directie

Life is more than living









Thursday, April 15, 2010

anotimpul din suflet



Cand este frig afara inseamna ca soarele nu are suficienta forta de a incalzi pamantul si aerul. Frigul de afara este semnul, anuntul ca in lume a sosit Toamna sau Iarna. Ce se intampla cu frunzele copacilor? Cad. Ce se intampla cu copacii? Sunt acoperiti de zapada. Doar anumite flori rezista intr-un astfel de mediu. Imortele, crizantemele...si unii copaci. Brazii. Oamenii se imbraca cu multe haine pe ei, unele animale hiberneaza, iar pasarile calatoare migreaza spre tarile calde.

….Si viata emotionala a oamenilor trece prin cele patru anotimpuri….. priveste-i pe oamenii de langa tine si hai sa stabilim impreuna ce anotimp au in suflet.

…uite…soarele iubirii lor este tomnatic…niste raze ce pastreaza amintirea soarelui de vara..…..dar nu a celui de primavara... Soarele tomnatic este capricios si aduce ploi dese. Cateodata si inundatii. Razele soarelui sunt doar cuiere de care se agata teama de schimbare , lipsa puterii de a accepta adevarul diferentei….ramane speranta ca poate iarna nu va venii si ca ciclul naturii se va schimba.Va ajunge in vara direct…soarele tomnatic e rece…..

….si acolo e un soare de iarna….nu se vede pe cer…nu mai este iubire… dar unul dintre cei doi s-a desprins de cuier..celalalt a ramas agatat o vreme de Ideea de Cuplu, dar degetele i-au fost retezate. Un norisor alb si pufos l-a prins din cadere. I-a sarutat degetele si i-a imprimat pe suflet culoarea lui. In sarut a simtit ceva familiar…da. Norisorul este desprins din sufletul lui. ..soarele de iarna ingheata…

…aici…e soarele de primavara…cel mai frumos…soarele este prieten… razele lui incalzesc..alina natura dupa inghetul de peste iarna….copacii inmuguresc…pasarile canta si oamenii au flori in maini si zambete pe chip…pana si ploile sunt calde…si natura are nevoie de acea apa…soarele de primavara zambeste.

….atunci…era un soare de vara….inabusitor….anunta seceta…era un soare inamic..te frigea…aveai nevoie de lotiuni protectoare…de palarii…nu puteai sa te prezinti natural pentru ca iti provoca, poate fara sa vrea arsuri solare…soarele de vara aduce temperaturi ridicate….soarele de vara arde.

Stabileste anotimpul din sufletul tau,al lui, al vostru, al ei priveste natura si vei intelege etapa, ciclul prin care viata ta emotionala trece. Nu ignora semnele ca sa nu fi luat prin surprindere si sa nu racesti, te arzi , sa ingheti sau sa iti fie prea cald.

No comments: