directie

Life is more than living









Tuesday, January 19, 2010

Scrisoarea 4



Golul din stomac ii schimonosea fata si ii dadea fiori reci pe sirea spinarii. Mancase dar tocmai auzise ca doi oameni dragi ei se pregatesc sa moara. Unul, pentru ca firul vietii a ajuns la final si altul pentru ca a obosit sa mai lupte cu viata.

Se ruga pentru amandoi. Stia ca gandurile pozitive hranesc sufletul. Si amandoi aveau nevoie de putere pentru a trece granitele si a se lupta cu Cerber.

Cele doua vesti o arunca din nou in tacerea creatoare. Hartia o astepta.

Daniels,

Nu imi plac dihotomiile si aglomeratiile. Dihotomiile sugruma imaginatia iar aglomeratia oboseste ochiul si il plaseaza pe om in cireada. Stralucirea omului in aglomeratie paleste de umbra celuilalt de langa el. Parfumul unuia este anihilat de mirosul de hoit al altuia.

Insa, desi incerc sa ma feresc sa-i bag pe oameni in sertare, constat ca intr-o situatie de criza oamenii se impart in doua echipe: Echipa Leilor si Echipa Reptilelor.

Omul Leu se imbraca in culori puternice, cu personalitate ( rosu, negru, albastru, violet)

Accepta cu vitejie situatia pe care o are de gestionat si incearca sa gaseasca mesajul lectiei pe care trebuie sa il primeasca.

Sta drept si desi plange, privirea lui se indrepata catre cer nu spre pamant. In numele onoarei accepta sa ii fie taiat capul mai degraba decat sa-l plece.

Se ghideaza dupa urmatoarele replici: “Un sut in fund e un pas inainte” , “ce nu te omoara, te intareste”. Chiar daca e la pamant, se ridica si merge mai departe. Ridicatul de la pamant se face lent pentru ca mai intai trebuie sa se analizeze, sa se recladeasca.

Dupa cum am spus mai sus, o astfel de atitudine nu poate sa o aibe decat acei oameni pentru care valorile morale, principiile si credinta ii hranesc existenta.

Omul reptila nu are culori.

Situatia de criza nu o gestioneaza.El se taraste, se lamenteaza. Incearca sa gaseasca vinovati si nu poate accepta in mod natural situatia in care a ajuns.Lumea din jurul lui trebuie sa il tina pe brate caci datorita lipsei “substantei” nu se poate tine pe picioare si lesina deseori.

Nu detin multe informatii despre acest tip de om deoarece dupa cum bine stii Daniels si eu ca si tine imi aleg prietenii si oamenii care ma inconjoara.

« Friends are the family that we choose for ourselves »

Orchis noir te imbratiseaza.

Aceste ultime cuvinte ii provoca din nou dureri cumplite in stomac si in piept. Sufletul iar ii plangea in tacere. Pentru leul sau care zbura cu un avion colorat si pentru omul care accepase Pactul cu Mefistofel si se duse in Iad.

No comments: