directie

Life is more than living









Monday, March 8, 2010

Parinti

Motto: “un barbat cu cap, cu inima si cu suflet.Un om in stare sa asculte, sa calauzeasca si sa respecte un copil, si sa nu isi inabuse in el propriile lui defecte.Cineva pe care un fiu nu numai sa-l iubeasca fiindca ii este tata, ci sa-l admire pentru ca este cine este. Cineva cu care sa isi doreasca sa semene.” –Zafon “Umbra vantului”

Multi barbati si femei au naufragiat in postura de parinti.Corabiile lor nu erau facute pentru aceasta Mare responsabilitate. Fie erau prea mici si vantul le-a rupt in doua cat ai zice peste, fie materialul din care erau facute nu era rezistent si vasul s-a scufundat, fie capitanul a pierdut controlul corabiei.Multe motive.

A fii parinte inseamna cu mult mai mult decat alaptat, pensia alimentara sau cititul unei povesti seara.A fii parinte inseamna responsabilitate si sacrificiu. Esti responsabil de sufletul celui nascut. Iti sacrifici poftele si timpul.Nu libertatea!Copilul nu e o inchisoare.Copilul este o floare care are nevoie de razele parintilor ca sa poata sa creasca frumoasa si sanatoasa.

Omul trebuie sa fie pregatit sa fie tata sau mama...si cu sufletul si cu mintea si cu trupul. Mama si tata sunt primele fiinte cu care intra in contact un bebe. Lumea viitorului om mare va fi colorata in nuantele parintilor. Dorintele viitorului om mare isi vor avea radacinile in lipsurile sau in abundenta din familie.Comportamentul viitorului om mare va reflecta trasaturile unuia dintre parinti.

Eu am doua mame si doi tati. M-au invatat lucruri folositoare. Si au mai facut ceva. Au plantat in sufletul meu o planta. Admiratia. Pentru ca sunt cine sunt.Ei.Oameni in stare sa asculte, sa calauzeasca si sa respecte un copil.

De ziua voastra dragele mele mame...ingerul nostru mi-a suflat la ureche un secret. Vi-l spun si voua.

Va imbratisez si va iubesc mult.

La multi ani!

Copiii.

Intr-o zi cand Martie s-a intristat. De dorul ingerului.

No comments: