directie

Life is more than living









Monday, January 18, 2010

Scrisoarea 1

Acesta scrisoare a fost scrisa cu furie. La auzul zicalei "Pica para malaiata in gura lui natafleata".

Melodia Stories of The Streets a lui Leonard Cohen o determina sa ii scrie lui Daniels o scrisoare. Ochii ii erau rosii si o intepau si capul ii vajaia, dar se forta si scrise.

Daniels,

Tanjesti dupa atingerea sincera a iubirii. Inteleg asta foarte bine. Si eu. Dar eu nu mai am suflet. E ingropat. Dar tu!

Stand pe loc nu poti sa vezi iubirea si nici sa te bucuri de mangaierea ei.

Mai intai, iubirea cere sa o ademenesti, sa o doresti din toata fiinta si apoi sa incepi sa alergi si sa te iei la tranta cu ea. Iubirea se lasa greu cucerita, de aceea in lumea noastra putini sunt cei care au parte de ea.

Nu uita, iubirea este un substantiv la genul feminin!

Iubirea fuge repede, dar cand o prinzi ramane o vesnicie langa tine pentru ca esenta ei nu este de aici, iar sangele ei se amesteca cu al tau.

In lumea noastra sunt multe iubiri false, de aceea este o adevarata provocare sa le gasesti pe cele veritabile.Trebuie sa recunosc ca efectele cautarii sau asteptarii iubirii sunt mistuitoare pentru trup si suflet.Te fac un strigoi. Dar, de indata ce o imbratisezi
vei putea picta lumea cu ce culori doresti, cerul va fi mai aproape, iar primavara singurul anotimp pentru sufletul tau.

In general, iubirea apare pe neasteptate.O recunosti din tresarirea irisului si daca iti asculti inima ii vei auzi si glasul.

Iubirea se invarte in jurul tau asemeni ielelor. Te cheama in vis, in gand, in inima.Te adulmeca, iti da tarcoale, te soarbe, te palmuieste, te hipnotizeaza si se razbuna dulce, tachinandu-te.

Dar, dragul meu prieten, desi are puteri ireale, iubirea nu poate intra cu forta, nu te poate poseda decat daca o chemi si o inviti la dans.

Ti-am spus, iubirea e la genul feminin.

Orchis noir.

Ps : Si nu uita sa ii cumperi flori.Nu trandafiri ci frezii. Albe. Parfumul lor miroase a iubire sincera.

Scrisoarea fu luata de o rafala de vant, dar Orchis nu se ingrijora. Stia ca Daniels o va recunoste dupa culoarea lacrimilor ce pata foaia si dupa parfumul buzelor ei.

In fundal se auzi:

No comments: