directie

Life is more than living









Monday, February 22, 2010

adio suflet



Motto: Privirea omului mic ce ii purta in suflet gena i-a taiat retina. Ochii barbatului erau inundati in sange. Acum cei doi ochi albastrii sunt rani. Albastrul s-a preschimbat in rosu. Sufletul barbatului s-a ascuns sau s-a zidit. Nu se stie inca.

Privirea catelului mic ce ii purta in suflet iubirea i-a taiat retina. Ochii fetei erau inundati in sange. Acum cei doi ochi albastrii sunt rani. Albastrul s-a preschimbat in rosu. Sufletul fetei s-a ascuns sau s-a zidit. Nu se stie inca.Daca il cva prinde il va omori.

Fata intrase cu teama in curte. Avea senzatie de lesin. Sufletul incerca sa o pregateasca dandu-i semne ca moartea a venit lar la ea.

-Jack ! Hai la mami iubirea mea mica. Jackutz ti-a adus mami ceva bun. Hai vino!unde te-ai ascuns mey piticutz mic.

Senzatia de lesin deveni din ce in ce mai accentuata. II era ameteala.Se opri si isi ridica privirea spre cerul instelat. Apoi o cobori.Dintr-o cutie murdara, doi ochisori cafenii se zareau. Ridica capsorul incet. Apoi si trupul slabit. Ii simti mirosul feteie si codita incepu sa se miste.

Din ochii fetei picura apa sarata. Blana catelului era uda si murdara. Coastele puteau fi cu usurinta numarate. Slabiciunea si suferinta se indragostisera de catelul ei. Sau poate ca prin mangaierea ei se scursese in trupul de caine veninul durerii. Ea il otravise. Iubirea ei omora.

Fata isi dadu jos haina si inveli puiul de animal. Il lua in brate si il alinta. Il baga in masina si il duse acasa.

Noaptea o prinse pe fata blonda langa catelul slabit care varsa tot ce manca. Nu e de mirare ca e catelul ei. Nici unul dintre ei nu putea sa aiba ce isi doreau. Mancare. Pe ea nu o mai putea hrani nimeni . Pe el, fata incerca sa ii dea cate putin sa manance. Poate asa vor pacali boala. Ii era frica fetei.

Catelul se linisti si adormi. Fata atipise in sezut langa el.

Parca masina la Facultatea de Medicina Veterinara. Se privi in suflet si vazu ca e noapte.

O zari pe tanara si isi dadu seama ca o cunoaste. Era o colega de liceu. Ii recomanda cel mai bun medic .

Aseza trupul micutzului pe scaun si incepu sa–i priveasca pe oameni. Toti sufereau alaturi de cateii sau pisicile lor. Vorbi cu Jackutzul ei.

-Jackutz hai sa le ridicam moralul fiintelor astora. Au nevoie de noi. Eu pe om si tu pe animal. Da ? Catelul ii linse mana si ceru mangaiere. Fata il alinta pe scumpul ei si apoi se duse sa ii cumpere o zgarda de la farmacia din incinta facultatii.

Langa un barbat un Huski isi astepta sfarsitul. Era primul. Barbatul intepenise si ochii ii erau goi. Fata se duse si ii stranse mana. Mana barbatului reactiona. Apoi se apleca si il mangaie pe catel.

Langa o femeie batrana un maidanez roscat isi astepta sfarsitul. Era al doilea. In ochii batranei norii plangeau. Fata se duse si ii stranse mana. Mana batranei reactiona.Apoi se apleca si il mangaie pe catel.

Langa un batran o pisica isi astepta sfarsitul. Era a treia la rand. Batranul zacea pe scaun.fata se duse si ii sterse obrajii udati. Apoi se apleca si o mangaie pe pisica.

Medicul ii spuse ca ce are Jack este incompatibil cu viata.
-Aceasta malformatie congenitala apare rar. La fel ca si ruperea manetei, spuse fata, in sinea ei

Langa o umbra neagra un catel mic,de 4 luni isi astepta sfarsitul. Se ascunse sub scaun si refuza sa ii priveasca ochii fetei.

-Iarta-ma Jack! Si lacrimi siroaie curgeau din ea.Mainile ii tremurau.
-Jack, Misu te vrea la el. Sunt neputincioasa puiutzul meu mic.
Adio sufletzel.

Necuvantatoarea ii privi ochi, ii linse mana,scoase un schelelait lung apoi cazu.

Tot ce iubise fata pleca din lumea asta mult prea devreme. Fata se hotara sa omoare ea singura orice fiinta in care vedea ca traieste un pic din ea. Ii va omori din sufletul ei pe toti. Prieteni, familie, frati, verisori. Pe toti. Nu mai putea. Nu mai avea nici un pic de energie. Nici un pic de vointa. Nici un pic de suflet.Nici un pic de speranta.Era un nimeni.Un gol. O secatura de om.

No comments: