directie

Life is more than living









Wednesday, February 24, 2010

prejudecati

Prejudecatile exista si in lumea cuvintelor.

MÍLĂ1, mile, s.f. 1. Sentiment de înțelegere și de compasiune față de suferința sau de nenorocirea cuiva; compătimire; îndurare; milostenie. 2. Ajutor, binefacere; 3. Stare jalnică, de compătimit în care se află cineva; mizerie. 4. Bunăvoință, bunătate, indulgență, înțelegere.. – Din sl. milŭ.
pitié
nom féminin
(latin pietas, -atis, de pius, pieux)
• Sentiment qui porte à compatir aux souffrances ou à la faiblesse d'autrui, à le considérer avec commisération, à le traiter avec une indulgence particulière
• Indulgence, pardon ou parfois simple tolérance pour autrui, pour ses actes :
Feel sorry for - bleed for, comfort, commiserate, condole with, console, empathize with, express sympathy, feel for, grieve with, have mercy on, lament for, open one's heart, pity, sympathize, sympathize with


Cand exista atat de multe intelesuri pentru unele cuvinte pentru a intelege cu adevarat ce vrea sa iti comunice celalalt, care este subtextul si esenta este necesar sa soliciti o clarificare, sa incerci sa adresezi intrebari. Cand cel care comunica foloseste cuvantul ca un instrument, un mijloc stilistic pentru a cartografia si fotografia anumite trairi sensurile acelui cuvant se inzecesc.


Acest text a fost scris pentru un om la care tin mult. Apele in care se scalda nu sunt limpezi pentru ca dupa furtuna marea e plina de alge si de nisip.

No comments: