directie

Life is more than living









Monday, April 19, 2010

aer si foc in evenimente.

Fata isi aduna gandurile si le aranja meticulos pe foaie. Foaia statea cuminte si o asculta. Ii era dor de scriitura ei. O privea si astepta nerabdatoare atingerea cuvintelor.

-Ce s-a intamplat in 18 aprilie 2010?

-Evenimente ce nu au avut precedent in istorie.

In Bazilica Sfânta Maria din centrul Cracoviei oamenii s-au rugat si au aprins lumanari pentru viata vesnica si pentru iertarea pacatelor liderilor polonezi ce au murit intr-un accident aviatic. Accidentul a curmat vieti omenesti.

In Europa, un vulcan a omorat traficul aerian. Cenusa urata si-a batut joc de modernizarea secolului astuia si a agitat oamenii societatii. Din cauza naturii s-au inregistrat pierderi financiare. Banii au fost subjugati.

In Romania,Clubul Sportiv Oltchim Ramnicu Valcea a obtinut in premiera calificarea in finala Ligii Campionilor dupa victoria de pe teren propriu cu Gyori Audi ETO KC, scor 24-20 (11-10). Niste femei au adus bucurie neamului romanesc. Cand? In Duminica femeilor. A Mironositelor.

Sportul si credinta au facut sufletul natiei noastre sa zambeasca.

-Simt ca vrei sa detaliezi. Nu te sfii. Foile albe doresc sa fie umplute de cuvintele tale.

In 1940, mii de ofiteri polonezi au murit pe un teritoriu rusesc. Moarte violenta si provocata.

In 2010 numerosi oficiali polonezi au murit la bordul unui avion rusesc. Moarte violenta si provocata.

Ambele evenimente, cu puternica incarcatura emotionala si karmica s-au desfasurat sub privirea naturii, a copaciilor de la Katyn si au fost ingaduite de catre Dumnezeu. Natura priveste unitar.

Uciderea ofiterilor a injectat in sufletul polonez frustrare si ura. Ce au facut rusii? Au negat fapta rusinoasa. Orgoliul i-a impiedicat sa isi asume sangele ce a curs pe pamantul lor.L-au spalat si s-au sters pe maini.La fel ca Pilat din Pont. Si Rusia si Polonia se doresc a fi crestine. Dar oare sufletele celor doua natii au asimilat Lumina cuvintelor Mantuitorului: „Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac?”. S-au iertat unii pe altii pentru a primi iertarea Dumnezeiasca?

Unii.Oamenii Societatii cauta vinovati. Si pentru ce s-a intamplat in 1940 si pentru 2010.Cu ce folos? A gasi vinovatul inseamna a da inapoi timpul si vietiile? Ceilalti au cautat Rugaciunea. In toate Bisericile Crestine Oamenii au ridicat spre cer Rugaciuni pentru suflete.Rugaciuni de iertare. A pacatelor. Trufia, ura, crima si rautatea sunt pacatele sufletului. "Et dimitte nobis debita nostra, sicut et nos dimittimus debitoribus nostris."

Natura a ascultat glasul Divinitatii. Copacii de la Katyn oripilati de rautatea,orgoliul si superficialitatea oamenilor de carton, dar si ingreunati de durerea pe care au vazut-o au chemat in ajutor vulcanii. Unul singur a reactionat.Cu putere. Eyjafjallajokull din Tara Ghetii si a focului. Aerul si focul au fost impreuna. Oamenii s-au prabusit din aer si au murit arsi. Toate avioanele din Europa au platit tribut. Natura respecta legile Divine.Oamenii de ce nu? Dar apa? Unde e?

No comments: