directie

Life is more than living









Thursday, January 28, 2010

Argument pentru Monsieur G

Unii Oameni au tendinta de a privi lucrurile in alb si negru. Nu sesizeaza nuantele.

Unii Oameni au tendinta de a isi privi doar propriile probleme, frustrari, bucurii, impliniri, dar doar le privesc.Ca la TV.

Nu le analizeaza, nu le cauta radacina, nu-si cunosc demonii si nici ingerii.

Autoanaliza este o dovada de curaj. Sa vezi demonul din tine te poate ucide psihic. Sa scoti uratul, sa-i dai viata lui Mefisto din tine pe o foaie este o forma de eroism. La fel ca spovedania.

Odata eliberate cuvintele din gaoacea TA nu mai ai control asupra lor. Nu-ti mai apartin desi vin din tine. Fiecare cititor le poate manui cum vrea el.

Scriitura lui Monsieur G este plina de demoni si ingeri. Te plimbi prin iad (placerea carnala este considerata a fi efectul posedarii demonului Lilith) si rai ( trandafiri, iubire) Nu cu masina ci cu bicicleta. Ca sa poti simti raceala sau caldura sufletului, vantul frustrarii, soarele iubirii si al bunatatii.

Scriitura lui G o citesti cu emotie, cu sufletul la gura, cu speranta.Cuvintele folosite de scriitor se adreseaza sufletului nu ratiunii. Exorcizarea facuta de scriitor iti tine sufletul la gura si iti face parul maciuca. Personajele desi urate ( daca consideram tiparul standard de uratenie-femeile sunt grase, barbati cu burti si piele atarnand) nu le respingi, nu uratenia lor fizica iti provoaca grimase ci decaderea lor morala.Dar nici bine nu te strambi ca sufletul ti se strange. In mizeria gandurilor in care se scalda apare Intotdeauna Un Soare. Soarele Pasiunii sau al Prieteniei, Soarele Iubirii sau al Compasiuni. Astrul asta lumineaza chipurile si curata sufletul de negreala.

Astepti schimbarea tonului si implicit a firului narativ ca un copil care vrea vata pe bat in parc in timp ce expresivitatea cuvintelor folosite te determina sa dai play la film.

Scriitura lui G se recomanda a fi citita cu mult dupa ce ai mancat pentru ca emotiile pe care ti le trezesc cuvintele folosite se resimt in stomac.Stomacul este centrul energetic in care se revarsa trairile inimii.

Va urma

No comments: