directie

Life is more than living









Friday, February 26, 2010

Scrisoarea 36

Furtuna pe camp, in oras dar nu in ei doi. El se gandea la avioane si la Ea.

Telefonul fetei licarea.

-Iubita vin eu sa te iau. Asteapta-ma inauntru, nu iesi. Vrei sa iti cumpar ceva? Ai pofta de ceva anume?
-Bine iubi te astept. Da am pofta. De tine.

In oras, imaginea era apocaliptica. Crengile rapuse de vant zaceau pe sosele, stalpii de tensiune erau mahniti pe cer si nu se mai uitau la el ci la ciment, tencuiala de batranete cazuse. Natura era furioasa. Ei erau calmi. In sufletele lor domnea armonia.

Fata se afla la o piesa de teatru si se gandea la El. De fiecare data cand primea mesaj un fior ii strabatea stomacul, inima ii batea cu putere, in nari simtea parfumul lui, iar pe piele parca se derulau imagini cu atingerile lui. Habar nu avea ca afara sosise furtuna. Habar nu avea ca ea, de fapt, anunta cutremurul ce avea sa vina peste trei zile in ea, in familie, in prieteni si in colegi.


Daniels,


Cineva imi spunea ca pentru un om mic ar face orice, dar nu totul. Totul implica si partea urata a lumii. Si pe aia nu o accepta. Altcineva imi spunea ca adevaratii jucatori sunt cei care nu triseaza. Nici pe teren, nici in sala, nici in viata.Vezi Daniels, in lumea mea mai exista si oameni veritabili. Sunt putini. Dar cel putin ma inconjoara. Si impreuna parca parem mai multi.

Sunt multi care sacrifica totul pentru bani. Fac orice, oricand. Pentru hartiile alea colorate. Strang bani. Tot timpul. Vor sa aibe cat mai multi. Nu ii intereseaza ce efecte sociale si psihologice genereaza activitatea pe care o desfasoara. Nu ii atinge mustrarea pentru suferinta pe care o provoaca celorlalti semeni. Muncesc pentru hartii si atat. Scopul Vietii lor e Banul.

Aceaste fiinte nefericite se lasa posedate de bani. In lipsa lor intra in sevraj. Ii apuca disperarea, depresia, nesiguranta. Fara ei, ochii stralucesc de ura, iar mintea turbeaza. Nimeni si nimic nu ii mai poate satisface.

Si chiar daca conturile bancare au multe cifre ei sunt cei mai saraci. Si chiar daca cred cu tarie ca banii aduc fericirea, sufletul lor urla de nefericire.

Daniels,
Azi e o zi insorita. Ma las sarutata de Soare. Stiu ca iti e dor de mine.

Orchis noir.

No comments: