directie

Life is more than living









Friday, February 19, 2010

Scrisoarea 33



Ochii celorlalti erau straini si goi. Nu dorea sa le vada fetzele. Vroia sa se ascunda de oameni, de privirile lor, de gandurile lor. Vroia sa fie invizibila. Sa traiasca doar ea cu durerea ,cu gandurile ei si visele lor. Da. Avea nevoie de insingurare pentru a se regasi,pentru a se reconstrui, pentru a face curat in suflet.

Fiecare zi la servici o tortura.

Daca ar fi avut cum ar fi lasat totul si ar fi plecat sa se intalneasca cu iarba de pe campuri, cu nisipul marii, cu brazii de la munte…sa asculte cantecul pasarilor si sa fie mangaiata de soare.Tanjea dupa linistea naturii pentru ca in ea era scandal, revolta, tipetele De-ce-urilor ii zdentuiau timpanele.

Cum poate sa accepte o situatie pe care nu o intelegea?

Adevarul asta Ce este dat sa se intampla se intampla o umplea de neputinta. Probabil ca asa se simt barbatii impotenti in fata unei femei voluptoase.

Daniels,

Necunoscutul, situatiile prin care nu ai mai trecut niciodata injecteaza in om Teama.
Si odata intrata in tine, frica construieste bariere, ziduri tari si groase. Iti zideste sufletul, dorintele, visele, speranta, viata.

Teama te face prizonierul propriului Eu. Este gardianul care opreste razele Soarelui si scoate cu forcepsul orice vietate care se aventureaza in celula vrand sa ii dea bietului om putina mangaiere. Slugiile fricii –ideile prapastioase tortureaza mintea minut dupa minut, creeand probleme ce par a nu avea nicio rezolvare.

Frica il castreaza pe Barbat si Femeii ii scoate ovarele si uterul. Frica avorteaza orice actiune, dar nasc in oameni frustrari.

Teama vietuieste in toate fapturile. Intr-unele ea este un embrion nedezvoltat,intr-altele teama are dimensiuni asa de mari incat fapturile nu se mai disting.

Animalele cand simt pericolul, de teama fug, se ascund sau se apara. Animalele fac asta instinctual. La fel procedeaza si Omul. Doar ca singura solutie ca sa scapi din ghearele fricii este sa te lupti cu ea. Trebuie sa ii declari razboi. E de ajuns sa castigi o batalie si vei simti ca nu ai castigat doar o batalie, ci ai castigat Curajul.

Daniels,
Iti simt privirea. Si cred ca in ochii lor pot citi admiratia.

Te saruta,
A ta

Orchis Noir.

No comments: