directie

Life is more than living









Monday, January 18, 2010

Scrisoarea 2

Gandurile ei dansau in camera goala asemeni fulgilor de nea de afara. Pentru prima oara, iarna nu ii trezea sentimentul singuratatii, pentru ca in sufletul ei se juca vidul.

Singuratatea atrage ca un magnet si alti oameni singuri. Le putea vedea frumusetea goliciunii din sufletul lor si nerabdarea cu care asteptau sa le fie populata camara de acea persoana care merita sa intre in acel loc sacru. Inima.

Deschise sertarul si scoase o foaie. Cuvintele curgeau din penita impulsionate de lacrimile ce brazdau obrajii.

Daniels,

Foaia accepta multe: mazgalituri,desene,litere mari si mici, minciuni, injuraturi. Poti sterge sau schimba ustensilele de scris. Cartile iti arata franturi din vietile si sentimentele altora dar nu te invata la ce sa te astepti de la viata si nici care este secretul unei vieti fericite.Noroc ca viata iti acroda intotdeauna o a doua sansa de indata ce ti-o acorzi si tu.

Omul, cand a atins limita cea mai de jos se opreste si, cum se intampla de obicei este pus din nou sa aleaga “ma omor treptat sau invat sa ma ridic si mor apoi”.

Chris Wilton in Match Point spunea: there are moments in a match when the ball hits the top of the net and for a split second it can either go forward or fall back. With a little luck it goes forward and you win. Or maybe it doesn't and you lose.

Oamenii sunt invatati sa alerge dupa iluzia sigurantei. O cauta in job, in relatii, in familie. S-a inventat si sintagma “siguranta financiara”. Ce prostie!Banii nu iti aduc siguranta ci doar posibilitati.

Si din acel moment in vinele omului mic nu mai curge sange, ci moarte. O moarte care se hraneste din fals, din himere.

Invatati copiii sa cunoasca omul-copil ce se arata in fata lui, la gradinita , la scoala, in parc sau in familie. Deschideti-i inima ca sa poata sa isi construiasca picioare pe care sa stea cand vijelia vietii o sa il ia pe sus.

Invatati copiii sa se bucure si accepte cu seninatate si durerea cauzata de colici si mustrarea invatatoarei si cadoul de la Mos Craciun.

Da! Sa se bucure cand e bolnav pentru ca numai asa poate face diferenta intre starea de sananate si starea de boala. In plus, daca nu ar fi existat aceasta alternanta intre cele doua stari cum ar putea sa inteleaga viitorul om mare ca toate lucrurile sunt frumoase la inceput si oribile si dureroase la sfarsit.

Iti mai aduci aminte? Serile cu narghilea si ceai..si noaptea care ne asculta cu interes discutiile...

Ps: Iti trimit un fulg de nea. Ai grija de el! Imi poarta sarutul

orchis noir

No comments: