directie

Life is more than living









Thursday, April 8, 2010

balanta si dusmanii

Motto: Daca iubesti cu adevarat pe cineva, iubirea ta e cea mai buna garantie, cea mai buna siguranta pe care o poti avea.

Neincredere in sine si frustrarea sunt cei mai de temut dusmani ai omului. Dusmanii sunt creati de mintea mica a omului in copilarie sau in adolescenta. Uitati-va in spate si vedeti de unde iese razboinicul. De pe campul inverzit sau din barul de la coltul liceului. Dusmanii ataca balanta din omul mic directionand bietul om si mic si mare catre excese.

Excesul dezechilibreaza intotdeauna. Incearca sa nu mananci deloc o zi. Te vei simti slabit si te vei gandi tot timpul la mancare. Iti chioraie matele si te doare capul. Sau manaca mult. Ca Flamanzila. Ce se intampla? Organismul reactioneaza urland la tine.

Acum, omul mare traieste prea mult la job, acasa, la facultate, pe strada, pe scena, in calatorii, in minciuna, singur sau in boala. Acum prea multe balante sunt dezechilibrate.

Priveste un copil timid care se refugiaza in studiu. In inima lui isi doreste sa iasa la joaca cu copiii, dar este prea mic sa sara gardul de timiditate din fata sa. Si se va uita frustrat la ceilalti cum se joaca. S-a produs deja un dezechilibru: 90% studiu, 10% joaca.

Pe holul liceului, tinerii flirteaza. Se fac schimburi de biletzele, de ocheade si de invitatii la petreceri. Omul tocilar ii priveste cu amaraciune. La fel si cel pe fatza careia a aterizat acneea, sau cel, cea care a fost acoperit (a) de tot de grasime. Omul mic, mare isi ineaca amaraciunea in ceva. In sex, in droguri,in bautura, in rautate.Din nou balanta atarna greu. Arunca-te in celalalt zambind si impreuna va veti echilibra.

Oamenii gelosi sunt sau au fost candva prizonierii unei extreme.Si omul gelos trebuie sa constientizeze ca problema este doar a lui, nu a partenerului, nu a prietenului, ei.La fel cum nu e treaba celui iubit ca cineva il iubeste.Este problema celui ce iubeste. Omul gelos se daruieste cmplet celuilalt, dar are asteptari. Si asteptarile pateaza sentimentul curat de daruire.Il cioparteste.Iubeste-l pe celalalt cu toata fiinta ta, dar nu ii cere pret pentru iubirea pe care i-o daruiesti. Uita-te cu atentie la acest cuvant-a darui. Ce cuvant contine?

Acum, mai mult decat oricand sunt o balanta si-n mine si-n astre.
Am ajuns la echilibru crezand.

No comments: