directie

Life is more than living









Thursday, February 18, 2010

Scrisoarea 31

Privirea ei se agata de cei doi ochi care se uitau la ea. Fata lua din ei o ultima gura de aer inainte de a se arunca in marea singuratatii. Se scufunda in scaun. Apa era neagra.
Dar albastrul ochiilor nu o lasa sa se piarda in negreala.

Ochii care o priveau doreau ca fata ei sa zambeasca. Pe fundul Marii Negre nu poti zambi. Ai nevoie de aer si de miscarea mainilor si a picioarelor. Ai nevoie de energie ca sa nu te ineci.

Stia ca pe irisul celor patru ochi era imprimata imbratisarea. Dar faptul in sine fu suprimat.Asta nu conta pentru ca simtamantul exista.

In masina ei, trecutul si oamenii lui traiau acolo, prezentul si oamenii lui traiau acolo, viitorul si oamenii lui traiau acolo. Masina avea imprimata nopti de amor, saruturi, trairi sub clar de luna, tigari ce luminau noaptea, lacrimi, iubire si durere, speranta, frustrari, imbratisari calde, lumanari si ciocolata, parti din avion si plante culese de pe camp, guma de mestecat si orhidee, perne si carti.

Din mare culese o stea. O slefui, ii baga varful in cerneala din suflet si scrise.


Daniels,

Bebelusi nu sunt pregatiti sa iasa din mediul confortabil in care au stat 9 luni. Parintii nu sunt pregatiti niciodata sa le plece copilul de acasa. Tanarul absolvent de facultate nu este pregatit sa intre in ritmul muncii. Omul nu este pregatit sa renunte la confortul vietuirii de unul singur pentru a se muta cu un alt om. Virgina nu este pregatita de actul sexual. Scolarul nu este pregatit pentru scoala. Pamanteanul nu este pregatit de moarte. Varstnicii nu sunt pregatiti pentru batranete. Nimeni nu este pregatit pentru nimic in viata.

Oricat ai repeta si oricat ai arata ca esti pregatit, adevarul ce se afla in strafundul tau urla la tine si iti spune ca nu esti. Nu ai cum sa fii pregatit pentru ceva ce nu cunosti in totalitate. Fiecare pas pe care-l facem nu seamana cu celalalt. O zi nu seamana cu alta. Gemenii monozigoti, considerati pana recent absolut identici din punct de vedere genetic, au de fapt secvente ADN cu particularitati distincte si personalitati diferite. Nimic nu este absolut identic. De aceea, expresia "a fi pregatit pentru" este eminamente falsa. Singurul verb in fata inceputului este "vreau". Verbul "a vrea" iti furnizeaza energia necesara spargerii barierelor pentru ca acest cuvant este imbracat de Echilibru. A vrea- 2 consoane si 2 vocale. Rezonanta energetica dura, rece, metalica a consoanelor se imperecheaza cu caldura, duiosia si zambetul vocalelor. Pronunta litera e si fii atent ce infloreste pe fata ta.


Daniels,
Intotdeauna noi am gasit echilibrul pentru ca vorbeam, traiam si iubeam cu verbul a vrea pe buze.

Inoata si gaseste steaua pe care ti-am lasat-o aseara. O vei recunoste dupa parfum.

No comments: