posesivitatii ii vor pune individului zale grele, injuriile ii vor pata carnea iar frustrariile ii vor imbolnavi sufletul.

Daniels,
Simt ca esti bine.

A ta
Orchis Noir.

virtual insanity

Tuesday, February 23, 2010

baptized

pescarus

Omul Nomad sau despre Nevoile ce stau la coada

Cineva imi spunea ca in viata omului, fiintele se plimba. Multi vin, multi pleaca. Putini raman. Oameni sunt nomazi. Soarta le trimite indivizilor persoanele potrivite care sa ii ajute sa intre sau sa iasa dintr-o anume situatie. Unii au ochi sa vada si sa aprecieze ajutorul si timpul acordat de acele persoane. Altii nu. Cei din urma atat pot sa vada. Atat pot aprecia. Atat pot respecta. Si astfel odata satisfacuta necesitatea, individul incepe sa caute alte persoane care sa-i satisfaca celelalte nevoi care stau la coada si asteapta. Omul cu structura nomada nu stabileste relatii durabile. Esenta lui nu este stabilitatea. Ori o relatie cu cineva care nu construieste fundatii, ci doar se muta dintr-un loc in altul se destrama la fel de repede precum baga briza marii nisipul in cort daca fermoarul este deschis.

Scrisoarea 34




Omnia sol temperat
purus et subtilis,
novo mundo reserat
faciem Aprilis,
ad amorem properat
animus herilis
et iocundis imperat
deus puerilis.
Rerum tanta novitas
in solemni vere
et veris auctoritas
jubet nos gaudere;
vias prebet solitas,
et in tuo vere
fides est et probitas
tuum retinere.
Ama me fideliter,
fidem meam noto:
de corde totaliter
et ex mente tota
sum presentialiter
absens in remota,
quisquis amat taliter,
volvitur in rota.

Motto: "Te admir ca intotdeauna gasesti puterea si bunatatea sa mergi mai departe "
O floare alba, de primavara graise intr-o dimineata de februarie. Fata ii saruta petalele si isi aprinse tigara.

Reusise sa ii impace pe cei trei care alesese injectia letala pentru patrupedele lor.

Cu ea era mai greu. Trupul ii era intepenit pe canapea. Din el se scurgeau lacrimi fierbinti. Se simtea inca mirosul lui Jack in camera. Zgarda lui pe afla in poala fetei. Paturica pe care dormise piticutzul in bratele ei zacea aruncata pe jos.

Fata alungase vointa. Sufletul ei era un camp de batalie. Ratiunea si Simtirea se luptau, se taiau reciproc si se schingiuiau. Le lasa sa se bata, sa se arda una pe alta,sa se consume reciproc. Stia ca pasarea Phoenix reinvie din cenusa. Era omul extremelor. Iubea si suferea la temperatura ridicata.

Din batalie ochii pastrau urmele ranilor interne. Erau inrositi si umflati. Pleoapele grele doreau sa fie sarutate.

Un trabuc, o iesire la restaurant si o discutie. Si din nou se ridica in picioare. Si din nou se spala de negreala si sange. Si din nou iesise invingatoare. Si din nou in plamani respira aerul vietii. Si din nou plantase zambete si bunatate in ea. Si din nou norii fura nevoiti sa plece. Si din nou Soarele rasarise.

Daniels,

In fata cutremurului oamenii reactioneaza diferit. Unii fug pe scari sau se ascund pe sub mese, altii incep sa urle sau raman incremeniti. Mai sunt si unii care scaneaza situatia si aleg cea mai buna varianta pentru supravietuire. Sunt lucizi si constienti de ce li se intampla, sunt capabili sa priveasca situatia rece si distant si sa aleaga din bagajul de experiente si trairi solutia care sa ii mentina in viata.

Pentru fiecare om butonul de start viata are un alt lacas. Autoanalizeaza-te si vei stii unde se afla.

Varsta fizica a omului nu are relevanta in fata unor situatii ce ies din sfera normalului. Maturitatea castigata din lectiile vietii si forta psihica fac diferenta intre invingatori si invinsi. Dar ca sa invingi si sa stii cand ai iesit invingator trebuie sa stii sa pierzi, sa stii ce gust are esecul. Altfel, nu ai habar cat de dulce este victoria.

Cineva imi spunea ca lucrurile castigate prea usor isi pierd frumusetea si esenta. Banalitatea si simplitatea sunt preferatele invinsilor. De aceea invinsii nu pot iesi niciodata invingatori in fata complexitatii vietii sau din luptele complicate ale emotiilor.

Te sarut
Ochis Noir

Monday, February 22, 2010

adio suflet



Motto: Privirea omului mic ce ii purta in suflet gena i-a taiat retina. Ochii barbatului erau inundati in sange. Acum cei doi ochi albastrii sunt rani. Albastrul s-a preschimbat in rosu. Sufletul barbatului s-a ascuns sau s-a zidit. Nu se stie inca.

Privirea catelului mic ce ii purta in suflet iubirea i-a taiat retina. Ochii fetei erau inundati in sange. Acum cei doi ochi albastrii sunt rani. Albastrul s-a preschimbat in rosu. Sufletul fetei s-a ascuns sau s-a zidit. Nu se stie inca.Daca il cva prinde il va omori.

Fata intrase cu teama in curte. Avea senzatie de lesin. Sufletul incerca sa o pregateasca dandu-i semne ca moartea a venit lar la ea.

-Jack ! Hai la mami iubirea mea mica. Jackutz ti-a adus mami ceva bun. Hai vino!unde te-ai ascuns mey piticutz mic.

Senzatia de lesin deveni din ce in ce mai accentuata. II era ameteala.Se opri si isi ridica privirea spre cerul instelat. Apoi o cobori.Dintr-o cutie murdara, doi ochisori cafenii se zareau. Ridica capsorul incet. Apoi si trupul slabit. Ii simti mirosul feteie si codita incepu sa se miste.

Din ochii fetei picura apa sarata. Blana catelului era uda si murdara. Coastele puteau fi cu usurinta numarate. Slabiciunea si suferinta se indragostisera de catelul ei. Sau poate ca prin mangaierea ei se scursese in trupul de caine veninul durerii. Ea il otravise. Iubirea ei omora.

Fata isi dadu jos haina si inveli puiul de animal. Il lua in brate si il alinta. Il baga in masina si il duse acasa.

Noaptea o prinse pe fata blonda langa catelul slabit care varsa tot ce manca. Nu e de mirare ca e catelul ei. Nici unul dintre ei nu putea sa aiba ce isi doreau. Mancare. Pe ea nu o mai putea hrani nimeni . Pe el, fata incerca sa ii dea cate putin sa manance. Poate asa vor pacali boala. Ii era frica fetei.

Catelul se linisti si adormi. Fata atipise in sezut langa el.

Parca masina la Facultatea de Medicina Veterinara. Se privi in suflet si vazu ca e noapte.

O zari pe tanara si isi dadu seama ca o cunoaste. Era o colega de liceu. Ii recomanda cel mai bun medic .

Aseza trupul micutzului pe scaun si incepu sa–i priveasca pe oameni. Toti sufereau alaturi de cateii sau pisicile lor. Vorbi cu Jackutzul ei.

-Jackutz hai sa le ridicam moralul fiintelor astora. Au nevoie de noi. Eu pe om si tu pe animal. Da ? Catelul ii linse mana si ceru mangaiere. Fata il alinta pe scumpul ei si apoi se duse sa ii cumpere o zgarda de la farmacia din incinta facultatii.

Langa un barbat un Huski isi astepta sfarsitul. Era primul. Barbatul intepenise si ochii ii erau goi. Fata se duse si ii stranse mana. Mana barbatului reactiona. Apoi se apleca si il mangaie pe catel.

Langa o femeie batrana un maidanez roscat isi astepta sfarsitul. Era al doilea. In ochii batranei norii plangeau. Fata se duse si ii stranse mana. Mana batranei reactiona.Apoi se apleca si il mangaie pe catel.

Langa un batran o pisica isi astepta sfarsitul. Era a treia la rand. Batranul zacea pe scaun.fata se duse si ii sterse obrajii udati. Apoi se apleca si o mangaie pe pisica.

Medicul ii spuse ca ce are Jack este incompatibil cu viata.
-Aceasta malformatie congenitala apare rar. La fel ca si ruperea manetei, spuse fata, in sinea ei

Langa o umbra neagra un catel mic,de 4 luni isi astepta sfarsitul. Se ascunse sub scaun si refuza sa ii priveasca ochii fetei.

-Iarta-ma Jack! Si lacrimi siroaie curgeau din ea.Mainile ii tremurau.
-Jack, Misu te vrea la el. Sunt neputincioasa puiutzul meu mic.
Adio sufletzel.

Necuvantatoarea ii privi ochi, ii linse mana,scoase un schelelait lung apoi cazu.

Tot ce iubise fata pleca din lumea asta mult prea devreme. Fata se hotara sa omoare ea singura orice fiinta in care vedea ca traieste un pic din ea. Ii va omori din sufletul ei pe toti. Prieteni, familie, frati, verisori. Pe toti. Nu mai putea. Nu mai avea nici un pic de energie. Nici un pic de vointa. Nici un pic de suflet.Nici un pic de speranta.Era un nimeni.Un gol. O secatura de om.