directie

Life is more than living









Thursday, February 11, 2010

Beigbeder-dragostea dureaza trei ani- 1

personajul principal:Marc

'asa e Marc: face pe scarbosul, in costumul lui de catifea, pentru ca ii e rusine sa fie tandru. Tocmai a implinit treizeci de ani: varsta aia parsiva, la care esti prea batran ca sa fii tanar si prea tanar ca sa fii batran."

despartirea si gandurile lui Marc

"La Dolce Vita? Care Dolce Vita? Unde s-o fi dus? Prea multe amintiri, prea multe lucruri de uitat, e treaba grea sa stergi toate astea, va trebui sa retraiesc atat de multe momente placute, pentru a inlocui frumusetea de dinainte."

"de ce in locul fericirii simple, care imi fusese fluturata prin fata ochilor, n-am gasit decat o complicata degradare?"

'ma imbrac in negru fiindca sunt in doliu dupa mine insumi"

" ce folos sa-ti petreci seara fugind de tine insuti, daca, dupa aia, tot te prinzi, la tine acasa."

"Adevarul este intotdeauna dezamagitor, de-aia minte toata lumea"

"ai vrea sa faci tabula rasa cu viata ta"

" de ce nu vine nimeni la divorturi? La cununie eram inconjurat de amici. Dar in ziua divortului sunt incredibil de singur"

Divortul: prezentare

" divortul este o dezvirginare mentala. Te face barbat"

" La divort, facem pe indiferentii, dar, curand dupa aceea, vine clipa ingrozitoare, cand intelegem ca am trecutd e la " Frumoasa din padurea adormita" la " Nu vom imbatrani niciodata unul langa altul"

societatea actuala

"Generatia noastra este prea superficiala pentru a fi casatorita. Oamenii se casatoresc, asa cum se duc la Mc. Dupa care zapeaza.Cum ati vrea sa ramana toata viata cu aceeasi persoana, in societatea zapingului generalizat? De ce ar fi crutat sentimentul dragostei de schizofrenia generala?"

No comments: