directie

Life is more than living









Tuesday, April 20, 2010

visul inghetat

In fiinta umana vietuiesc deopotriva doua entitati. Ratiunea si Simtirea. Ideal este ca cele doua forte sa coabiteze pasnic respectandu-se una pe alta si sa nu incerce vreuna sa o detroneze pe alta.

Intr-o seara ratiunea a detronat simtirea. Realitatea a invadat Visul.Simtirea a fost redusa la tacere si visul inghetat de cuvintele reci. Nu cred in egalitatea dintre barbat si femeie. Da, probabil sufletul meu nu este modern. De aceea si crede in povesti.Ori povestile nu se potrivesc cu secolul asta. Ba mai mult, credinta refuza ratiunea. Credinta accepta libertatea si liberul arbitru.Cred ca barbatul detine creierul si femeia inima Cred ca barbatul fara o femeie potrivita cu el are sufletul bolnav.Cred ca femeia fara un barbat potrivit cu ea are sufletul bolnav. Vindecarea si aparitia binelui nu se poate produce decat in doi. Impreuna. Acelasi glas, aceasi privire, aceleasi nevoi,aceleasi cuvinte. Omul singur nu se poate ridica. Omul singur se infunda. In el. Eu par singura datorita despartirii, dar sufletul meu nu este singur. Stiu ca undeva exista
«acelasi».Dar sufletele pe Pamant sunt acoperite de trupul de carne si conduse, directionate de creier. Sunt limitate.Noi le putem elibera. Rupand lanturile ratiunii si visand cat mai mult timp.In vise totul este posibil.In vise nu exista aici sau acolo, in vise nu sunt granite. Visati ! Mult. Visele sunt doar ale voastre.

No comments: