directie

Life is more than living









Friday, January 22, 2010

Scrisoarea 9

In piept avea 33 de cutite care ii crestau pielea. Trecuse 33 de saptamani de cand omul ei lasase vesmantul de carne si imbracase straie ingeresti.

Durerea facea acum parte din ea. Se lipise de sufletul ei ca o smoala.
Foaia fidela o astepta.

Daniels,

Cineva ma rugase sa am grija de mine,sa ma gandesc si la mine.Eu nu stiu sa ma gandesc la mine, eu nu pot vorbi la singular.Gandirea mea pentru viata aceasta e doar la persoana I pl. Si chiar daca in fata oglinzii vad doar un suflet, eu simt ca de fapt doua suflete se privesc.

Pe oameni, Daniels ii poti citi in nenumarate feluri. Pentru ca fiecare lucru pe care il fac, il zic, il ating, il doresc, il iubesc sau il urasc reprezinta cate o foaie din cartea lui.

Si numai cand toate paginile sunt lecturate poti spune ca stii despre ce e vorba in acea carte.Pe om nu vei reusi sa il cunosti niciodata complet. Scrisul de pe foile lui se sterge singur si se scrie singur. Doar Divinitatea ne va citi Cartea scrisa stearsa si rescrisa. Acea Carte a Vietii. Cu bune si rele. Cu plusuri si minusuri.

Omul e ala pe care il stie ceilalti,ala pe care il stie doar bietul om si ala pe care il cunoste doar Batranu’

Omul, in calatoria lui imbraca se imbraca cu diferite vesminte. Alti le numesc Masti. Eu prefer cuvantul Vesminte. Nu prea conteaza denumirea ci principiul in sine. Chipul si masca nu se pot separa inthisworld. Se intrepatrund pana la o uniune perfecta.Vesmantul,in societate este obligatoriu pentru ca nu te poti prezenta in costumul lui Adam. Iar statiunile pentru nudisti sunt pe cale de disparitie.

Aceste vesminte sau masti, cum vrei sa le numesti constituie pretul pe care l-am platit o data ce am inlocuit Natura cu Cimentul, Sanul cu Siliconul, Ochiul cu Lentila, Familia cu Bordelul si Iubirea cu Ura.

Daniels sa ai grija de tine acolo. Eu fac tot posibilul sa nu iti lipseasca nimic din cele ce trebuie facute aici pe Pamant.


Cu dragoste
A ta Orchis.
Noir

cateva idei - Dan Lucinescu

"Existenta de dupa moarte are, printre multe caracteristici pe care le vom afla fiecare la randul sau, aceea a atemporalitatii, respectiv a iesirii din timp, care implicit determina si aspatialitatea Divinului.

Din pacate, istoria este subiectiva si dictata cu forta de invingatori iar deformarile, omisiunile si inexactitatile acesteia raman cu trecerea vremii drept evenimente istorice adevarate, cu girul unor asa zisi istorici, care au indecenta sa considere aceasta disciplina o stiinta.

-Asa-i trebuie daca nu si-a vazut de treaba
Atunci am inteles de ce nimeni nu sare-n ajutorul unui batran sau al unei doamne neajutorate cand este atacata si jefuita in tramvai sau in alt mijloc de transport"

Piciorul



Motto: "Orice pierdere te face sa sangerezi.Fie ca esti om sau caine"

Ziua UNU

Nu era in apele ei asa ca lua o carte si incepu sa citeasca. Avusese o zi grea si oboseala ii ademeni trupul si ii saruta pleoapele.

Adormise cu cartea in mana....

-Lord, mai intarzie mult?
-Nu e inca momentul sa il vezi, spuse patrupedul
- Bine.

Prietenul-catel o imbratisa cu multa caldura.Glasul fetei ii trada nerabdarea. Nu il vazuse de 8 luni si dorul din inima ii patrundea in fiecare celula din corp asemeni apei care intalneste in curgerea ei pamant uscat.

-Lord, ce ai patit? De ce te feresti de mine? Of blegule. Hai arata-mi! Gasim noi o rezolvare.
Patrupedul se intoarse rusinat. Fata vazu o rana sangeranda...Lord avea piciorul taiat....

Se trezi speriata.Patul era prea mare, iar perna se patase de lacrimile ei. Un alt cosmar ii manca somnul.

Ziua DOI

Masina se opri in fata casei la temelia careia era ingropata iubirea ei. O silueta neagra se alatura celorlaltor doua din masina. Glasul siluetei ii micsora sufletul. Ceva se intamplase. Si nu era de bine.

- Lord a iesit azi din curte. Dupa el s-a luat si catelusa.

Lord era tatal patruped. Iar catelusa, fata lui.

-Si Lord s-a intors singur acasa. Catelusa s-a pierdut sau a fost furata.

Ostrov

Regia: Pavel Lungin
Actor in rolul principal: Pyotr Mamonov


Ostrov e un film greu, ca si crucea lui Hristos, a calugarului Iov si cea de pe umerii nostri.

Numeroasele metafore te apasa.Incet, incet incepi si tu sa rostesti Psalmul 50 al lui David. Ostrov e o lectie pe care doar un elev interesat, cu un bagaj de cunostinte poate sa o priceapa.

Ostrov se adreseaza acelora care cred si inteleg limba credintei. Nu stiu ce ar putea sa aprecieze un ateu la acest film. Poate imaginile austere, replicile personajelor, jocul actorului Pyotr Mamonov sau poate disperarea oamenilor. E ca si cum ai spune ca iti place o carte pentru ca e scrisa cu Arial 12, pe o foaie ingalbenita si are copertile cartonate. Aaaa si pentru expresivitatea cuvintelor folosite de scriitor.:)))).

Parintele Anatolie mi-a amintit de parintele Arsenie Boca. Si m-am intristat pentru ca nu a fost creat niciun film despre viata lui Zian.

Citeam undeva ca filmul Ostrov urmareste viata unui calugar dintr-o manastire ortodoxa din Rusia. Fals! Parintele Ostrov nu era calugar! Si filmul nu-i urmarea viata! Ci credinta!

Replicile mele favorite:

„-Cine-i mai de pret? Serviciul sau baiatul.”

„-In inima mea canta ingerii”

„-Nu imi e frica de moarte. Mi-e frica sa stau in fata lui Dumnezeu. Pacatele ma apasa.”


Thursday, January 21, 2010

femeile lui Bukovski.fragmente

Motto: “Multi barbati cumsecade au fost lasati pe drumuri de o femeie”
Henry Chinaski

Durerea este stranie . O pisica ucide o pasare. Se intampla un accident de masina, un incendiu..... Durerea apare. ZDRANG, si se instaleaza , te ia in brate. E reala. Si, pentru oricine te priveste pari caraghios.Ca si cum, brusc ai fi devenit idiot . Nu exista leac pentru ea decat daca stii pe cineva care intelege ce simti si stie cum sa te ajute.

-ai fost casatorit?
-da
-ce s-a intamplat?
-cruzime mentala, dupa cum zice in hotararea de divort. “



Magritte
Dangerous Liaison

Scrisoarea 8




Din nou acel tiuit in urechi. Ii crestea sau scadea tensiunea. Nu stia si nici nu o interesa.
Tot ce isi dorea in seara aia rece era sa simta caldura unei imbratisari sincere.

Patul era plin de carti si perne multicolore. Viata ei fusese un penel de aceea adora culorile vii. Avusese de toate, pe unele i le-a dat viata pe altele si le-a ales ea. Nu regreta nimic. Nu e timp pentru regrete pentru ca „what is done it cannot be undone„.

Citeste intotdeauna cate doua carti. De ce? Pentru ca altfel s-ar plictisi.
Acum nu mai avea chef de nicio carte. Se uita la lumanarea care ardea pe biroul ei
lua hartia si scrise:

Daniels

Omul incearca sa inteleaga,sa gaseasca motive, vinovati….

De multe ori arma ratiunii este indreptata catre o tinta falsa. Si gloantele intrebarilor se pierd in van. Nu gasesc tinta pentru ca ea nu are forma si nici culoare. Tintasul doar stie ca e acolo. O simte dar nu o poate ochi. Desi are ochi nu o vede, pentru ca tinta despre care vorbesc nu poate fi vazuta cu ochii ratiunii.

Si exact ca tinta de mai sus sunt si alte lucruri pentru care arsenalul folosit de ratiune nu este folositor.

Cateodata unele lucruri au nevoie de acceptare nu de intelegere pentru ca focul din inima sa se linisteasca si sa nu arda tot.

Se pare ca, in viata, omului nu ii sta bine doar calator,el trebuie sa fie si detectiv. Are de gasit si interpretat semnele pe care Destinul le lasa in trecutul lui. Numai asa poate intrezari cararea ce a fost creata special pentru el.

Dar tu deja stii asta, nu?
Of, intotdeauna stiai dinainte ce ma pregateam sa iti spun.

Te pup
Orchis Noir


Scrisoarea 7

Intro :

Inger drag
Vin de te coboara
Pe o rafala
Si inconjoara
Trupul
Ce azi sta sa piara.


Zambetul batranului ii aprinse lumina din ochi.
Continua sa se roage.
Stia ca daca stie sa ceara va primi ce-si dorea.
Stia ca ingerul ei o iubea prea mult ca sa nu ii trimita mesajele Tatalui.

Batranul era intre lumi. Nu mai vorbea de durere, ci de un baiat care il plimba cu un avion colorat pe care scria Aeroclub...

Fata ii asculta linistea sufletului. O intelegea. De luni bune invatase alfabetul sufletul.

Daniels,

In viata noastra fie ca vrem sau nu parcurgem toate reliefurile create de Mama Natura. Trecem dealurile si ne indreptam cu pasi repezi catre Campia pe care o vedem in fata. Ajunsi acolo,stam la picnic si admiram Soarele si verdeata ierbii apoi escaladam Muntii si intram in Padurile umbroase cu frica si dupa atata drum ne aruncam cu pasiune in Mare ca sa ne racorim.

De fiecare data cum zicea o persoana “Exista un om care sta langa tine” si te insoteste. Acest om, in lumea mea se numeste Prieten. In lumea nevazuta el se numeste Inger Pazitor.

Prietenii reprezinta comoara nepretuita a fiecarui om si familia in sanul careia te formezi, inveti, te impiedici, plangi ,iubesti.

Prietenul iti da un pahar de apa ca sa iti stinga Focul care te arde si doarme cu tine ca sa iti alunge cosmarurile. Multumesc Flori!

Prietenul iti da de mancare ca sa alunge Durerea care se hraneste cu pofta din tine si te imbraca atunci cand iti este greu si sa te speli d’apai sa te imbraci. Multumesc Laura! Multumesc Bianca! Multumesc Liana!

Prietenul te asculta si gaseste intotdeauna vorba potrivita, zambetul care te mangaie si mustrarea care te face sa te ridici. Multumesc Bianca!Multumesc Ciprian! Multumesc Mamelor mele!

Prietenul se roaga pentru tine si iti ofera caldura pentru sufletul tau cand in jur e doar frig. Multumesc Miki! Multumesc Miruna! Multumesc Nasa! Multumesc Mamelor mele si Multumesc Cristi!

Prietenul te imbratiseaza cand simti ca nu mai poti sta pe picioare vrand parca sa iti usureze greutatea. Multumesc Danut! Multumesc Diana! Multumesc Codruta!

Prietenul iti face din hartie coifuri, flori si pasari numai ca sa zmulga un zambet de la tine. Multumesc Narcisa!

Prietenul iti da acea tigara ca sa te mai linisteasca. Te suna sa te intrebe orice numai sa vezi ca se gandeste la tine.Multumesc Alexutzu! Multumesc Tavi! Multumesc Mirel! Multumesc Andrei! Multumesc Mihai! Multumesc Alina! Multumesc Florin! Multumesc Cristi! Multumesc Oana! Multumesc Georgiana!Multumesc Paul! Multumesc Alexandra!

Prietenul iti ofera carti si timpul lor. Multumesc Danut! Multumesc Diana! Multumesc Laura!

Prietenul te ajuta sa dezapezesti masina,  Multumesc Danut si tatilor mei!

Prietenul te impulsioneaza sa scrii, te citeste si este sincer in aprecieri.Multumesc Bianca! Multumesc Monsieur G.

Prietenul te iubeste iar iubirea veritabila nu cunoste Moarte. Multumesc MISU!


Semnat
Orchis noir.

Wednesday, January 20, 2010

Despre femei si barbati



in conceptia personajului Fermin din cartea Umbra vantului, scrisa de Carlos Zafon.

“-Adevarul e ca nu prea ma pricep la femei.
-De priceput nu se pricepe nimeni , nici Freud, nici ele insele, insa asta e ca electricitatea, nu-i nevoie sa te pricepi cum functioneaza ca sa iti frigi degetele.

Pe nesimtite, sotii Fortuny lasara anii sa treaca, inabusindu-si inimile si sufletele, pana in clipa cand, de atata tacere, uitara cuvintele care le-ar fi putut exprima adevaratele sentimente si se preschimbara in niste straini ce locuiau sub acelsi acoperis, unul dintre multele acoperisuri ale orasului infinit

Ceea ce se intampla e ca barbatul, intorcandu-ne la Freud si exprimandu-ne metaforic, se incalzeste ca un bec: se incinge cat ai zice peste si se raceste la loc pe data.. Muierea, insa, iar asta e stiinta pura, se incalzeste ca un fier de calcat. Incetul cu incetul, la foc mic, ca o tocana buna.Dar, ce-i drept e drept, cand s-a prins a se incalzi, nimeni nu o mai poate opri. Ca furnalele inalte din Viscaya.

Sunt mocofani care cred ca, daca ii pun mana pe cur unei femei si ea nu protesteza, o au deja la degetul mic. Incepatori. Inima unei muieri e un labirint de subtilitati care sfideaza mintea necioplita a barbatului mincinos. Daca vrei sa posezi cu adevarat o femeie, trebuie sagandesti ca ea, iar primul lucru sa-i castigi sufletul.Restul, dulcele invelis molcut care te face sa-ti pierzi mintile si virturtea, vine pe deasupra.’

Scrisoarea 6

-Nasule supa e foarte gustoasa. Iti dau cateva linguri?
-Fetita mea cand o sa ma fac bine, o sa mananc de toate.
Te voi ruga pe tine sa imi pregatesti mancarea.

O taietura ascutita ii sfarteca corpul. Cum putea sa se uite in ochii lui si sa ii spuna ca nu va mai manca vreodata? Nu zise nimic.Tacea.
Singurul care se hranea cu pofta in acea camaruta era cancerul. Ii supsese batranului toata energia si ii topise carnea.

Orchis avea sufletul plin. Loviturile provocate de gandurile nerabdatoare sa vada culoarea foii o determina sa se apuce de scris.


Daniels,

Oamenii nu sunt atei. Ateismul nu exista. Exista credinta. Oamenii cred. Au nevoie sa creada. E singurul lucru pe care il fac cu pasiune.

Batranul crede cu toata taria ca se va vindeca. Credea ca se inselase atunci cand, pentru cateva momente de luciditate isi constientizase sfarsitul.

Femeia, desi ii vedea pe toti plangandu-l si chemandu-l nu credea in moartea omului care se juca cu avioanele pe cer si cu care se lua la misto ori de cate ori prindea ocazia.

Barbatul, desi simtea in inima golul provocat de pierderea iubirii femeii, credea ca poate intelesese el gresit totul.

Fata , desi nu il mai vedea pe baiatul ei, credea in prezenta lui.

Copilul, desi vede fetele triste ale parintilor in venele carora nu mai curge iubire,ci indiferenta crede ca in familia lui mami si tati se iubesc.

Cred in vindecare, cred in sansa, cred in rasaritul soarelui, cred in lumina care strapunge intunericul,cred in mana protectoare, cred in principii, cred in Soarta, cred in iubire, cred in inviere, cred in Rai, cred in Iad, cred in vise,cred ca politica este o curva, cred in flacara violet, cred in vampiri,cred in iubire, cred in valori, cred ca maine va fi mai bine, cred...Cine? Ei. Oamenii.

dar..

Ultimele cuvinte nu se mai vad, o picatura sarata le-a acoperit...dar putem asculta melodia care patrunde aerul din incapere.


Scrisoarea 5



Intro: scrisoarea de mai jos este rezultatul observarii Bolii.imaginea de mai sus ne arata Sanatatea.

Batranul, desi simtea in fiecare celula durere canceroasa, cand o zari pe fata blonda cu ochii de un albastru clar zambi. In ochii ei vedea Cerul catre care se indrepta iar caldura din inima ei micutza, iubirea Tatalui. Fata ii stranse usor mana rece si ii spuse:

-Saru’mana nasule.
-Scumpa mea sa nu imi dai drumul la mana. Frumusetea ta imi da putere.

Cuvintele ei i se inecase in gat. Gatul ii era plin de lacrimi. Ar fi vrut sa ia toata suferinta lui si a lumii. Macar sa sufere ea tot decat sa-i mai vada si pe altii in chinuri.

Ochii ei erau limpeziti de lacrimi si culoarea lor iti patrundea in suflet colorandu-l.
Plansul ei avea lacrimi invizibile. Si lacrimile purtau iubirea apusa prea devreme, prietenii de care se despartise prea devreme, copilul dus prea devreme, batrana dusa prea devreme, bunicul dus prea devreme. Totul se duse prea devreme. Acest prea devreme ii scrijelise inima. Era blestemul ei. Dar nu ii era frica.Simtea protectia tuturor sufletelor pentru care aprindea cate o lumanare si se ruga.

Ursitoarele, la nastere au numit-o Xena. Nu o facuse printesa ci razboinica.Printesele sunt doar in povesti iar lumea nu e o poveste.

Pentru el, intalnirea cu ea fusese magica. In ochii ei albastrii isi vedea universul in care dorea sa traiasca pentru totdeauna. Il vedea pentru ca desi erau doua enitati separate, dorintele si nevoile ii unea pentru totdeauna. Se potriveau.

Cat timp mintea ei zbura, tigara se fuma singura. Scrumul cazuse pe hartia alba din fata ei trezind-o din visare. Albul foii i se paru strident si fals, aducea a perfectiune iar perfectiunea ca si printesele sunt doar in povesti. Scoase pixul negru din geanta si murdari foaia cu scrisul ei imperfect.

Daniels,

Iubirea sincera, veritabila este singura care infrumuseteaza cel mai urat om.Nu fardurile, nu gletul cu care se vopsesc femeile pe fata, nu hainele care le ascund imperfectiunile trupului, nu talangile de la gat si nici piulitele de pe degete.

Omul care iubeste din toata inima si a carui iubire ii este impartasita nu are nevoie de cuvinte de incurajare si nici de confirmari. Iubirea pe care i-o poarta singurei fiinte care conteaza in Univers ii este de ajuns pentru ca chipul din oglinda sa fie frumos iar viata toata o primavara.

Dar ce se intampla cand oglinda se sparge datorita urateniei chipului care priveste in ea, cand viata e o iarna geroasa iar mangaierile de altadata poarta chipul reprosurilor?

Iubirea are cancer de nepotrivire.Cancerul nu se vindeca. Cancerul omoara suflete.

Si replicile din filmul ei preferat ii suna in minte:

-ton mari est mort!
-oui, il est. mais pas pour moi.

Cu dor,
Orchis Noir

Tuesday, January 19, 2010

Scrisoarea 4



Golul din stomac ii schimonosea fata si ii dadea fiori reci pe sirea spinarii. Mancase dar tocmai auzise ca doi oameni dragi ei se pregatesc sa moara. Unul, pentru ca firul vietii a ajuns la final si altul pentru ca a obosit sa mai lupte cu viata.

Se ruga pentru amandoi. Stia ca gandurile pozitive hranesc sufletul. Si amandoi aveau nevoie de putere pentru a trece granitele si a se lupta cu Cerber.

Cele doua vesti o arunca din nou in tacerea creatoare. Hartia o astepta.

Daniels,

Nu imi plac dihotomiile si aglomeratiile. Dihotomiile sugruma imaginatia iar aglomeratia oboseste ochiul si il plaseaza pe om in cireada. Stralucirea omului in aglomeratie paleste de umbra celuilalt de langa el. Parfumul unuia este anihilat de mirosul de hoit al altuia.

Insa, desi incerc sa ma feresc sa-i bag pe oameni in sertare, constat ca intr-o situatie de criza oamenii se impart in doua echipe: Echipa Leilor si Echipa Reptilelor.

Omul Leu se imbraca in culori puternice, cu personalitate ( rosu, negru, albastru, violet)

Accepta cu vitejie situatia pe care o are de gestionat si incearca sa gaseasca mesajul lectiei pe care trebuie sa il primeasca.

Sta drept si desi plange, privirea lui se indrepata catre cer nu spre pamant. In numele onoarei accepta sa ii fie taiat capul mai degraba decat sa-l plece.

Se ghideaza dupa urmatoarele replici: “Un sut in fund e un pas inainte” , “ce nu te omoara, te intareste”. Chiar daca e la pamant, se ridica si merge mai departe. Ridicatul de la pamant se face lent pentru ca mai intai trebuie sa se analizeze, sa se recladeasca.

Dupa cum am spus mai sus, o astfel de atitudine nu poate sa o aibe decat acei oameni pentru care valorile morale, principiile si credinta ii hranesc existenta.

Omul reptila nu are culori.

Situatia de criza nu o gestioneaza.El se taraste, se lamenteaza. Incearca sa gaseasca vinovati si nu poate accepta in mod natural situatia in care a ajuns.Lumea din jurul lui trebuie sa il tina pe brate caci datorita lipsei “substantei” nu se poate tine pe picioare si lesina deseori.

Nu detin multe informatii despre acest tip de om deoarece dupa cum bine stii Daniels si eu ca si tine imi aleg prietenii si oamenii care ma inconjoara.

« Friends are the family that we choose for ourselves »

Orchis noir te imbratiseaza.

Aceste ultime cuvinte ii provoca din nou dureri cumplite in stomac si in piept. Sufletul iar ii plangea in tacere. Pentru leul sau care zbura cu un avion colorat si pentru omul care accepase Pactul cu Mefistofel si se duse in Iad.

taieturi din Divisadero a lui Ondaatje

” Ceea ce facem, de ce facem un anume lucru, felul in care desenam un caine, de cine ne simtim atrasi, de ce nu putem uita. Totul este colaj. In noi se afla prezenta ascunsa a altor oameni, chiar si a celor pe care i-am cunoscut in treacat. Ceilalti se afla in noi pentru tot restul vietii, la fiecare granita pe care o traversam.”

Ondaatje-Divisadero

Misterul

"fara vise, fantezii, proiectii, sau cu alte cuvinte, fara imaginatie si paradox, viata noastra devine anosta,iar noi, unidimensionali. Misterul da sens vietii, ritualul ne ajuta sa fuzionam cu fortele subtile ale spiritului etern, iar natura ne ofera lectia pasarii Phoenix. Totul moare iarna ca sa renasca primavara"

pasajul este extras de pe blogul lui Oreste.

Scrisoarea 3



Orasul era acoperit de fulgi reci. Luminile erau difuze, iar oamenii se impiedicau in propria neputinta. Imaginile din iad ii facusera ochii cioburi. Si ciobul in carne provoaca sange. Era ranit. Dar soldatul nu isi paraseste niciodata campul de lupta. Armele lui sunt principiile, iar locul in care isi poarta bataliile: propria viata. Se vedea distrus, dar asta e complexul omului frumos. La suflet.

O silueta neagra isi aprinse tigara. Doua suflete se plimbau agale, dar ceilalti vedeau doar unul. Ei intotdeauna vad eronat, inteleg pe dos si cred in himere. Eu cred in iubire. Intr-o iubire care nu este hranita de bani, de statut social ,de sex, de complezenta, de vorbe frumoase ejaculate din gatlej si nu din inima.

Silueta neagra se opri intr-o benzinarie. Comanda un expresso si o apa plata. Din geanta scoase o foaie. Foaia devenise intr-un timp scurt prietena ei, care ii asculta cu interes gandurile:

Daniels,

Nu imi place iarna. Imi ataca libertatea si imi ingheata mainile si nasul.

Cineva ma intreba de ce vorbesc cu un distrus care nu are nimic de oferit. Tu ce parere ai, Daniels? Ce ar trebui sa iti ofere un om ?Eu nu stiu sa raspund la intrebarea asta pentru ca oamenii nu sunt sosete. Daca sunt confortabile, albastre cu dungi gri le iau. Nu sunt nici masini. Sunt folositoare atata vreme cat ma duc de la destinatia A la B.

Comunicarea si prieteniile se leaga atata vreme cat exista principii, valori morale pe care se sprijina toata constructia verbala si relationala. Fara un suport stabil totul se duce pe apa sambetei. intr-o secunda. Se fac bagaje, se arunca injurii, se plange, se trantesc usi, se ameninta. Iti amintesti de scena cu paharul de sampanie din Alfie?Relatiile pot fi la fel de fragile precum un pahar de cristal... Cristalul desi material pretios, cioburile de cristal nu valoreaza nimic...iti provoaca doar scurgere de sange daca te incapatanezi sa calci descult pe ele.

Altcineva ma intreba cum pot crede intr-un Dumnezeu care accepta toate suferintele de pe pamant si se razbuna pe oameni. I-am spus ca nu vedem acelasi Dumnezeu desi e Unul pentru toti. Dumnezeul meu imi este prieten. Iar prietenul nu poate impiedica ceea ce e dat sa fie. Prietenul vine daca il chemi, dar este necesar sa vorbiti aceasi limba, altfel nu va intelegeti.Prietenul iti cunoaste problemele, bucuriile, trairile, dezamagirile doar daca i le comunici direct sau indirect, nu conteaza modalitatea de comunicare pentru ca un prieten adevarat intelege printre randuri.

Mi-am adus aminte de vorbele parintelui Arsenie Boca.

„Dă-ţi osteneala să suferi cu răbdare lipsurile şi slăbiciunile altora, oricare ar fi ele, pentru că şi tu ai multe din acestea pe care trebuie să le sufere alţii. Că Dumnezeu a rânduit astfel, ca să ne învăţăm a ne purta sarcina unii altora - căci fiecare are sarcina sa - nimeni nu-i fără lipsuri, nimeni nu-şi este îndestulător sieşi, nimeni nu-i atât de înţelept să se poată îndruma singur, dar se cade să ne suferim, să ne mângâiem şi să ne ajutăm, să ne învăţăm şi să ne îndrumăm unii pe alţii.”

In lumea mea,Daniels,prietenii, dupa cum bine stii, nu plang singuri si toate pe care le am le impartasesc cu ei.

PS: un prieten se pregateste sa vina la tine in Cer. Iti voi trimite prin el un „te iubesc" scris pe o petala de orhidee

Orchis noir

Monday, January 18, 2010

taieturi din Zafon

"-va simtiti bine? a intrebat un glas din umbra
Era cersetorul pe care refuzasem sa il ajut cu cateva minute inainte. Am incuviintat, evitandu-i privirea, rusinat.
-asteptati putin pana se mai potoleste ploaia, sugera cersetorul.

nu ma puteam abtine sa nu ma gandesc ca, daca eu, din pura intamplare, descoperisem un intreg univers intr-o singura carte necunoascuta din infinitatea acelei necropole, alte zeci de mii ramaneau neexplorate, uitate pentru totdeauna. M-am simtit inconjurat de milioane de de pagini abandonate, de universuri si suflete fara stapan, care se cufundau intr-un ocean de bezna, in timp ce lumea care palpita in afara acelor ziduri isi pierdea memoria pe nestiute, zi dupa zi, simtindu-se cu atat mai inteleapta cu cat uita mai mult.

darurile se fac pentru placerea celui care le daruieste nu pentru meritele celui care le primeste. "

Nu ne potrivim.

am primit aceasta poezie pe mail, nu stiu cine e autorul dar mi-a placut foarte mult :))))

eu scurg pasta de dinti de la sfarsit.
tu? de la mijlok. a nu ? de la inceput?
deci, nu ne potrivim.

eu spal vesela indata dupa ce am mancat.
tu nu? o lasi sa se "inmoaie"?
o, nu, nu ne potrivim.

eu bag ciorapii la spalat.
ii lasi in camera tavaliti ?
wai de mine, nu, nu ne potrivim.

asortez hainele pe raft dupa culori, bluze la bluze,
pantaloni la pantaloni.
tu nu ai raft? stau prin casa pe spetezi de scaune?
pai cum se poate ? aici chiar nu ne potrivim.

sterg praful cand este necesar.
tu lasi totul pe sambata ?
eh, bine ca macar sambata este.

am mape aranjate dupa alfabet in calculator.
stiu totul unde se afla. desktop-ul e curat si clar.
tu pui pe "search" cand ai nevoie de un file ?
pai, e pierdere de timp, nu, nu, nu ne potrivim.

in week-end nu lucrez, este sfant, ies oriunde.
si eu.
wai, 1 la 6... pai se poate ?

eu- hainele calcate.
tu- nu conteaza ?
nu, nu ne potrivim.

eu- franceza.
tu- chineza?
nu, nu ne intelegem.

casa in forme clasice.
minimalism? apartament?
pai, chiar nu ne potrivim.

..
si s-au casatorit

Scrisoarea 2

Gandurile ei dansau in camera goala asemeni fulgilor de nea de afara. Pentru prima oara, iarna nu ii trezea sentimentul singuratatii, pentru ca in sufletul ei se juca vidul.

Singuratatea atrage ca un magnet si alti oameni singuri. Le putea vedea frumusetea goliciunii din sufletul lor si nerabdarea cu care asteptau sa le fie populata camara de acea persoana care merita sa intre in acel loc sacru. Inima.

Deschise sertarul si scoase o foaie. Cuvintele curgeau din penita impulsionate de lacrimile ce brazdau obrajii.

Daniels,

Foaia accepta multe: mazgalituri,desene,litere mari si mici, minciuni, injuraturi. Poti sterge sau schimba ustensilele de scris. Cartile iti arata franturi din vietile si sentimentele altora dar nu te invata la ce sa te astepti de la viata si nici care este secretul unei vieti fericite.Noroc ca viata iti acroda intotdeauna o a doua sansa de indata ce ti-o acorzi si tu.

Omul, cand a atins limita cea mai de jos se opreste si, cum se intampla de obicei este pus din nou sa aleaga “ma omor treptat sau invat sa ma ridic si mor apoi”.

Chris Wilton in Match Point spunea: there are moments in a match when the ball hits the top of the net and for a split second it can either go forward or fall back. With a little luck it goes forward and you win. Or maybe it doesn't and you lose.

Oamenii sunt invatati sa alerge dupa iluzia sigurantei. O cauta in job, in relatii, in familie. S-a inventat si sintagma “siguranta financiara”. Ce prostie!Banii nu iti aduc siguranta ci doar posibilitati.

Si din acel moment in vinele omului mic nu mai curge sange, ci moarte. O moarte care se hraneste din fals, din himere.

Invatati copiii sa cunoasca omul-copil ce se arata in fata lui, la gradinita , la scoala, in parc sau in familie. Deschideti-i inima ca sa poata sa isi construiasca picioare pe care sa stea cand vijelia vietii o sa il ia pe sus.

Invatati copiii sa se bucure si accepte cu seninatate si durerea cauzata de colici si mustrarea invatatoarei si cadoul de la Mos Craciun.

Da! Sa se bucure cand e bolnav pentru ca numai asa poate face diferenta intre starea de sananate si starea de boala. In plus, daca nu ar fi existat aceasta alternanta intre cele doua stari cum ar putea sa inteleaga viitorul om mare ca toate lucrurile sunt frumoase la inceput si oribile si dureroase la sfarsit.

Iti mai aduci aminte? Serile cu narghilea si ceai..si noaptea care ne asculta cu interes discutiile...

Ps: Iti trimit un fulg de nea. Ai grija de el! Imi poarta sarutul

orchis noir

Scrisoarea 1

Acesta scrisoare a fost scrisa cu furie. La auzul zicalei "Pica para malaiata in gura lui natafleata".

Melodia Stories of The Streets a lui Leonard Cohen o determina sa ii scrie lui Daniels o scrisoare. Ochii ii erau rosii si o intepau si capul ii vajaia, dar se forta si scrise.

Daniels,

Tanjesti dupa atingerea sincera a iubirii. Inteleg asta foarte bine. Si eu. Dar eu nu mai am suflet. E ingropat. Dar tu!

Stand pe loc nu poti sa vezi iubirea si nici sa te bucuri de mangaierea ei.

Mai intai, iubirea cere sa o ademenesti, sa o doresti din toata fiinta si apoi sa incepi sa alergi si sa te iei la tranta cu ea. Iubirea se lasa greu cucerita, de aceea in lumea noastra putini sunt cei care au parte de ea.

Nu uita, iubirea este un substantiv la genul feminin!

Iubirea fuge repede, dar cand o prinzi ramane o vesnicie langa tine pentru ca esenta ei nu este de aici, iar sangele ei se amesteca cu al tau.

In lumea noastra sunt multe iubiri false, de aceea este o adevarata provocare sa le gasesti pe cele veritabile.Trebuie sa recunosc ca efectele cautarii sau asteptarii iubirii sunt mistuitoare pentru trup si suflet.Te fac un strigoi. Dar, de indata ce o imbratisezi
vei putea picta lumea cu ce culori doresti, cerul va fi mai aproape, iar primavara singurul anotimp pentru sufletul tau.

In general, iubirea apare pe neasteptate.O recunosti din tresarirea irisului si daca iti asculti inima ii vei auzi si glasul.

Iubirea se invarte in jurul tau asemeni ielelor. Te cheama in vis, in gand, in inima.Te adulmeca, iti da tarcoale, te soarbe, te palmuieste, te hipnotizeaza si se razbuna dulce, tachinandu-te.

Dar, dragul meu prieten, desi are puteri ireale, iubirea nu poate intra cu forta, nu te poate poseda decat daca o chemi si o inviti la dans.

Ti-am spus, iubirea e la genul feminin.

Orchis noir.

Ps : Si nu uita sa ii cumperi flori.Nu trandafiri ci frezii. Albe. Parfumul lor miroase a iubire sincera.

Scrisoarea fu luata de o rafala de vant, dar Orchis nu se ingrijora. Stia ca Daniels o va recunoste dupa culoarea lacrimilor ce pata foaia si dupa parfumul buzelor ei.

In fundal se auzi:

Sunday, January 17, 2010

despre mancare

nu stiu sa gatesc dar vreau sa invat.
nu traiesc ca sa mananc. nu mananc orice ci mananc select :)

Aubergines au fromage frais et radis



reteta se gaseste pe http://www.odelices.com

pt laura vezi http://www.howtogarnish.com


s1600-h/potato+boat+.JPG">





de pe site-ul www.jovani.com

ma cheama ciulin si umblu dupa mate.


bebe



alt bebe


tot bebe


lord



jack al meu

lord si hera

archive-sleep

reply

what can i do for you?
what can i do for me?

play The movie, play The game
play like a child
play Life.
play coldplay

Iris

Intro:

peopiatrademormantstauaplecati4 irisi, albi. O lacrima desmoalaiipateaza.
(dupa o ora)Osiluetaisitaraie amintirile sprecasa.pedrum o mama iioferatrei irisi albi.


Cuvantul grec iris inseamna "curcubeu".

In mitologia greaca, Iris este zeita soarelui, considerata mesager intre Olimp si Terra, drumurile sale fiind marcate de un curcubeu multicolor care ii indulcea sobra aparitie.

Zeita prelua mesajele de pe taramul divin, numit "ochiul paradisului" si, invesmantata intr-un nor de stropi stralucitori, purtata de aripi asemenea ingerilor, le aducea pe pamant coborand de-a lungul curcubeului. Iris are si semnificatia de "ochi al paradisului", desemnand atat zeita, floarea, cat si centrul ochiului nostru. Irisul, ca parte a ochiului, reprezinta micul graunte de paradis care salasuieste in fiecare dintre noi.

In Grecia antica, irisul era un simbol al Ideii si Mesajului. Barbatii plantau adesea flori de iris pe mormintele iubitelor sau sotiilor lor sca un tribut adus zeitei Iris, care avea indatorirea de a conduce sufletele femeilor spre campiile elizee.

Dupa aparitia crestinismului, irisul a inceput sa fie considerat drept floarea Fecioarei Maria.

La francezi, Irisul a fost cel dintai simbol al regalitatii, fiind premergatorul florii de crin.

Doua legende descriu modul in care "Fleur-de-lis", reprezentand perfectiunea, lumina si viata, a devenit un simbol al monarhiei franceze.

Conform celei dintai, primul rege francez, Clovis, avea o sotie crestina, Clotilda, care se straduise indelung dar fara succes sa isi converteasca sotul la crestinism. In anul 469 e. n. , Clovis, avand de infruntat armata unui trib germanic care ii invadase teritoriile, a jurat ca, daca reuseste sa isi infranga dusmanii, va deveni crestin iar simbolul celor trei broaste de pe stindardul lui va fi in inlocuit cu trei crini. A iesit invingator in razboi iar floarea sacra de iris a fost pictata pe steagul sau de lupta.

O a doua legenda relevand semnificatia istorica a simbolului "Fleur-de-lis" este datata in anul 1147, cand regele francez Louis al VII-lea s-a conformat unui vis care ii spunea sa isi aleaga ca emblema un iris purpuriu inainte de a porni cea de-a doua cruciada.

Floarea de iris este alaturi de crizantema simbolul oficial al Japoniei.

-articole preluate de pe http://amfostacolo.ro si din articolul scris de de Rodica Fudulu.

Irisul semnifica intelepciune, credinta si speranta.

Nativul Iris este caracterizat prin flexibilitate si adaptabilitate la orice fel de mediu si grup de interese. Este o persoana sociabila, plina de carisma si inventivitate. Va da dovada de creativitate si inteligenta in absolut orice fel de circumstante si va face tot posibilul sa gaseasca cele mai bune solutii pentru orice tip de probleme.

Irisul (5,23,14) este o persoana activa si de actiune si de multe ori poate demonstra un temperament vulcanic. Nu este genul de persoana care sa analizeze mult situatia inainte de a lua o decizie, ci mai degraba opusul. De multe ori, pe Iris il ia gura pe dinainte si poate spune lucruri pe care nu le crede cu adevarat.

Libertatea este foarte importanta pentru Iris si va reactiona prompt oricand va simti ca o anumita persoana, conjunctura sau profesie ii va ingradi aceasta mult iubita libertate. Corectitudinea este de asemenea importanta pentru Iris si va face tot posibilul pentru a lupta pentru acestea. Nu apreciaza deloc persoanele rigide sau persoane incapatanate si se va feri de acestea pe cat posibil.

In dragoste, Irisul este persoana care va cauta multi ani pana cand isi va gasi idealul. Nu este in nici un caz persoana care sa se multumeasca cu putin. Atunci cand gaseste ceea ce el considera ideal, Irisul va deveni loial si protector, capabil sa isi inteleaga partenerul din toate punctele de vedere.

Trasatura definitorie: Dinamismul.

Zodiacul floral se obtine pe baza zilei de nastere.

losie.

"Ana are un musafir la Cheia, pe Alex prietenul ei de la gradinita.L-a studiat cand a facut pipi si a venit si mi-a zis" are puta mica si losie da pana ma malit ii cleste"

paris, je t'aime







nota 6 ca medie.
9 pentru inceput si sfarsit-vezi poze. 2 pentru cuprins:))