directie

Life is more than living









Friday, April 9, 2010

Becul

Goana dupa bani inseamna goana dupa faima si putere. Goana asta duce la pierderea luminii din suflet.Banul ca Scop al vietii stinge lumina.In intuneric nu ii vezi pe ceilalti, nu ii auzi, nu ii simti, nu distingi nimic. Doar urli, te plangi pentru ca nu stii cum ai ajuns acolo.Pentru ca te simti singur.Goana dupa bani aduce intotdeauna despartirea.Sfidarea Banului aduce intotdeauna comuniunea, De ce se fac milostenii? Pentru ca in momentul in care daruiesti, gestul in sine uneste cumva oamenii ce aparent sunt diferiti.Unu sarac altu mai avut. Dar actele de caritate nu se fac doar pentru "a da bine" sau doar pentru" am destui bani, sa le dau si altora" sau "ii ajut pe copii astia care au mai multa nevoie". Milostenia inseamna sa il ajuti pe Omul care are nevoie, fie ca e batranul de la colt de strada, fie copilu din camin, fie bunicul care nu se ajunge cu pensia.Altfel caritatea se transforma in goana dupa faima. Si cercul se inchide si becul se stinge.Ajutand sfidezi banul. Il Subjugi.

Credinta adanca alaturi de introspectie ajuta omul sa se scoata din bezna.Dar trebuie ca omul sa isi intoarca ochii spre sine. Sa se analizeze pe sine.Sa se simta.Sa se asculte.In tacere. Ca sa auda soaptele sufletului. Dumnezeu ne sopteste.Raul racneste.

Banul vazut ca scop al vietii si nu ca mijloc de a aduce bucurie celor din jurul tau-familiei, apropiatiilor, oamenilor saraci il face pe om sclav si il face sa scoata vapai de rautate din gura. Nu e greu ca cel posedat de Ban sa aduca injurii celor din jurul lor. Iuda l-a vandut pe Isus pentru bani. Ce simbol! De ce l-a vandut? Din invidie. De unde a aparut invidia? Din dezechilibru si lipsa credintei? Doar atat? Nu. Si din aroganta, orgoliu. De unde a aparut orgoliul? Din comparatia cu ceilalti si din lipsa credintei. Dar Isus l-a iertat pe Iuda. De ce? Pentru ca a vazut in sufletul lui regretul. Pentru ca Iuda, in maniera lui s-a autoanalizat, s-a cercetat si s-a certat. Si Iuda a evoluat.

No comments: