directie

Life is more than living









Friday, January 29, 2010

scrisoarea 14

El isi dorea o femeie in ochii careia sa se oglindeasca el. Sa respire prin ea, sa traiasca prin ea, sa ii inteleaga libertatea si pasiunea, sa impartaseasca si bune si rele, sa isi doreasca sa fie mama, sa creada in familie, sa il iubeasca cu totul. cu familia pe care o are, cu defectele si ranile din suflet, cu tabieturile si piticii lui. Sa vorbeasca fara cuvinte si sa se inteleaga in tacere. Sa lupte. Sa merite dragostea lui. Sa creada in El.

Ea isi dorea un barbat in ochii careia sa se oglindeasca ea. Sa respire prin el, sa traiasca prin el, sa ii inteleaga libertatea si pasiunea, sa impartaseasca si bune si rele, sa isi doreasca sa fie tata, sa creada in familie, sa o iubeasca cu totul, cu familia pe care o are, cu defectele si ranile din suflet, cu tabieturile si piticii ei. Sa vorbeasca fara cuvinte si sa se inteleaga in tacere. Sa lupte. Sa merite dragostea ei.Sa creada in Ea.

Nu credeau in gesturi marete, de fatada. Nu credeau in vorbe goale fara continut. Credeau in Destin.Credeau in glasul inimii si in lumina din ochi. In ochi se oglindeste sufletul omului.

Din seara in care a ajuns la el in camera ea nu a mai plecat.

-Nu pot fara tine. Nu stiu de ce. Mei fata, m-ai innebunit. Baietii ma tot cheama sa ies. Eu as sta numai cu tine. Ceva ma atrage acasa. Abia astept sa ajung acasa.

Sufletele celor doi se iubeau de mult.
O vreme cele doua suflete s-au ratacit. Si tanjeaua unul dupa altul.

Un ochi abil putea sesiza miscarea sufletului in lumea materiala. Se asezau tot timpul unul langa altul. Aveau aceleasi dorinte,nevoi si principii desi nu si le-au creat impreuna. El avea grija de ea de cand se stiau. O grija inexplicabila. Ea il suna la fiecare sarbatoare si cateodata si fara motiv desi, drumurile lor pareau despartite.. El o conducea acasa de fiecare data cand se vedea cu ea desi putea sa o faca oricine altcineva. Ea ii raspundea dinainte la intrebarea pe care inca nu i-o adresase. El ii stia dinainte dorinta nerostita.

Intr-o seara, intr-o noapte se nascuse din unirea trupurilor si a sufletelor un NOI.
Intr-o camera, intr-o seara cei doi au rostit un DA.Nu a fost dat la primarie. Nu a avut flori colorate in mana si nici costum de cununie.

Dar au avut totusi flori. Flori de lacrimi de fericire. Si au avut si costume. El era imbracat in ea si Ea era imbracat in el. Martor le era Luna si nasii cei doi catei din curte.

Gandurile o posedau. Trebuia sa se exorcizeze. Foaia o astepta cuminte.


Daniels,

Omul isi este siesi dator sa se cunoasca si sa traiasca simtiind nu sa se priveasca traiind.
Sa stie ce-i place si ce nu, sa-se depaseasca limitele, sa mearga inainte indiferent de piedicile pe care le intalneste sau de conditiile meteo. Cu alte cuvinte, sa traiasca toate lucrurile ce ii apar in viata. Si durerea si suferinta si bucuria si dezamagirea.

Orice om, cel putin o data in viata experimenteaza o criza existentiala. Toate intrebarile nerostite pana atunci ii inunda creierul. Toate dorintele nesatisfacute ii innebunesc trupul si imaginatia. Toate nerealizarile si frustrarile pe care nu le-a acceptat si inteles il duc in pragul sinuciderii, al divortului, al separarii, al rupturii, al decaderii, al… cred ca ajung astea.

In criza existentiala Buna, Ce faci este batut mar de catre DE CE ? De ce-ul acapareza omul. Il ia in stapanire. Te uiti la omul respectiv si singurul lucru pe care il vezi este o halca de carne tatuata cu DE CE peste tot. Pe nas, in cap, pe frunte, pe ochi, pe urechi, pe brate, pe sani, pe fund, pe spate.

In criza existentiala halca de carne vegeteaza, plange, nu mananca, sufera de insomnii si habar nu are de viata lui. Viata trece pe langa el pentru ca el sta si se uita si se intreaba. (sigur sti ce) DE CE ?

In criza existentiala carnea animata nu are nici energia unei muste.

Din criza asta existentiala nu te poti scoate decat tu singur. Te iei de par si te tragi in sus. Cu forta si convingere. Inainte de asta este obligatoriu sa iti dai doua palme si sa bagi niste whiskey sau vodca. Fiecare dupa preferinte. Nu bere ca e prea slaba si nici tequila ca nu te duci la petrecere ci la bataie. Te iei la tranta cu viata.

Daniels,

Ti-am suflat un sarut.

Orchis noir.


Din acea seara, NOI-ul nu mai putea sa moara. Pentru ca el era in ea si ea in el. El traia PRIN ea, IN ea, CU ea. NOI-ul avea forma pura, sanatoasa. Trecerea timpului, certurile si nemultumirile nu l-au atins, nu l-au corupt.

Din acea seara cand cerul ochilor ei s-a innegrit de durere iar trupul ei a fost ciopartit prin moartea celuilalt trup NOI-ul a fost inghitit de catre Ea. Si s-a dizolvat in sangele ei asa ca nimeni nu mai poate distinge El de Ea.

Pe un colt de foaie cineva scrise : in viata asta, in material iubirea aproape perfecta nu dureaza mult pentru ca perfectiunea nu e atributul acestei lumi iar o astfel de iubire nu poate respira pe Pamant. Unul trebuie sa zboare. Catre alte zari


Sunset over the hedge

photo by Radu Cristian Zaharia

No comments: