directie

Life is more than living









Wednesday, March 3, 2010

Scrisoarea 38

Se simtea iubita si asta o facea sa straluceasca. Era pentru prima oara cand nici unul dintre ei nu iubea mai putin sau mai mult. Armonie. Echilibrul.

Iubirea lor era scaldata in respect si apreciere. Nici o vorba grea nu fusese aruncata, nici o suparare nu fusese nascuta. Doar o despartire de 2 saptamani inainte ca moartea sa ii separe definitiv. Credeau ca acele zile erau pretul platit...

Ea: O idealista care vede viata in cercuri, in culori si in perechi. Langa 1 va sosi si celalalt 1 si impreuna vor da 2. Apa se viseaza in vas. Leul o vrea pe leoaica. Copilul isi asteapta fratele sau sora. Mana dreapta o mangaie pe cea stanga, iar buzele nu pot sta mult timp departe una de alta. Cat puteti sta cu gura deschisa?

Oameni buni de ce nu vedeti ca fata nu mai e intreaga? Partea dreapta a fost crestata. Silueta blonda are doar o mana, un picior, un rinichi, un ochi. Nu va trai mult asa.

El: Un familist, un prieten veritabil si un om care lucra cu pasiune. Valorile luminoase ale sufletului ii conduceau viata, familia, prietenii. In jurul lui zambele se nasteau. Avea charisma, simtul umorului si replici pentru orice. Nu se vaita niciodata si lua toate lucrurile cu multa detasare. Stia ca va gasi o solutie la orice. Chiar si cand s-a rupt palonierul ..si-a pastrat sangele rece si a incercat sa gaseasca variante de redresare a aparatului de zbor.

Amandoi erau alergici la rautate si la lipsa bunului simt. In lumea lor prietenii nu erau niciodata singuri. In lumea lor fara iubire se ofileau.In lumea lor nu suportau certurile si jignirile. In lumea lor credeau in sacrificiu si in mersul inainte. Doar inainte orice ar fi.

-Iubi, am incercat, pentru tine sa traiesc in acest compromis. Am incercat, dar nu pot. Sunt om si te vreau. Pe tine singur. Iar in tine mai e cineva. Te iubesc si te las sa zbori. Sa te intorci, doar daca esti singur. Daca nu zborul sa-ti fie lin si armonios. Nu ma suna pentru ca nu iti voi raspunde. Glasul tau imi va taia respiratia si ma va apuca tremuratul. Imi comunici prin mesaj...

El acceptase cu glasul stins plecarea ei. O intelegea. Secunda urmatoarea ii injectase un dor cumplit de ea.

She had a message:

-Iubita ai rabdare te rog. Ia-o de la mine. Ia-mi-o pe toata. Nu vreau sa te pierd.Nu te las sa pleci, nu inca o data.

Din secunda urmatoare fata simti ca nu mai are sange in vine. Dorul ii bause tot sangele. Era secata. In gandul ei deja se cuibarise in bratele lui.

He had a message:

-Am zis Pa. De tine depinde transformarea lui in Adio. Imi e dor..


2 saptamani iadul le manca trupul si sufletul. Dar nu si iubirea. Ea crestea si se lupta cu diavolii.

Intr-o zi:

-Iubita sunt al tau. Acum si mereu.

Fata era plecata din Bucuresti. El plecase din Bucuresti. Dupa Ea. Dupa iubirea din ei.
Bratele ei erau pline de frezii albe. Apoi de el. Lacrimile erau tot in ochi. Fericirea se imbraca in apa cristalina si sarata.

Amintirile aveau nevoie de foaie si de pix ca sa poata sa se abtina sa nu ii provoace durere fetei.

Daniels,

Nici un sentiment nu trebuie cerut. Cand ii ceri unui om sa se comporte intr-un anumit fel, in momentul ala l-ai pervertit. Din veritabilul om il transformi in Falsul om.

Comportamentul lui va fi tricotat atunci pentru ati face pe plac. Tricotul este format din firele lui, dar forma pe care o va lua nu-i va apartine.

De multe ori, oamenii nu analizeaza separat obiectul si apoi compozitia acestuia. Marul Albei ca Zapada arata bine. Era rosu, apetisant, otravitor si negru. Partea vazuta, creata si partea ascunsa reala. Copii sunt invatati de mici, numai oamenii mari uita ce au invatat.

Apropos, ai vazut cum sunt legumele si fructele in societatea noastra? Colorate dar seci. Ca si oamenii. Mai mult, ai sesizat ca toata lumea fuge dupa cele mai frumoase. Sa nu aibe nicio pata.Sa fie perfecte. Incearca sa-si hraneasca imperfectiunea cu perfectiunea. Dar cand ajung acasa constata ca miezul, pulpa este uscata.

Viermele daca esti atent niciodata nu se apropie de un fruct sec. Ci doar de cel mai bun. De ala care nu are coaja neaparat perfecta, dar care are gustul, miezul bun. Pana si de la vierme avem ce invata.

Daniels,
cu dor
Orchis noir

No comments: