directie

Life is more than living









Sunday, January 24, 2010

scrisoarea 10

Intro: Isi simtea sufletul in gat. Citise doua nuvele ce ii strapunsese negreala corpului ca doua lasere lasand dare de lumina fine. Din increngatura de cuvinte izvora un parau de bunatate.

Foaia o chema. Nu mai scrisese de mult. Mainile nu mai aveau stare, degetele se miscau necontenit cautand creionul ca o femeie ce asteapta sa fie patrunsa de barbatul pe care il iubeste. Gandurile asteptau sa fie nascute si in incercarea de a iesi afara izbeau cu putere capul femeii.

Daniels,

De mult ma intreb de ce unii oameni simt nevoia sa auda si sa pronunte Te iubesc oriunde.Cand se afla pe strada, in tramvai, in metrou, la telefon, prin mesaj, la facultate, la servici, cand mananca... Mai mult, au nevoie de aceste doua cuvinte pentru a se simti iubiti si in siguranta , pentru a le creste moralul, pentru a avea o zi frumoasa, pentru a indrazni sa aibe incredere in omul de langa ei, pentru a se casatori

Unii dintre ei isi noteaza mintal de cate ori i-a zis sau nu i-a zis partenul\a te iubesc pe zi, de cat timp nu i-a mai zis te iubesc… astfel incat te iubescul asta devine cel mai important semn al iubirii. Certurile si impacarile se invart in jurul acestor doua cuvinte.

Ai indraznit si ai incheiat apelul telefonic fara “ te iubesc”. Wow! Tragedie! Scandal!
Cel putin 2 ore vei fi bombardat cu replici de genul:

- Ai patit ceva?
- Te-ai indragostit de altcineva?
- E clar, m-ai inselat.
- Nu ma mai iubesti
- Esti un porc!
- Esti insensibila si rea!

Aaaaa si daca nu i-ai dat o perna rosie pe care sa fie scris Te iubesc de Sf Valentin ti-ai dat foc la valiza! Fara jocuri de amor o luna!

Pentru nefericitii descrisi mai sus Te iubesc nu le mai strange stomacul de emotii,ci le umple gura de noroi de la iubirea pe care au azvarlit-o in mocirla de banalitate.

Daniels iti dai seama la ce se rezuma dragostea pentru unii oameni…si cat de putin au nevoie ca sa se simta iubiti. Azvarli un te iubesc prin mesaj si pentru o saptamana esti linistit. Ti-ai rezervat un loc caldut, cu o consistenta moale si urat mirositoare in lumea asa zisa a cuplului fericit.


Daniels, sa imi uzi te rog orhideea. Vreau sa infloreasca. Are deja boboci.


Cu dor,

Orchis noir.

Pe un colt de foaie se intrezaresc aceste randuri:

Gheata din suflet se topeste. Un foc mic a fost aprins de amintirea noptii in care a ascultat pentru prima oara Debussy. Claire de lune se auzi intr-o camera mov,si o purta pe nori pufosi zburand printre baloane de dorinte. Toate simturile dansau sub imbratisarea acelor sunete.


Cineva ii saruta lobul urechii si ii sopti: Iubirea se simte nu se discuta. Iubirea nu te determina sa intinzi mana si sa cersesti. Daca o intalnesti si ti s-a ascuns sub piele nu mai ai nevoie de nimic. Esti si bogat si puternic. Iubirea iti straluceste in ochi si inmoaie si cel mai rece suflet.

Buzele iubirii au culoarea pasiunii. Cer sa fie muscate, mangaiate si sarutate cu duiosie, una cate una. Odata atinse, in propriile buze patrunde si fericirea si durerea. Si trebuie sa ti le asumi pe amandoua.

dormea adanc.




No comments: