directie

Life is more than living









Monday, January 25, 2010

Scrisoarea 11



Intro:

Helios, zeul Soare avea o fiica pe care o numise Circe. Se spune că Circe avea puterea de a-i transforma pe cei pe care nu-i suporta în animale prin intermediul unor poţiuni magice.
Ulise-le lui Homer, vrand sa-si salveze prietenii de sub farmecele facute de fiica lui Helios isi lua curajul in spate si se duse la Circe. Figurile mitologice nu cunosc frica. In oameni frica vietuieste linistita, de aceea eroii traiesc intre paginile cartilor si din cand in cand de plictiseala abandoneaza povestea pentru a lua in stapanire un suflet uman. In drumul spre Circe, Ulise se intalneste cu zeul Hermes care îi dezvăluie că planta moly il va proteja de vrajile facute de Circe. În 1983, Duvoisin a sugerat că planta misterioasă care apare în Odiseea lui Homer este de fapt un ghiocel. O substanţă activă din ghiocel este numită galantamină, care, precum anticolinesteraza, putea acţiona ca antidot contra otrăvurilor lui Circe.
De cand se stie era atrasa de mitologie.

Isi aprinse o tigara si dezvirgina foaia din fata ei.

Daniels,

B-ul s-a certat iar cu a-ul. Si nu vor sa mai stea impreuna. Desi multi copii invata la scoala ca b-ul urmeaza dupa a, b-ul este incapatanat si nu vrea si pace sa fie in urma lui a. b-ul vrea sa se separe de a. b-ul vrea stralucirea lui a . b-ul vrea ca el sa fie pronuntat primul. b-ul vrea ca el sa fie prima litera din alfabet. Nu intelege si nu mai accepta ca de cand a fost creat alfabetul a-ul a fost numit prima litera a alfabetului iar b-ul litera care urmeaza dupa a.

B-ul poate fi si barbatul si femeia. Nu conteaza sexul pe care il iau literele.

b-ul si a-ul sunt invatate de catre copii ca fiind literele alfabetului. Locul lor inainte de orice este in alfabet.

Barbatul si femeia isi gasesc locul in familie.

Femeia, prin insasi rolul pe care la un moment dat si-l va asuma,acela de mama are indatorirea morala de a isi ingriji si proteja familia. Nu este o lege scrisa de oameni, ci este o lege a naturii. Femelele ingrijesc puii si isi dau pana si viata pentru ei. Iti mai amintesti de povestea Moartea Caprioarei?

Femeia, este singura care poate tine o familie unita, este singura care poate pastra focul iubirii aprins, este floarea care se deschide la mangaierea Soarelui, este leoaica care isi apara puii, este ghiocelul care il protejeaza pe Ulise de vraji, este fiinta de care are nevoie barbatul ca sa-si intregeasca sinele, este calugarita care isi devoreaza masculul, este gatul pe care se spijina capul, este aerul ce inteteste sau stinge focul.

De ce? Pentru ca in iubire Femeia traieste in Barbat si Barbatul in Femeie. Numai cand cele doua jumatati sunt alaturate poti vedea intregul. Cand piesele din puzzle nu sunt asezate corect sau sunt piese din alt puzzle imaginea de final nu prinde contur sau este deformata.

Si intr-un final, piesele vor pleca in cautarea intregului.

Daniels, da-mi o imbratisare

Orchis noir.

Ps: Ghiocelul nu aduce primavara dar cel care il priveste vede in floarea mica intreaga primavara. Desi e mic, absoarbe orgasmic razele Soarelui. Stie ca fara mangaierea calda a Astrului se va ofili mai repede decat celelalte flori din neamul lui. Si lupta sa supravietuiasca. Si in fiecare an plapanda floare strapunge cu putere zapada care ii acopera trupul in cautarea iubirii Soarelui.

No comments: