directie

Life is more than living









Wednesday, January 27, 2010

scrisoarea 13



Era la interviu.

Siluetele ii asteptau vorbele ca doi catei ce astepata sa se joace cu mingea in parc. O priveau insistent iar una dintre ele isi puse un zambet fals pe fata. Asa citise in carti. Ca zambetul poate sparge gheata. Nu stia ca in fata se afla un iceberg.

De minute bune nu scosese niciun cuvant. Sala imensa si clownii din fata ei au aruncat-o intr-un tunel. Vocile lor erau distorsionate. Nu avea chef sa vorbeasca cu ei. Nu putea. Cuvintele i se inecau in gat.

Isi apleca privirea in jos si mangaie litera M care atarna de o bratara care ii imbratisa mana slabita. Ingerul de pe litera vorbi cu lacrimile. Si astfel obrazul nu fu udat.

In piept simti o durere ascutita. Iubirea iar o intepa iar foaia o striga disperata.

Raspunse:

Daniels,

Auzisem fara sa vreau discutia dintre cei doi.

Ea blonda cu ochi ce inghiteau marea. El blond in ai carui ochi se oglindea cerul.

- E incredibil cum te-ai comportat .
- De ce? Am suparat pe cineva ?
- A nuuuu. Dar nu imi vine sa cred ca mai exista oameni care sa iubeasca cu atat de mult respect. Chiar si cand celalat e mort.Stii doar, am o varsta si in viata mea s-au perindat multe femei. Si nu e prima situatie de genul asta pe care o intalnesc. Am putut sa vad cum reactioneaza femeile.

Fata nu spuse nimic. Nu vroia sa fie apreciata. Nu facuse nimic pentru ei, cei care o vedeau si o analizau. Nu o intereseaza parerea lor.Vroia sa le urle tuturor ca moartea nu omoara iubirea daca ea traieste in ambele suflete. Iubirea intra in coma atunci cand intr-unul din suflete a intrat nepasarea.

Nu facuse ea nimic ci iubirea din ea vorbea si se manifesta. Iubirea din ea ii facea lui in fiecare dimineata cafeaua si in fiecare seara fresh-ul de portocale. Iubirea din ea ii oferea zambete. Iubirea din ea ii transforma zilele proaste in zile cu mult soare. Iubirea din ea ii ingrijea mormantul. Iubirea din ea ii aducea flori, umplandu-le cu parti din sufletul ei ca sa incalzeasca piatra rece…..

Iubirea din ea il respecta.

In iubire, nu mai sunt doua persoane, ci doar una. In iubire nu poti sa il umilesti pe celalalt pe ca ai simti o durere infioratoare in inima.E ca si cum ti-ai rupe singur o mana. In iubire nu poti sa iti bati joc de celalalt pentru ca iti bati joc de tine. In iubire nu ai cum sa nu il intelegi pe celalalt. Pentru ca ar insemna sa nu te intelegi pe tine.

Semnat
Orchis noir.

No comments: