directie

Life is more than living









Sunday, March 7, 2010

Scrisoarea 40



Saptamana fusese obositoare. De dimineata pana seara statea pe camp sau in biroul lui. Avea de organizat mitingul pentru ziua Femeii. Era un perfectionist. Totul trebuia sa fie in ordine. Fiecare detaliu.. Il admira

Fata ii aranja lucrurile aruncate din graba pe pat,pe jos, pe scaun. Facea curat si statea pe langa mama Tone ca sa invete sa gateasca. Pe el incerca sa il ajute cu orice putea. Il incuraja si il asculta. Era pentru prima oara cand facea asa ceva pentru un baiat. Iubirea te schimba.

Avea emotii. Figurile lui acrobatice ii taiau respiratia. Talentul vorbea iar ea ii intelegea glasul. Il aprecia.

La finalul showului ii dadu o sarutare si ii murmura printre buze te iubesc si abia astept sa ajung acasa. Sarutul o electriza…Il iubea. Cu toata fiinta ei.


-Iubita felicitari! Ai luat brevetul de nevasta de pilot. Din buzunar scoase o tablita: “Cele 10 porunci pentru sotii”

Rasete, imbratisari. Se incolacise in jurul lui si se lasa dusa de valuri. De suflete si trupuri tremurande.

Leoaica iubire....isi apara puii.Pe ei. Dar nu avea nicio putere in fata mortii…
Sagetii de neputinta ii strapungeau inima….animalul era ranit..dar cu ultimele forte..o lua pe fata si incerca sa o salveze.

Isi aprinse o tigara si din fumul ei scrise o alta scrisoare.

Motto: Aviatia
Da senzatia
Si te-nvata sa iubesti FEMEIA

Daniels,

Putini sunt oamenii care ajung sa isi descopere talentul si sa il exploreze cu pasiune. In viata mea am cunosc cativa oameni binecuvantati de catre Creator cu aceasta cunoastere. In vinele unora curge harul aviatiei, in altii cel al scrisului, al jocului scenic, al limbilor straine…

Harul aviatiei il face pe om sa incalzeasca lumea asemeni soarelui. Razele lui ii mangaie pe cei din jur sau ii arde. Depinde de consistenta si compozitia pielii.

Femeia din spatele unui pilot duce tot greul, de aceea ea trebuie sa fie puternica,independenta, curajoasa si descurcareata.Iubirea ei nu trebuie sa ceara carbuni pentru a-si mentine focul aprins.Carbunii aruncati din avion pana jos ajung pulbere. Sotia de pilot trebuie aleasa cu grija pentru ca nu multe vor intelege si vor rezista stilului de viata dus de catre un aviator. Si vor incepe sa carcoteasca.Si vor aparea nemultumirile, reprosurile, certurile.

In multe nopti de vara trupul femeii de pilot va sta neimbratisat. In multe momente grele mana femeii de pilot nu va fi tinuta de mana barbatului pilot. In multe zile sufletul sotiei de pilot va trebui sa se lupte cu diavolii fricii si cu cei ai ispitelor. In multe clipe va trebui sa se descurce singura.

Aviatia nu este o meserie. Este un stil de viata. Ea este insasi viata. Fara zbor, fara sa vada cerul si norii pufosi omul-pilot se ofileste. Fara aerul de la inaltime pilotul se va sufoca. Incearca sa-l separi pe pilot de zbor si vei asista la o moarte lenta si dureroasa. Si cel care declara ca iubeste nu vrea sa il imbolnaveasca sau sa-l omoare pe cel iubit,nu?

Daniels saruturile mele zbor spre tine.
A ta Orchis Noir.

Lacrimile fetei nu o ascultau. Curgeau siroaie. Foaia era murdara. Se uita la brevet. Nu-i mai folosea la nimic. Aparatul de zbor pe care fusese brevetata se pierduse printre ingeri. Se sufoca.

No comments: