directie

Life is more than living









Friday, February 19, 2010

"Exista o unitate transcendenta a stiintelor fizice, morale, intelectuale si divine.Viitorul se alimenteaza din trecut.Operatorul Luminii Sfinte este deopotriva pontif si savant, cerdincios si cercetator, episcop al gnozei si rector al stiintelor exacte. El se numeste Hierofant.Stiinta Inalta se bazeaza pe contemplatie si rugaciune.Religia consacra invataturile gnozei ; gnoza verifica dogmele religioase.Tinta este iesirea din dualitate prin armonizarea contrariilor.Fuziune intre stiinta fiintei si religia lui Dumnezeu. Integralism in locul separatismului.Nu exista Inteligenta fara Justitie.Exista un singur popor numit Umanitate. Parintii omului sunt Cerul si Pamantul, iar mantuitorul lui Adam este Iisus, fiul deopotriva al Omului si al Domnului.

Cercetarea are ca scop cucerirea lumilor exterioare, dar si cunoasterea lumilor interioare.Legea Divina guverneaza Universul. Omul este un microcosmos analogic macrocosmosului. Traim intr-un imperiu al cuvintelor vii. Gandul, Vorba si Fapta sunt cele trei dimensiuni ale Logosului.. Unitate in diversitate!Intunericul este lipsa Luminii, Raul, absenta Binelui.Intreaga Creatie se supune Legilor, Principiilor si Logicii Divine. Libertatatea naste Destinul.Dumnezeu este Marele Integralist. Diavolul este separatorul."-oreste

iubirea egoista

"Cei care se iubesc pe ei insisi mai mult decat iubesc Binele si Adevarul se trezesc cuprinsi de intuneric!". Swedenborg
„Sa ridici ochii la ceruri, cand toti oamenii privesc in pamant, nu este usor. Sa adori ingerii Luminii, cand toti oamenii adora faima si bogatiile, nu este usor. Dar cel mai dificil lucru dintre toate este de a gandi cum gandesc ingerii si de a actiona ca ingerii.” (Evanghelia Eseniana)

el negro-ne miscam mai dinamic

Scrisoarea 33



Ochii celorlalti erau straini si goi. Nu dorea sa le vada fetzele. Vroia sa se ascunda de oameni, de privirile lor, de gandurile lor. Vroia sa fie invizibila. Sa traiasca doar ea cu durerea ,cu gandurile ei si visele lor. Da. Avea nevoie de insingurare pentru a se regasi,pentru a se reconstrui, pentru a face curat in suflet.

Fiecare zi la servici o tortura.

Daca ar fi avut cum ar fi lasat totul si ar fi plecat sa se intalneasca cu iarba de pe campuri, cu nisipul marii, cu brazii de la munte…sa asculte cantecul pasarilor si sa fie mangaiata de soare.Tanjea dupa linistea naturii pentru ca in ea era scandal, revolta, tipetele De-ce-urilor ii zdentuiau timpanele.

Cum poate sa accepte o situatie pe care nu o intelegea?

Adevarul asta Ce este dat sa se intampla se intampla o umplea de neputinta. Probabil ca asa se simt barbatii impotenti in fata unei femei voluptoase.

Daniels,

Necunoscutul, situatiile prin care nu ai mai trecut niciodata injecteaza in om Teama.
Si odata intrata in tine, frica construieste bariere, ziduri tari si groase. Iti zideste sufletul, dorintele, visele, speranta, viata.

Teama te face prizonierul propriului Eu. Este gardianul care opreste razele Soarelui si scoate cu forcepsul orice vietate care se aventureaza in celula vrand sa ii dea bietului om putina mangaiere. Slugiile fricii –ideile prapastioase tortureaza mintea minut dupa minut, creeand probleme ce par a nu avea nicio rezolvare.

Frica il castreaza pe Barbat si Femeii ii scoate ovarele si uterul. Frica avorteaza orice actiune, dar nasc in oameni frustrari.

Teama vietuieste in toate fapturile. Intr-unele ea este un embrion nedezvoltat,intr-altele teama are dimensiuni asa de mari incat fapturile nu se mai disting.

Animalele cand simt pericolul, de teama fug, se ascund sau se apara. Animalele fac asta instinctual. La fel procedeaza si Omul. Doar ca singura solutie ca sa scapi din ghearele fricii este sa te lupti cu ea. Trebuie sa ii declari razboi. E de ajuns sa castigi o batalie si vei simti ca nu ai castigat doar o batalie, ci ai castigat Curajul.

Daniels,
Iti simt privirea. Si cred ca in ochii lor pot citi admiratia.

Te saruta,
A ta

Orchis Noir.

Pa

Cand te cauti -zi
Pa
Cautare.
Cand nu mai poti- zi
Pa
Putinta.
Cand nu mai ai ce spune-zi
Pa
Comunicare.
Cand nu mai dormi-zi
Pa
Somn.
Cand mori-zi
Pa
Viata.
Cand iubesti-zi
Pa
Singuratate.
Cand urasti-zi
Pa
Bunatate.
Cand nu mai poti scrie-zi
Pa
Inspiratie.
Cand nu poti uita-zi
Pa
Uitare.
Cand totul va pleca din tine
Viata iti va spune
Bine ai venit ! Te asteptam

Scrisoarea 32

Furia ii invada trupul. Se reintoarse in ea si se privi. Numai uitandu-se in sufletul ei putea sa isi alunge furia din carne. In sufletul ei traiau copiii si florile, marea si cerul, soarele si luna, dragostea si bunatatea, zambete si muzica.

Trase un fum si scrise.

Daniels,

Animalele ucid. Oamenii ucid.Oamenii tortureaza.Animalele nu.

Multi cred ca o crima inseamna doar sa infigi cutitul in om, sa-i tragi un glont in cap. Pac, pac si viata s-a incheiat.

Incarca-ti gura-mitraliera cu injurii si trage. Si atunci fata ti se va umple de sangele celuilalt. Si atunci vei deveni asasin. Si moartea nu dispare cu iarta-ma. Si viata nu se reintoarce cu iarta-ma. Si sufletul celuilalt nu se reface cu iarta-ma. Si sangele nu intra in vene cu iarta-ma.

Si daca celalalt nu si-a dat ultima suflare Iarta-ma iti schimba gura criminala in gura de calau. Istoria ne spune ca Joseph Guillotine a murit ghilotinat.

Daniels, buzele gurii noastre au culoarea iubirii nu negreala mitralierei.

Cu dor,
Orchis Noir.

Thursday, February 18, 2010

the kids-jamiroquai



jamiroquai se numara printre preferatii mei

play

Scrisoarea 31

Privirea ei se agata de cei doi ochi care se uitau la ea. Fata lua din ei o ultima gura de aer inainte de a se arunca in marea singuratatii. Se scufunda in scaun. Apa era neagra.
Dar albastrul ochiilor nu o lasa sa se piarda in negreala.

Ochii care o priveau doreau ca fata ei sa zambeasca. Pe fundul Marii Negre nu poti zambi. Ai nevoie de aer si de miscarea mainilor si a picioarelor. Ai nevoie de energie ca sa nu te ineci.

Stia ca pe irisul celor patru ochi era imprimata imbratisarea. Dar faptul in sine fu suprimat.Asta nu conta pentru ca simtamantul exista.

In masina ei, trecutul si oamenii lui traiau acolo, prezentul si oamenii lui traiau acolo, viitorul si oamenii lui traiau acolo. Masina avea imprimata nopti de amor, saruturi, trairi sub clar de luna, tigari ce luminau noaptea, lacrimi, iubire si durere, speranta, frustrari, imbratisari calde, lumanari si ciocolata, parti din avion si plante culese de pe camp, guma de mestecat si orhidee, perne si carti.

Din mare culese o stea. O slefui, ii baga varful in cerneala din suflet si scrise.


Daniels,

Bebelusi nu sunt pregatiti sa iasa din mediul confortabil in care au stat 9 luni. Parintii nu sunt pregatiti niciodata sa le plece copilul de acasa. Tanarul absolvent de facultate nu este pregatit sa intre in ritmul muncii. Omul nu este pregatit sa renunte la confortul vietuirii de unul singur pentru a se muta cu un alt om. Virgina nu este pregatita de actul sexual. Scolarul nu este pregatit pentru scoala. Pamanteanul nu este pregatit de moarte. Varstnicii nu sunt pregatiti pentru batranete. Nimeni nu este pregatit pentru nimic in viata.

Oricat ai repeta si oricat ai arata ca esti pregatit, adevarul ce se afla in strafundul tau urla la tine si iti spune ca nu esti. Nu ai cum sa fii pregatit pentru ceva ce nu cunosti in totalitate. Fiecare pas pe care-l facem nu seamana cu celalalt. O zi nu seamana cu alta. Gemenii monozigoti, considerati pana recent absolut identici din punct de vedere genetic, au de fapt secvente ADN cu particularitati distincte si personalitati diferite. Nimic nu este absolut identic. De aceea, expresia "a fi pregatit pentru" este eminamente falsa. Singurul verb in fata inceputului este "vreau". Verbul "a vrea" iti furnizeaza energia necesara spargerii barierelor pentru ca acest cuvant este imbracat de Echilibru. A vrea- 2 consoane si 2 vocale. Rezonanta energetica dura, rece, metalica a consoanelor se imperecheaza cu caldura, duiosia si zambetul vocalelor. Pronunta litera e si fii atent ce infloreste pe fata ta.


Daniels,
Intotdeauna noi am gasit echilibrul pentru ca vorbeam, traiam si iubeam cu verbul a vrea pe buze.

Inoata si gaseste steaua pe care ti-am lasat-o aseara. O vei recunoste dupa parfum.

Wednesday, February 17, 2010

joc

viata toata e o plimbare
de la un poate la alt poate
dar, daca crezi ca poate
viata sa te plimbe
atunci ia toata
plimbarea in brate si poate
te va imbratisa si viata.

scrisoarea 30



-Ce zici i-ar placea tricoul asta?
-Sunt sigura ca da. Dar mami ii ei tu altadata, cand esti singura.

Nu a mai apucat sa imbrace hainele luate de mama C.

Telefonul suna.
Confirmarea celor simtite de ea, fata le primise de la mama Tone.

Candela ii lumina calea celui care plecase cu parti din sufletul celor care il iubeau.

Timpul nu mai exista. Lumea nu mai exista.Frigul nu mai exista. Caldura nu mai exista. Foamea nu mai exista. Oboseala nu mai exista. Paralizia durerii era singura care exista. Restul murisera.

Orele treceau si golul din ea o taia in bucati mici si o manca. O speria. O innebunea. Isi batea joc de ea. O nimicise. Nu mai avea nicio reactie.Nici o putere. Statea si accepta sfasiala, tortura. Inima ei fusese smulsa din lumea asta. Durerea ii taia ochii. Dorul ii infingea suruburi in creier. Imaginile ii perforau stomacul. Nu se opunea. Statea si accepta totul fara sa scoata un sunet. Se ruga in tacere Creatorului sa aiba grija de sufletul ei pentru care si-ar fi taiat o mana ca sa i-o dea lui, si-ar fi scos un plaman ca sa respire el….

De cand era copil, ea nu gandea, nu simtea, nu traia pentru unu, ci pentru doi. Fata era Omul lui 2, omul Impreuna, omul Imbratisarii, omul Daruirii, omul Altruismului, omul Dansului in pereche.

scrise:

Daniels,

Transformarea vine in viata omului ca un cutremur. Numai lucrurile rezistente raman in picioare. Transformarea incepe in momentul in care lacrimile se scurg, inima este sfasiata si mintea paralizata.

Multi semeni de-ai mei sunt speriati de durere, de suferinta. Fug de ea si incearca sa o evite. Neaga natura umana. Ignora legile lumii. Uita ca bebelusul cand se naste respira durere si apoi iubire. Omul are nevoie de suferinta la fel de mult cum are nevoie de iubire. Pentru ca ambele produc transformarea, inaltarea sufletului. "E mai castigat cel care sufera decat cel care produce suferinta", spunea un om.

Nasterea, Indragostirea, Casnicia, Divortul, Moartea produc transformari radicale in Om, in existenta lui. Tot sistemul de valori este zguduit. Toate principiile verificate si analizate. Prietenii se cern si mastile cad. Se stabilesc alte reguli, alte prioritati, alte credinte, alte placeri, alte nevoi. Totul se restructureaza. Se reaseaza. Numai dupa ce haosul este ordonat, se poate incepe construirea de vise.


Daniels
Dor,
Orchis noir.

Tuesday, February 16, 2010

edith piaf



Sufletul fetei era senin.Un gest marunt alungase norii. Pe muzica lui Edith bucuria ii imbratisa inima slabita.

Dansul lui inca si acum

inca nu a sosit momentul sa il ingop in mine
inca durerea ma insoteste
inca traiesc in visele noastre
inca suntem doi in mine
inca centrul universului meu e el
inca gandurile mele urla dupa el
inca iubirea mea e o floare alba
inca port pe mine atingerile lui
inca ma imbrac cu saruturile lui
inca il chem langa mine
inca patul nostru plange dupa el
inca ochii mei il cauta


dar acum mai am inca un suflet care imi intelege esenta durerii si a iubirii
dar acum mai am inca un suflet care nu ma vede o nebuna
dar acum mai am inca un suflet care nu ma priveste cu ochi straini
dar acum mai am inca un suflet carui ii pasa de mine
dar acum mai am inca un suflet care ma iubeste
dar acum mai am inca un suflet care imi mangaie sufletul
dar acum mai am inca un suflet care crede in iubire
dar acum mai am inca un suflet care crede in vise
dar acum mai am inca un suflet care crede in oameni

pink martini



o melodie superba
nu as bea un martini dar un pahar de sampanie ar merge

black crow

Monday, February 15, 2010

Hermes Mercurius Trismegistus

Căci Naşterea nu este Viaţă,ci Simţire; nici Schimbarea nu este Moarte,ci Uitare,ori mai degrabă Ocultare sau ascundere.Ori mai bine spus: Căci Naşterea nu înseamnă Crearea Vieţii,ci producerea de lucruri pentru Simţuri şi aducerea lor în manifestare.Nici Schimbarea nu înseamnă Moarte,ci Ocultarea sau ascunderea a ceea ce a fost.”

simplitate

Motto: " Tot ceea ce poate fi rezolvat printr-o metoda simpla nu trebuie incercat printr-o metoda complicata. Nu exista decat un singur adevar al carui existenta nu are nevoie de vreo dovada, pentru ca acest adevar isi este siesi dovada pentru cei care sunt capabili sa-l inteleaga. De ca sa avem nevoie de complexitate cand cautam lucruri simple? oreste

Scrisoarea 29



Pernele erau aruncate pe jos. La fel si asternuturile. Se trezi inghetata si speriata. O vizitase un alt cosmar. De noua luni nu mai dormea bine. Noptile erau niste prapastii in care locuiau cosmaruri care-i mancau linistea si odihna. Isi dorea sa fie imbratisata. Ii era dor de noptile care durau prea putin…

Cand era plecat in cantonament ii spunea ca nicaieri nu doarme ca acasa…ca atunci cand se afla in bratele ei…. in asternuturile care miros a ei… Nu trecea o seara sa nu ii ureze noapte buna si nici dimineata sa nu ii spuna ca o saruta. Stia ca ii placea mult sa doarma si sa se trezeasca cu un mesaj de la el.

La inceput, in perioada in care el era plecat in cantonamente fata dormea cu Pinochio, o papusa pe care mama o pastrase de cand era el bebe si obisnuia sa ii rontaie nasul. Apoi el i-a cumparat un urs-pilot pe care il botezase Martinica. Lui Martinica si Pinocchio i s-a alaturat Pinguinu’ Talpa Iute care o insoteste pe fata in masina. Pinguinu Talpa Iute era simbolul iubirii lor de-o viata si pe viata.

- Iubita, ti-am cumparat un pinguin pentru ca el isi alege un singur partener pe viata.

Gandurile ii fu intrerupte de telefonul care suna.

Jack, catelul ei, singurul lucru care mai ramasese de la el era bolnav. O taietura adanca in inima ii contorsiona trupul iar din ochi tasnea durere.

Daniels,

Omul nu isi poate alege parintii biologici, dar poate alege sa ii iubeasca si sa ii respecte.
Fara ei, Mama si Tata omul nu ar fi fost nascut. In sangele lui se scurge sangele Mamei si sangele Tatalui. Fie ca isi doreste fie ca nu. Pe pielea omului, in firele de par sau in unghii, omul poarta amprenta celor doua persoane care i-au dat viata. El, Omul este mai intai mama si tatal care i-au dat nastere.

Cand Omul il gaseste pe celalalt Om si aleg sa isi traiasca viata impreuna pana la adanci batraneti, in viata lui mai apar doi parinti. Mama si Tatal celuilalt Om. Iubirea si Respectul omului trebuie sa se reverse acum in mod egal catre cele patru zari. Pentru ca nu poti sa separi sangele celui pe care il iubesti de sangele parintilor. Si daca spui ca il iubesti pe celalalt atunci ii iubesti si parinti. Si daca spui ca il respecti pe celalalt ii respecti si parintii. Intr-o casnicie in care iubirea troneaza peste sufletele celor doi oameni nu exista tac-tu sau ma-ta si nic tatal meu si mama mea ci doar mama si tata.

Daniels, saruta-mi pleopele si ia-le greutatea.

al tau pinguin
Orchis noir

ursitoarea

pentru fratele meu



Cand ziua este inecata in lacrimi o intrebare o usuca.
Cand inima se sufoca o intrebare o face sa respire.

Sunt singura la parinti.

Intr-o zi, un strain mi-a devenit amic, apoi viata l-a transformat in camarad. Acum imi este frate.

Sunday, February 14, 2010

Mr Bobby

scrisoarea 28

Cartile se aflau peste tot, in geanta, in masina, in baie, in bucatarie, pe balcon, pe jos in camera, pe birou, in pat. Dormea pe ele sau cu ele in mana. Se afunda in ele. Le devora.
Citea dimineata, seara , noaptea, pe toaleta, in pauza de la servici, in timp ce statea in cada plina cu spuma, uleiuri esentiale si petale de flori, cand fuma, cand isi bea cafeaua. Erau prezente in viata ei mai mult decat ea insasi.

De cand se stie ii placea sa citeasca. Pe atunci cartile ii potoleau curiozitatea. Acum gandurile ii impuscau mintea si singurul scut erau cuvintele scrise de altii. Citea tot ce prindea in mana. Ajunsese sa manance cate o carte pe zi si tot ii era foame. Asta ii era singura preocupare. Nu avea chef de nimic altceva. Nici sa se imbrace, nici sa doarma, nici sa se uite la televizor, nici sa munceasca, nici sa vorbeasca,nici sa se duca la masaj nici sa asculte muzica, nici sa se plimbe, nici sa se duca la cumparaturi. Doar sa citeasca.

Cand isi dorea ceva cu ardoare sau ii placea ceva foarte mult isi concentra toata energia catre acel lucru si incerca sa gaseasca solutii si mijloace spre a-si atinge scopul. Punea pasiune in tot ce facea si gandea de mii de ori inainte de a face un lucru astfel incat acesta sa fie facut cu simt de raspundere cum spunea mama Tzone. La fel facea si El. Cu aviatia. Analiza filmele cu exercitiile de acrobatie de pe utube pentru a-si perfectiona tehnica de zbor, gandea fiecare figura acrobatica , o analiza pe elemente, o despica, o intorcea pe toate partile, simula exercitiul pe sol si seara o discuta cu tata Tzone.Nu rata nicio ocazie de a schimba impresii si pareri cu ceilalti colegi de-ai lui. Ii respecta pe toti si le aprecia ideile chiar daca nu aveau atatea ore de zbor pe cate avea el.

Ochii ei erau un ucean. Se scalda cu tot corpul in apa sarata. Astepta sa i se usuce carnea si scrise.


Daniels,

Un prieten bun sesiza superficialitatea in care se scalda femeile si barbatii. Ii dau dreptate. Ma uit pe strada si vad ambalaje umblatoare. Vorbesc cu unii si imi dau seama ca am dat de niste cepe degerate. De criza formelor fara fond (ca sa-l amintesc pe Titu Maiorescu) nu va iesi omenirea niciodata. Superficialitatea este o boala ce omoara mai multi oameni decat cancerul sau sida. Nu il poti identifica pe cel bolnav decat dupa ce ii cercetezi faptele, gandurile, trairile, placerile, pasiunile, actiunile.Aceasta cercetare se face in timp si este necesar ca inainte de a trage concluzii sa incerci sa identifici sursa, radacina, cauza efectelor pe care le-ai putea cataloga drept superficiale. Substanta, esenta, fondul din om nu este un dat natural. El se construieste, cu rabdare si vointa. Esenta din om este un diamant. Stralucirea lui ii confera omului frumusete iar sufletului rezistenta.

Goana dupa bani impiedica nasterea esentei. Banul este ochiul Dracului iar Dracul nu este profund.

Iubire, te sarut
Orchis noir