directie

Life is more than living









Wednesday, February 24, 2010

despre dragoste, fericire, divort-Beigbeder "Dragostea dureaza trei ani"

"In prima casatorie cauti perfectiunea, in cea de-a doua cauti adevarul.

Anne mi-a redat libertatea si uite ca eu ii port pica. Ii port pica pentru ca ma lasa fata in fata cu mine insumi. Ii port pica pentru ca imi ingaduie sa pornesc din nou de la zero. Ii port pica pentru ca ma obliga sa-mi asum propriile mele responsabilitati. Am suferit pentru ca eram inchis. Acum sufar pentru ca sunt liber.Carevasazica asta inseamna viata de adult: sa construiesti castele de nisip, dupa care sa le calci in picioare si sa repeti operatia iar si iar, cand stii prea bine ca oceanul le-ar fi darmat oricum. Cel mai greu lucru nu era s-o parasesc pe Anne, ci sa renunt la frumusetea povestii noastre.

Iubesc o fata care nu ma mai iubeste si nu o mai iubesc pe cea care ma iubeste. Ma folosesc de femei pentru ca ma detest pe mine insumi.

Dragostea cea mai puternica este cea neimpartasita.
Ce e mai rau : sa faci dragoste fara sa iubesti sau sa iubesti fara sa faci dragoste ?

Dragostea noastra e frumoasa pentru ca e imposibila. In ziua in care voi deveni disponibila, n-ai sa mai fii indragostit de mine.

Dragostea care dureaza trei ani este aia care nu a urcat pe munti si nici cu a ajuns in prapastii, aia care iti cade mura-n gura. Dragostea nu dureaza decat daca fiecare ii cunoaste pretul si e mai bine sa-l platesti dinainte, altfel risti sa achiti note ulterior.

Pentru a fi fericit ai nevoie de siguranta. Pentru a fi indragostit ai nevoie de nesiguranta. Fericirea se bazeaza pe incredere, pe cand dragostea cere indoiala si neliniste.

Pentru ca sa infloreasca o femeie are nevoie de un barbat ca sa o admire.

Sunt fascinat de extrema tensiune electrica, palpabila, trepidanta, care se poate crea intre un barbat si o femeie care nu se cunosc, fara vreun motiv anume, doar asa, pur si simplu fiindca se plac si se caznesc sa nu o arate.

Sexul e o loterie : doua persoane pot adora sa faca treaba asta cu altcineva, dar sa nu simta placere impreuna. Crezi ca lucrurile vor merge mai bine, dar nu merg mai bine deloc. E o chestie de epiderma, adica o nedreptate.

Nimeni nu vrea singuratatea, pentru ca ea iti lasa prea mult timp pentru cugetare. Or, cu cat cugeti mai mult, cu atat esti mai inteligent, deci mai trist.

Cel mai bun mod de a nu regreta ceva este sa il dai uitarii.

Pe vremuri, casatoriile rezistau in fata unui foc de paie.Azi, casatoriile sunt niste focuri de paie.Societatea in care ne-am nascut este intemeiata pe egoism.Sociologii numesc chestia asta individualism, cand, de fapt, exista un cuvant mai simplu : traim in societatea singuratatii. Nu mai avem familii, nu mai avem sate, nu mai avem Dumnezeu.

Am invatat, mai ales, ca, pentru a fi fericit, trebuie sa fi fost mai intai foarte nefericit.Fara ucenicia durerii, fericirea nu este solida."

No comments: