directie

Life is more than living









Wednesday, February 17, 2010

scrisoarea 30



-Ce zici i-ar placea tricoul asta?
-Sunt sigura ca da. Dar mami ii ei tu altadata, cand esti singura.

Nu a mai apucat sa imbrace hainele luate de mama C.

Telefonul suna.
Confirmarea celor simtite de ea, fata le primise de la mama Tone.

Candela ii lumina calea celui care plecase cu parti din sufletul celor care il iubeau.

Timpul nu mai exista. Lumea nu mai exista.Frigul nu mai exista. Caldura nu mai exista. Foamea nu mai exista. Oboseala nu mai exista. Paralizia durerii era singura care exista. Restul murisera.

Orele treceau si golul din ea o taia in bucati mici si o manca. O speria. O innebunea. Isi batea joc de ea. O nimicise. Nu mai avea nicio reactie.Nici o putere. Statea si accepta sfasiala, tortura. Inima ei fusese smulsa din lumea asta. Durerea ii taia ochii. Dorul ii infingea suruburi in creier. Imaginile ii perforau stomacul. Nu se opunea. Statea si accepta totul fara sa scoata un sunet. Se ruga in tacere Creatorului sa aiba grija de sufletul ei pentru care si-ar fi taiat o mana ca sa i-o dea lui, si-ar fi scos un plaman ca sa respire el….

De cand era copil, ea nu gandea, nu simtea, nu traia pentru unu, ci pentru doi. Fata era Omul lui 2, omul Impreuna, omul Imbratisarii, omul Daruirii, omul Altruismului, omul Dansului in pereche.

scrise:

Daniels,

Transformarea vine in viata omului ca un cutremur. Numai lucrurile rezistente raman in picioare. Transformarea incepe in momentul in care lacrimile se scurg, inima este sfasiata si mintea paralizata.

Multi semeni de-ai mei sunt speriati de durere, de suferinta. Fug de ea si incearca sa o evite. Neaga natura umana. Ignora legile lumii. Uita ca bebelusul cand se naste respira durere si apoi iubire. Omul are nevoie de suferinta la fel de mult cum are nevoie de iubire. Pentru ca ambele produc transformarea, inaltarea sufletului. "E mai castigat cel care sufera decat cel care produce suferinta", spunea un om.

Nasterea, Indragostirea, Casnicia, Divortul, Moartea produc transformari radicale in Om, in existenta lui. Tot sistemul de valori este zguduit. Toate principiile verificate si analizate. Prietenii se cern si mastile cad. Se stabilesc alte reguli, alte prioritati, alte credinte, alte placeri, alte nevoi. Totul se restructureaza. Se reaseaza. Numai dupa ce haosul este ordonat, se poate incepe construirea de vise.


Daniels
Dor,
Orchis noir.

No comments: