directie

Life is more than living









Tuesday, March 2, 2010

culori

Oamenii, in functie de stadiul in care se afla constiinta lor apartin, conform lui Cristopher Cowan si Don Beck urmatoarelor directii cromatice:

-tipul arhaic-instinctiv, in care supravietuirea, satisfacerea dorintelor primeaza - Bej.
-tipul magic-animst, in care primeaza relatiile tribale, de sange, credinta in spirite guvernatoare, ritualul si ceremonialul - Purpura.
- tipul eroismului mitic, a gandirii feudale cu a sa filosofie: "viata e o jungla in care puterea invinge totdeauna - Rosu.
- tipul conformistului rigid fata de ierarhiile sociale, dualistul care imparte lumea in bine si rau, fara nuante, patriotul nationalist, fundamentalistul religios - Albastru.
-tipul individualist, cel care isi dezvolta constiinta prin instruirea stiintifica rationala, cel aplecat asupra succesului economic - Portocaliu.
- tipul individului sensibil la necesitatiile planetei, a celui care crede in valorile ecologice, umaniste, dincolo de dogma si doctrina, aparatorul libertatii individuale si a drepturilor fundamentale ale omului - Verde.

Asadar, pentru intelegerea corecta, holistica a universului, cel mai important factor il constituie psihologia interioara a omului si nu separatismul clasificarii sociale in rase, etnii, religii.

No comments: