directie

Life is more than living









Monday, February 15, 2010

Scrisoarea 29



Pernele erau aruncate pe jos. La fel si asternuturile. Se trezi inghetata si speriata. O vizitase un alt cosmar. De noua luni nu mai dormea bine. Noptile erau niste prapastii in care locuiau cosmaruri care-i mancau linistea si odihna. Isi dorea sa fie imbratisata. Ii era dor de noptile care durau prea putin…

Cand era plecat in cantonament ii spunea ca nicaieri nu doarme ca acasa…ca atunci cand se afla in bratele ei…. in asternuturile care miros a ei… Nu trecea o seara sa nu ii ureze noapte buna si nici dimineata sa nu ii spuna ca o saruta. Stia ca ii placea mult sa doarma si sa se trezeasca cu un mesaj de la el.

La inceput, in perioada in care el era plecat in cantonamente fata dormea cu Pinochio, o papusa pe care mama o pastrase de cand era el bebe si obisnuia sa ii rontaie nasul. Apoi el i-a cumparat un urs-pilot pe care il botezase Martinica. Lui Martinica si Pinocchio i s-a alaturat Pinguinu’ Talpa Iute care o insoteste pe fata in masina. Pinguinu Talpa Iute era simbolul iubirii lor de-o viata si pe viata.

- Iubita, ti-am cumparat un pinguin pentru ca el isi alege un singur partener pe viata.

Gandurile ii fu intrerupte de telefonul care suna.

Jack, catelul ei, singurul lucru care mai ramasese de la el era bolnav. O taietura adanca in inima ii contorsiona trupul iar din ochi tasnea durere.

Daniels,

Omul nu isi poate alege parintii biologici, dar poate alege sa ii iubeasca si sa ii respecte.
Fara ei, Mama si Tata omul nu ar fi fost nascut. In sangele lui se scurge sangele Mamei si sangele Tatalui. Fie ca isi doreste fie ca nu. Pe pielea omului, in firele de par sau in unghii, omul poarta amprenta celor doua persoane care i-au dat viata. El, Omul este mai intai mama si tatal care i-au dat nastere.

Cand Omul il gaseste pe celalalt Om si aleg sa isi traiasca viata impreuna pana la adanci batraneti, in viata lui mai apar doi parinti. Mama si Tatal celuilalt Om. Iubirea si Respectul omului trebuie sa se reverse acum in mod egal catre cele patru zari. Pentru ca nu poti sa separi sangele celui pe care il iubesti de sangele parintilor. Si daca spui ca il iubesti pe celalalt atunci ii iubesti si parinti. Si daca spui ca il respecti pe celalalt ii respecti si parintii. Intr-o casnicie in care iubirea troneaza peste sufletele celor doi oameni nu exista tac-tu sau ma-ta si nic tatal meu si mama mea ci doar mama si tata.

Daniels, saruta-mi pleopele si ia-le greutatea.

al tau pinguin
Orchis noir

No comments: