directie

Life is more than living









Saturday, March 20, 2010

Scrisoarea 47



Cancerul era satul. Acum ragaia si privea triumfator. Devorase toata carnea lasand un morman de oase. Fata se uita la boala. Nu o palmui ci o privea fix in ochi cu mult curaj. Statea dreapta. Dispretul ii colora cuvintele.

Ai mancat tot dar de suflet nu te-ai putut atinge lighioana putacioasa.Razele lui te-au ars si stralucirea lui te-a orbit.Ti-am vazut suferinta cand ai incercat sa te atingi si de sufletul cu ochi albastrii.Iti este rau acum. Te vad.Bunatatea din nashul meu te-a otravit. Tu vei muri in curand.Nu el. El se inalta la ceruri. Acolo va zboara intr-un avion colorat. Ingerul meu il asteapta.

Cancerul se rusinase de mustrarea ei.

Batranul isi saruta cu privirea femeia si isi dadu ultima suflare.

Fata o imbratisa pe nasha ei si ii saruta mainile vlaguite.

Prapastia se deschidea din nou.Vapai de durere tasneau din hau. Flacarile o cautau. Le era dor de pielea si inima ei.

Isi ridica ochii spre cer. Vedea perscarusi.

- Rezista. Am venit la tine. Te vom lua in zbor. Flacarile din hau nu te vor atinge..Te vom acoperi noi. Gandurile unui suflet care te iubeste asa cum il iubesti si tu ne-au creat. El nu poate sa fie langa tine acum...desi ar vrea.

Fata isi ridica mainile si se lasa purtata de pasarile albe. In zbor simti atingerea ..si parfumul lui.Sarutarile lui ii mangaie trupul obosit. Fluturii dansau in jurul ei...zborul si gandurile celor doi ii crease...si pe ei...

Trase cu pofta din tigara privind scena din ea si scrise:


Daniels,

In lumea asta omul este inlantuit....de boala, de cutume, de norme sociale, de reguli, de principii, de toata creatia omeneasca.

Iubirea nu e creata de om, de aceea ea nu poate fi controlata, subjugata,inlantuita, explicata. Iubirea elibereaza si vindeca ranile. Iubirea inalta si salveaza sufletul de moarte.Oamenii care nu iubesc sau care nu mai pot sa iubeasca sunt varcolaci. Desi traiesc nu au viata in ei.Sunt nelinistiti.Desi respira nu simt aer in plamani. Desi sunt curati se simt murdari.. Iubirea uneste nu dezbina. Iubirea ofera intelegere nu judecata.

Iubirea nu poate fi explicata ci doar simtita.
Iubirea exista nu se creeaza.

unu plus unu fac doi sau unu plus unu fac unu? Aleg literatura nu matematica. De aceea in lumea mea si in mine unu plus unu va da intotdeauna unu.

Daniels, v-am cumparat un vin alb demi-dulce.

Va imbratisez,

Orchis Noir



No comments: